14-årig flicka våldtagen av afghanska asylsökande

INVANDRARVÅLD. Fallet med den 14-åriga flicka som våldtogs i Kempele vid 22.30-tiden måndag kväll har väckt stor uppståndelse och känslorna går heta. Uleåborgspolisen meddelar att man nu kunnat tala med den chockade flickan. Ordentligt utfrågad blir hon så fort hennes tillstånd tillåter det, säger polisen.

2015-11-24_1906

Det var två tonåriga pojkar med utländsk bakgrund som antastade flickan. Polisen säger inte något om de misstänktas nationalitet.

Två män från Kempele hade råkat komma till brottsplatsen, men de såg inte själva våldtäkten. Männen tillkallade polisen. Polisens hundpatrull följde gärningsmännens spår till en bostad. Där påträffade polisen de två unga männen som greps misstänkta för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn. 

Polisen har inlett förundersökningen men ännu inte kunnat inleda förhören. – Orsaken är brist på tolkar, säger kriminalkommissarie Seppo Leinonen från Uleåborgspolisen.

Statsminister Juha Sipilä (C) höll i eftermiddags ett krismöte med inrikesminister Petteri Orpo (Saml) och justitieminister Jari Lindström (Sannf). Vid mötet behandlades de ökade oroligheter som inträffat på asylmottagningarna och deras närhet.

Också våldtäkten kom upp till diskussion.

Enligt Sipilä bör lagstiftningen uppdateras, så att domar för grova brott påverkar asylprocessen och asylbeslutet. Han framhöll ändå att alla asylsökande inte får stämplas på grund av brottsmisstankarna.

-Pettersson noterar att finska media kallar de asylsökande som är mellan 15-17 år för män och ni vet vad de kallas av svenska hatmedia…

HBL.fi

12 thoughts on “14-årig flicka våldtagen av afghanska asylsökande

    • Jag fruktar att det kommer att vara likadant som i Sverige. Vi i Finland har blivit nästan lika blåögda som svenskar. I Finland har det skrivits en hel del om gruppvåldtäkter i Indien. Liknande saker har hänt i Sverige också, jag har inte hittat en enda artikel om dom i finska tidningar. Nästan ingen pratar om dom heller. Dom flesta finnar kan svenska, lite grann i alla fall. Jag bodde i Trollhättan på 80-talet, rätt så bra ställe att bo på, jag tyckte om både staden och svenskarna. Nu skulle jag inte vilja bo där till vilket pris som helst.

      • Du behöver inte frukta det. Det är självklart att det blir likadant som i Sverige. Om inte än värre!

        Här ryktas det att denna flicka skulle vara brorson till statsminister Juha Sipilä, han som lovade sitt hus till immigranter f.o.m. årskiftet. Blir intresant framemot 1.1.2016?

        Men, dock har det skrivits här om dom indiska mm. våldtäkter.
        Det är tyvärr så att finländare är kloka på land när olyckan sker på havet.

        De flesta finnar kan inte svenska, tyvärr. Om vi bortser tack och hei (inte hej).

        Men häör får man 20 timmar s.k. samhällstjänst för våldtäkt om man t.ex. inte är straffad tidigare och dessutom har ett jobb.

  1. Finnarna tar tag i problemet och ändrar lagen.
    I det kriminella invandargettot Sverige är det låt gå som gäller. Dom barnen som våldtog vid Fåfängan i Stockholm gick det inta att fastställa nationalitet på så kräken blir kvar här med livstidsförsörjning.

  2. Visst är den underbar vår fantastiska framtid, gäller bara att kunna se möjligheterna och ha ordning och reda på asylinvandringen!

    Vi kommer alla att få möjlighet att rånas, misshandlas, våldtas och slutligen mördas!

    Allt tack vare Löfven och hens fantastiskt förutseende regering!

    Handfasta råd från säkerhets etablissemangets egen coach, var vaksam, var inte rädd och lev som vanligt!

    Undrar om de råden också gäller coachens egna nära, kära och nära vänner!

Kommentera