Afghanistans president, vi vill att de unga männen stannar i vårt land

INVANDRING. På fredag kommer Afghanistans president Ashraf Ghani till Sverige. Han kommer träffa statsminister Stefan Löfven och flyktingsituationen är en viktig punkt på dagordningen, skriver DN.

För samtidigt som debattvågorna går höga i Sverige när det gäller bland annat de afghaner som migrerar till Sverige, brottas Afghanistan med den omvända frågeställningen: Hur landet ska förmå sina unga män och pojkar att stanna.

-Pettersson tycker Sverige kan höja biståndet till Afghanistan och de andra krisländerna kraftigt utan att det kostar något. Skicka tillbaks de ljugande unga männen direkt…

Titta på filmen från Afghanistan innan talibanerna började härja…

11 thoughts on “Afghanistans president, vi vill att de unga männen stannar i vårt land

  1. Han kan ju trilla på en morakniv eller varför inte gå på bio det fins helt klart någon som snart tröttnar på det som sker med vårt vackra land. Som de på mindre än ett år snart raserat till totalt o ikännbart pga bristande omdöme

  2. Pettersson har fel också i rubriken till filmen.
    Det är inte från tiden före talibanerna utan från tiden före USA blandade sig i Afghanistan som tillhörde Sovjetunionens intressesfär.
    USA utbildade, beväpnade och hjälte till rebellerna som sedan blev talibaner och till slut körde ryssarna ut. (och även ruinerade Sovjetunionen) Det är det vi betalar nu för .

    • Jocke. Afghanistan var ett relativt stabilt land från 1930-talet till 1978 då kommunister störtade regeringen, de fick sedan stöd av sovjetiska invasionstrupper 1979.

      Efter det kommunistiska maktövertagandet förbjöds alla andra politiska partier än det kommunistiska PDPA.

      Därefter bildades andra grupper som fick stöd av USA och Pakistan med flera.

      Så filmen stämmer.

      • Armen grep makten 1978 och 1979 kommunistisk regim slöt avtal med ryssarna. (motsvarande den som Finnland hade efter kriget, Här kallad YYA, ”vänskap, samarbete och hjälp”).
        Ryssarna invaderade landet 1979 för att regeringen kunde inte stå emot rebellerna vilka inte var talibaner utan sk. mujahed.
        Ryssarna fick lämna landet 1989 när de inte klarade av rebellerna som var stödda av USA, Kina, Saudiarabien och några andra.
        Afganistans regering föll sedan 1992 när mujahedin-rebeller tog Kabul och presidenten blev hängd?
        Sedan blev det inbördeskrig mellan olika grupper varav sedan utvecklades talibaner. Talibanerna blev starkare först 1994 och 1998 de hade ungefär 90 % av landet.
        2001 USA och Britannia anföll landet. Och där är vi nu.

        Om inte USA hade blandat sig så skulle Afghanistan fortfarande vara som i din film, kanske t.o.m bättre.

  3. Jag tycker den svenska regimen borde tänka lite mer på afghanernas problem, och hålla inne med sitt eget egoistiska invandringsbegär. Det blir en win-win situation för båda länderna.

  4. Pettersson har totalt fel.
    Afganistans president vill inte ha skiten tillbaka. Vad han vill ifrån Sverige , Norge, Danmark och Finland, är pengar mot rett löfte att han tar tillbaka skiten.
    Men, när folk därifrån håller på och diskuterar om ett avtal, funderar han samtidigt hur han skall kunna lura motparten och låta bli och hålla det avtal han skulle sluta.

  5. Tänk att på den punkten är jag och presidenten helt överens, ungjävlarna ska stanna kvar där och bygga upp deras land som på videon såg riktigt blomstrande och välmående fast först måste dom utrota talibanerna ner till sista tanken.

  6. Muslimska länder dränerar världen på allt! Vi är bara slavar och pengapåsar för dem. Släng hem dem och låt dem sköta sina liv. Vi har egna unga idag som varken har det ena eller det andra, ingen bryr sig eftersom det finns viktigare människor, muslimer!

  7. Nu får denna supernolla spela STOR STASMAN, – det gillar den fula, kortväxta tomten, – tomten kommer nog att dela ut ytterligare pengar ur statskassan, det är bara att låna mer, Sverige är ett så riiikt land….FÖRR ELLER SENARE VAKNAR NÅGON PÅ FEL SIDA OCH ALLT KAN HÄNDA…..

Kommentera