Kommunen behandlar äldre sämre än djur, ensamkommande flyktingbarn ska ha boendet

INVANDRING. Kommunen lurade de anhöriga och personalen protesterar mot för tidig nedläggning. Älmhults kommun har fört anhöriga bakom ljuset. Det menar personalen på äldreboendet Solhem. – Man behandlar inte ens djur som kommunen behandlar de äldre, menar personalen.

Situationen på äldreboendet Solhem i Loshult har blivit så ansträngd att personalen bestämt sig för att agera. Smålänningen har varit i kontakt med två ur personalen, som, av rädsla för repressalier, vill vara anonyma.

De är helt enkelt rädda att få sparken. – Men allmänheten måste få veta vad som händer på Solhem; samtidigt som vi är måna om de äldre, säger Sofia.

– Detta är inte riktigt klokt.

När Älmhults kommun öppnade äldreboendet i Loshult för sju år sedan var det sagt att detta skulle vara en tillfällig lösning till och med 2016.

För en månad sedan kom nya direktiv.

– Det hade beslutats att boendet skulle stängas den 31 mars istället, säger Emma.

– Både vi, de boende och anhöriga fick veta detta genom tidningen. Vi känner oss väldigt lurade när kommunen inte håller vad man lovar.

 

Älmhults kommuns ursprungliga plan var att från 2017 flytta de boende på Solhem till plan fyra och fem på Nicklagården.

Så blir det inte. Orsaken är att kommunen på dessa våningsplan har gett plats åt ensamkommande flyktingbarn.

Läs mer på Smålänningen. 

-Pettersson tycker smålänningarna får skylla sig själva, de fick det de röstade på…

 

9 thoughts on “Kommunen behandlar äldre sämre än djur, ensamkommande flyktingbarn ska ha boendet

  1. <Håll noga reda på dessa politikers partitillhörighet
    och ge dem en fet spark i röven vid nästa val!
    Att behandla äldre människor illa ska fan inte ge
    dem tillträde till köttgrytorna, utan gör dem
    arbetslösa!

    • I valtider står partiföreträdarna på kö för att komma in och indoktrinera Sveriges äldre befolkning! Under tre och ett halvt år skiter de fullständigt i att besöka något åldringsboende men när valet närmar sig, då jävlar står de som spön i backen! Politikerna alltså!

      Annars är de äldre och även de övriga väljarna och deras väl och ve fullständigt ointressant!

      Makten berusar, på samma sätt som alkohol!!!

  2. Att få kommunerna att ändra flockmentaliteten blir inte lätt. Dom är så rädda för murveltalibanerna så dom sätter låtsasbarn före sina äldre.
    Detta måste få ett slut, denna sekteristiska sjuka rörelse som genomsyrar allt för många medel och lågintelligenta kommunala makthavare.
    Ett annat exempel var den moderate oppositonspolitikern Thomas Johansson i Alvesta som med bestämdhet hävdade att det inte var någon barnvåldtäkt på Grönkullaskolan. Fast läkare och polis hade fastställt det.
    Att han inte har blivit sparkad från sitt uppdrag är en skandal.

  3. Jag håller inte riktigt med er som skyller på väljarna. I en demokrati förväntas väljarna lägga sin röst efter rationella överväganden, baserat på saklig och korrekt information i olika media om de olika partiernas program och uppfattningar.
    Men nu är det inte så i Sverige utan många väljare tror på den nidbild av Sverigedemokraterna som fulmedia och SVT/SR presenterar och röstar alltså på 7-klövern trots att de egentligen är Sverigedemokrater.. Jag lovar att det fortfarande finns väljare som tror att Sverigedemokraterna är nazister eller det senaste påhittet, fascister.

  4. Tydligen har inte 87;an förstått vad de röstade på! De får precis det som beställts, kan inte vara svårt att förstå! De tidigare generationerna vänder sig i sina gravar, över att nu levande inte har någon självbevarelsedrift överhuvud taget!

Kommentera