Muslimer kan få låna utan ränta

INVANDRING. Snart kan det bli möjligt för muslimer att låna pengar utan att betala ränta.Det är Folksam som tillsammans med Ikanobanken utreder möjligheterna med räntefria lån för att underlätta för de muslimer som följer koranens regler att aldrig låna pengar som ska betalas med ränta.

Ali Hamad, ordförande i den muslimska föreningen i Borlänge, tycker att det här är bra.

-Pettersson tycker det är häpnadsväckande. Det finns redan den typen av banker i Sverige utan att de kallas muslimska. Exempelvis, Jak medlemsbank, där man lånar utan ränta. Ett annat är billeasing. En bank köper bilen och du leasar bilen mot en avgift.

Vi ska inte ha ”muslimska banker” eller annan särbehandling av mulimer.

I stället för att erbjuda inlånings- och utlåningsränta så vilar islamiska banker på principen om att kund och bank gemensamt delar på vinst och förlust. Kunder som sätter in pengar på banken får alltså tillgodogöra sig resultatet av bankens kapitalinvesteringar. I AlBarakas fall så tar banken 20 procent av vinsten och resten går till kunden, som även tvingas att binda pengarna i minst 30 dagar. I andra banker kan bindningstid och vinstdelning se annorlunda ut.

Om kunden i stället behöver låna pengar för att exempelvis köpa en bostad, så agerar banken mellanhand mellan köpare och säljare. Banken köper själv fastigheten och upprättar ett säljkontrakt ”murabaha” mellan sig och kunden, vilket beskriver mellankostnaden för transaktionen, som kunden sedan betalar av i omgångar. I stället för ränta så tar banken ut en serviceavgift som bakas in i avbetalningarna. Det finns även andra islamiska kontrakt. I faktiska termer kan skillnaden te sig mest principiell – pengar som pengar. Men islamiska finanser liknar i mångt och mycket etiska investeringar på så vis att bankerna investerar i handfasta saker snarare än värdepapper.

SR

42 thoughts on “Muslimer kan få låna utan ränta

    • Räntefritt men inte avgiftsfritt.
      Hur kan någon vara så djävla dum att de tror att muslimer slipper betala det utvalda monopolet?
      Samma sak gäller inom politiken, hur kan någon vara så djävla dum att de tror att det spelar någon roll hur man röstar när allt går ut på att SÖNDRA OCH HÄRSKA!

  1. Jag uppmanar alla som har försäkring på Folksam till att säga upp de. Vi skall inte bekosta andras lån med våra beskattade pengar.

  2. Nu på riktigt sverige blir en islamiska land, hur ska blir med kristina folk då? Vi kristina måste flytta till ett kristina land. Nu är blir för mycket för oss kristina.

    • De kristna går nog samma öde till mötes som i Menaländer, mördade, förföljda, hatade, hotade.
      Mohammed är stor som det heter. Så stor att snart går vi där i heltäckande och ber fem gånger per dag.
      Om man inte hinner undan innan dess.

  3. Vm i flathet leds av sverige i år igen.
    Då ska övriga kunder betala dom räntefria lånen.
    Jag byter till ett icke särbehandlande försäkringsbolag direkt om detta går igenom.

  4. Det här tycker jag vi ska gå vidare med , en bank utan ränta är ju fantastisk för oss som privatperson.

  5. Någon oroliga.

    Har du någonsin funderat på att få ett lån utan stress från ett välkänt företag? Har du letat efter lånet och förnekade lån från din lokala bank? Grattis på rätt att få detta lån lån plats. Kan hjälpa dig att få ett lån utan stress med en snabb överföring, är låneansökan gäller för alla personer och företag. Intresserade personer bör kontakta oss för mer information via e-post: welfarecorporation@gmail.com

    Vårt uppdrag är att upptäcka en vinnande lösning för alla dina ekonomiska problem. Vi ger lån till människor med dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, att investera i verksamheten. Vi vill använda detta medium för att informera er om att vi tillhandahåller tillförlitlig kredit hjälp, kommer vi gärna att ge lån i en takt av 2% för alla kunder. De som är intresserade bör kontakta för mer information e-post: welfarecorporation@gmail.com

  6. God kväll Mr och Mrs
    Du behöver lån för hemmet, för ditt företag, att köpa bil, för att skapa ditt eget företag, för bekanta skulder eller för att skapa en restaurang eller ett hotell, eller att klara av ekonomiska svårigheter att slutligen bryta dödläget som orsakade bankerna, genom förkastandet av dina kredit programfiler ? Mer oro Jag är en individ kunna ge lån till det belopp som du behöver från 500.000.000 Kr upp till det belopp du vill på en ränta på 3% per år för alla personer som kan uppfylla sina åtaganden och villkor som gör ditt liv enklare. Du har förbjudit bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver finansiering. Kontakta mig via e-post för mer information: E-post: FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  7. Hallå,
    Är du en affärsman eller kvinna? Om det i någon finansiell oreda eller behöver du pengar för att starta ett eget företag? Du behöver kredit för att betala skulden? Om du har en låg kredit värdering och bank / andra lokala finansinstitut upplever svårigheter att få lån från? Personliga lån, expansion av verksamheten, entreprenörskap och utbildning, skuldkonsolidering , hårda pengar lån. Tja, behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning. Vi erbjuder lån med låg ränta på 2%, kontakta oss med en ständig följeslagare av kredit genom denna e-post (gonzalezandresloan@gmail.com)

  8. Sverige har en enorm skuld till banker!
    Den är utslaget per person högre än Greklands.
    Varför har vi denna skuld?
    Är det muslimerna?

    • Det är väl en medveten planering att lura svenskarna att landet är rikt,och att det finns obegränsat med pengar att låna till ingen ränta alls – för att sen slå dom i ansiktet – när räntan swishar upp och dom ingenstans har att ta vägen- för inga mindre kostsamma boende finns att uppnå då det är fullt överallt.

  9. Men då är det bara för oss Svenskar att säga upp våra
    försäkringar i Folkskam, varför ska vi skinnas när andra
    får saker och ting gratis, snart vill dom väl ha även
    amorteringsfrihet, och med den ryggradslöshet som
    Sverige visar upp kommer säkert även det att beviljas??

  10. Vilken fantastisk möjlighet, får konvertera och ta på haremsbyxor till nästa bankbesök! Fint att slippa betala ränta, men då får jag ju inte göra några ränteavdrag i deklarationen! Hahohahahohahohahohahohoha!!!!

  11. ha ha ha,då kommer det säker att bli en hel del anhängare från rödvinsvänster och det gröna flumpartiet som konverterat till islam innan dom söker lån. För egen del vet jag vart min förmögenhet inte ska placeras..

  12. Som ytterst fattig pensioner, fick jag låna 40.000 kronor från Nordea Finans för att klara några högre tandläkakostnader. Jag betalade tillbaka lånet till banken i 4 år med en månadsränta mellan 9,05 och 10,55%. Jäkla orättvisa!!! Och jag är fortfarande skyldig Collector Bank för tandläkarkortet.

    • Jag får inte låna en shekel eller krona i någon av de judiska affärsbankerna.
      Riksbanken har satt reglerna att den som inte deklarerar tillräckligt högt belopp får heller inte låna, alldeles oberoende av vilka tillgångar man äger.
      Att jag investerat allt jag tjänat och ärvt i en fabrik saknar betydelse.
      Så dåligt läge är jag väl ändå inte i, nu är fabriken betald och färdig helt utan lån.
      Men man undrar varför ”Sveriges Riksbank” skall bestämma reglerna för utlåning!
      Kanske är de muslimska bankerna är mer inkännande, för värre än i judebankerna kan det inte vara…

  13. Ska Sverige var ett kristet land och leva efter kristna värderingar så måste räntelagen avskaffas.
    Ränta är förbjudet enligt kristendomens lära.

    Sen ska vi inte prata om alla skuldsatta som pga höga lån med räntor begår självmord.

    • Malmöbo, du har fel, fel, fel. Många av oss kristna tänker inte göra dig glad och begå självmord – vilket är en feg lösning. Dessutom att ta sitt eget liv är en dödssynd enligt vår kristna tro. Bara desperata, galna och självbombsmördare gör en sån avskyvärd sak.
      Även om jag är gammal, älskar jag livet, har fortfarande mycket att leva för och skapa med mina två händer och med hjärnan: att illustrera Shakespeares pjäser, att rita satirteckningar, att skriva dikter och prosa o.s.v.
      Vi vet mycket väl vilka är som älskar att begå självmord och ta så många liv som möjligt med sig. Om någon av dina kompisar beundrar det de mördarna gör, då är det deras val, men vänta inte på att ärliga, oskyldiga människor ska sympatisera med dem och deras dåd. Och inte står de goda och gudstrogna med armarna i kors och bli skrämda, inte nu längre. TVÄRTOM!!!!!

      • Rättelse: SJÄLVMORDSBOMBARE istället för självbombsmördare, trots att ordets innebörd är roligare.

  14. Diskriminering på hög nivå!!!

    Själv vänder jag på kronorna och sliter som en idiot för att få allt att gå runt.

    ”Behandla alla lika” -vilket bullshit och vilket hyckleri.

  15. Att regeringen och myndigheterna särar på benen för muhammedanerna är känt sen tidigare. Men detta tar priset, jag anser att detta är en spottloska mot svenskarna eller icke-muslimer och diskriminering i allra högsta grad.

  16. Visst kan man ondgöra sig över muslimer och i Sverige skall tycker jag ,dom inte bo!
    Men pratar man om banker och ränta utan att med ett ord nämna att judar har 99,9% igt monopol i branchen, inklusive att trycka sedlar så är man inte ärlig och en sådan debatt luktar !
    Sveriges Riksbank, två ord, bägge ossanning.
    Varken svensk eller en riksbank.
    Varför köpte dom (värdelösa) ukrainska grievna för att stödja dom som statskuppat sig till makten i Ukraina?
    Jo för att det är samma folk såklart och muslimer är dom inte!

  17. Uselt av Ikea och Folksam. De överger det svenska och lallar med de vidriga kraven från muslimer. Det är så tragiskt att man bara vill gråta. Att man stöder parallella samhällen, det är under all kritik!

    • Ta även bort alla pengar från ICA-banken det är ju dom som tillhandahåller alla ”flyktingar” med bankkort så dom kan hämta ut bidragen so vi Svenskar så frikostigt ger dom förresten bojkotta hela ica det gör jag efter massettis insats i ICA-kuriren.

  18. Följden blir att alla icke-muslimer får betala muslimers räntor!
    Bankernas vinster kommer från räntor.

    • Hallå Åmål!
      Jag är inte säker på om bankernas inkomster kommer från räntor.
      Vad sägs om att trycka mer pengar?
      Påminner inte detta förfaringssätt om Tyskland på 30 talet?

  19. Diskrimineringslagen 2008:567

    Dessa lån måste vara tillgängliga för alla

    4 § I denna lag avses med diskriminering

    1) direkt diskriminering: att någon missgynnas genom att behandlas sämre än någon annan behandlas, har behandlats eller skulle ha behandlats i en jämförbar situation, om missgynnandet har samband med kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder,

    2) indirekt diskriminering: att någon missgynnas genom tillämpning av en bestämmelse, ett kriterium eller ett förfaringssätt som framstår som neutralt men som kan komma att särskilt missgynna personer med visst kön, viss könsöverskridande identitet eller uttryck, viss etnisk tillhörighet, viss religion eller annan trosuppfattning, viss funktionsnedsättning, viss sexuell läggning eller viss ålder, såvida inte bestämmelsen, kriteriet eller förfaringssättet har ett berättigat syfte och de medel som används är lämpliga och nödvändiga för att uppnå syftet,

    Fast, med dagens muslimvänstermiljöextremistiska värld, är väl ”missgynna” den gummiparagraf som sunkiga statsjurister kan använda för att låta islamistslickarna komma undan. ”Jag anser inte att DU missgynnas för att DU måste betala 7% ränta…och att Musse har noll ränta är helt och hållet en affärsuppgörelse mellan honom och banken”

Kommentera