Är det krig i Kuwait


Jag och min vän vi är observatörer, vi är engagerade malmöbor som dokumenterar vår samtid. Idag mitt i det skånska blötsnöinfernot fortsätter flyktingströmmen medMalmö full kraft, vi har sett den själv.

Denna söndag begav vi oss till Hyllie och där stannade vi till vid Malmömässan som blivit till en uppsamlingsplats för de som rest genom ett stort antal länder för att nå det svenska smörgåsbordet. Framför våra ögon spelades det upp de märkligaste scener, scener som i vårt land blivit till vardagsmat.

Vakter och poliser tillsammans med vad vi såg som medarbetare från Migrationsverket slussade in de nyss komna i turistbussar för att köra vidare och lämna av till någon stans vi inte fick reda på. Vi såg barnfamiljer och vi såg män i sina bästa år, de flesta nya svenskar var män precis som vi är vana vid att se i situationer som denna.Malmö

Vi observatörer höll oss bakom det höga staketet med taggtråd på, vi såg polisbilar köra in och köra ut, vi såg andra sorters servicepersoner anlända. SÄPO liksom fler och fler svenska medborgare har insett faran med den trojanska hästen, Sverige som nation välkomnar alla och med alla slinker även terrorister in. Eftersom vi två på plats denna kaossöndag fick ”badfeelings” av den norska bilen och de två som satt i kallade vi till oss en securitasvakt, ”Det är polisens problem” sa den unga vakten.

Där vi stod vid grinden kom det en man som också ville prata med vakten, mannen ville komma in och han visade oss sitt svenska pass. ”Svensken” var från Kuwait och skulle hämta sin kompis som inte flytt till Saudi som jag önskade att han gjort utan han hade rest många mil till oss i Sverige istället för att stanna i ett mer närbeläget muslimskt land.Malmö

-Varför har din kompis rest till Sverige, undrade vi. ”Jo för i Kuwait bråkar sunni och shiiter med varandra” sa han. Det brast lite för min observatörskollega och hon svarade honom med att då är det fel land att ”fly” till då här finns alla sorters av muslimer. Sverige ett land i religionskrig, där befinner vi oss nu och i vår kommande framtid.

De personer som i vårt land bygger det mångkulturella samhället vet mindre än vad vi fritidsobservatörer vet. Vi två, min kompis och jag har sedan länge insett att Sveriges multikultimodell är en godhetsknarkande utopisk grav felsatsning. Sedan finns det den andra sidan på byggandet av det splittrande samhället……

Den andra sidan av det mynt som också de vill ha världens befolkning här, de som vill ha så många som det bara går från dysfunktionella länder och kulturer i vårt land har såklart ett syfte med sitt multikulturella lyckoland. Vi som nation ska ner ner ner. Till varje pris skapas ett samhälle där polariseringen går så långt att vi totalt överger det solidariska tänkandet, ”dog eat dog” ska råda. Den starkaste vinner och de svaga ska stå med mössan i hand i lönedumpade tillfälliga arbetstillfällen, profiten ska rulla in enkelt och smärtfrittMalmö

Den vänsterextrema rörelsen i Sverige som vill ge allt till alla utom just det man själv äger får genom den förda politiken en underklass att kämpa för, allt medan de rika i lugn och ro kan suga ut den som orkar arbeta för lägst betalt. Du och jag kan hälsa hem då vi sedan länge subventionerar andra länders medborgare. Detta blev en liten urladdning om hur jag ser på bygget av ett kallt samhälle, en nedmontering av den svenska modellen som den var tidigare då vi hade en tro på att allt skulle bli bättre.

Jag ser på med sorg i hjärtat när vi som nation å det grövsta missbrukar våra föregående generationers slit för oss, vi som lever nu lever nu och vi verkar inte bry oss om de av våra som kommer efter.

I Malmö den stora ankomststaden rullade buss efter buss efter buss iväg till någon stans där det sedan tid är fullt. Den skånska vintern tar vid där det förut rådde en arabisk vår som blev till en vinter…….

Vid pennan
Eva-Marie Olsson
MalmöMalmö

 


20 responses to “Är det krig i Kuwait

 • blå

  Vårt land saknar migrations policy. Man kan helt enkelt inte på något sätt immigrera hit legalt. Om man begår brott och tar sig hit illegalt får man stanna. Nu sitter vi och klagar på oss själva och vad vi själva har skapat.

  Gilla

 • Falköga

  I Trängslet i Dalarna sitter ett gäng som skickats från Malmö. De matstrejkar. Kräver att läkare anställs. Det duger inte med sjuksköterskor. Bättre internetuppkoppling, bättre mat m m. Platschefen Karin Pamryd säger att man måste förstå dem. Men det blir bättre om de får förtur till bostad och egen bestämd matsedel.

  Det du Eva-Marie! Dessutom ska du veta att vi är många värnpliktiga som bott i Trängslet och som var var nöjda med förläggning, mat och miljö. Och vi hade ingen förstående platschef. Vi fick ordna vårt boende själva när vi hade lyckats få ett arbete någon stans i Sverige efter vår värnplikt.

  Gilla

  • Muhammed

   Då ska man säga att man bara har kvinnlig läkare. Undrar hjur de reagerar på det. Anledningen till att de strejkar är så att de ska få någon typ av extra pengabonus.

   Gilla

  • F.d. socialen-demokrat

   Markligt att Stefan Loven och Socialdemokraternas VU staller sig pa alla fyra for dessa muslimer, vad bidrar de med ?? Svar:INGENTING utom en rost mot bidragen som forvantas betalas ut!!
   87,an maste vakna, detta ar sjalvforvallat!!

   Gilla

 • F.d. socialen-demokrat

  Eva-Maria….Bra text och bilder, snacka om att jobba för att förstöra sitt fosterland och framtidsutsikterna för Sveriges befolkning….
  Klockorna stannar och blommorna vissnar, – 87:an har gjort sitt val och är svårt indoktrinerad med ”socialist”-dravel som leder rakt över kanten på stupet och ner i avgrunden…
  Socialdemokraterna bär huvudansvaret för importen av slöddret, i huvudsak har de tagit in bidragsmottagare som röstar på dem mot bidraget från Försäkringskassan….En politik som gynnat dem, och kanske kan de sitta kvar ytterligare ett tag vid köttgrytorna….OM de gett människor från Ukraina samma rättigheter som araber och muslimer att få asylstatus i Sverige hade de fått människor som varit självförsörjande genom eget arbete snabbt MEN det hade aldrig gett dem några röster!
  Tyvärr det är ute med Sverige, räkna med kraftigt sänkt levnadsstandard och höjd pensionsålder och detta kan komma mycket snabbt.
  DEN ANSVARSLÖSA MASSINVANDRINGSPOLITIKEN BLIR DÖDSSTÖTEN FÖR SVERIGE!!!

  Gilla

  • F.d. socialen-demokrat

   Tillagg: Sveriges befolkning har en brist i sin psykopatologi, – besoker nastan aldrig slaktingar och halsar knappt pa sina granar MEN skanker stora summor till Radda Barnen, Roda korset, Cancerfonden and you-name it….
   Sara 98 far ligga och ruttna utan hjalp och nekas plats pa aldringsboende MEN HELA VARLDENS SOCIALBYRA SKA SVERIGE VARA OCH BRY SIG OM ALLA ICKE-SVENSKAR….
   MINST 2 SKRUVAR SITTER INTE PA PLATS!!!

   Gilla

 • nosferatu

  Man blir uppriktigt ledsen när man ser vad politikerna gör med vårt land och inte minst blir man ledsen å kommande generationers vägnar.

  Gilla

 • Tony

  Men Svenska folket har sig själv mycket att skylla,
  vi hade en regering med en stor Idiot till ledare som
  inte på något vis dolde att han hatade Svenska folket,
  att då återigen välja in en regering med en ledare som
  inte har en susning om vad han sysslar med är inte klokt.
  Dessa två PRAKTARSLE har på två mandatperioder
  lyckats att förstöra mer, än det tog dom ledare med
  förståndet i behåll minst hundra år att bygga upp.
  Att då välja ytterligare en idiot som hatar det folk han
  ska representera lika mycket som den förra tyder på
  att Svensken har förlorat en stor del av den tankeförmåga
  som vi annars varit kända för. Folket är fredsskadat,
  och förmodligen förlorat för all framtid. Många tror
  att valet 2018 kommer att bli en ljuspunkt?
  Tror inte det, dom andra vet att SD ökar lavinartat, och
  kommer antagligen i samråd med det skämt som kallar
  sig opposition att se till att fria val avskaffas, alternativt
  att förbjuda SD med någon diffust Mumbo Jumbo om
  att inte ha rätt värdegrund osv osv!
  Dessa fähundar vet att ansvaret för det havererade Sverige
  kommer att lasta dessa 7 partier skoningslöst, därför
  kommer dom att förhindra att SD kommer till makten med
  alla till buds stående medel, och givetvis i samråd med
  den skenheliga Median som är minst lika ansvariga för
  det läge som Sverige befinner sig i, där man hållit
  politikerna om ryggen istället för att syna dem!
  I ett normalt land med en normal granskande Media Hade
  dessa två Idioter inte fått det handlingsutrymme som
  dom fått utan att få besvärande frågor!

  Gilla

 • Mary Agnes

  I dagens Rakel Churki visar hon upp det våld som dessa busslaster kommer att tacka oss svenskar med. ALLT är vårt fel. Allt. Det är VÅRT fel att de är fattiga. Det är VÅRT fel att de är arbetslösa. Och detta kommer att leda till våld. Rakel hetsar och hatar – och hotar oss. Det är ingen tvekan om budskapet.

  1) tacksamhet för att vi betalar för dem…

  – Det finns termer som döljer makt på ett sätt som man inte tänker på. Vid ett flertal tillfällen har syriska flyktingar protesterat mot sina asylboenden. De kommer hit och de beter sig som om de vore helt vanliga människor med lika mycket värde som alla andra, och det är -jätteprovocerande.

  2) våldet – hämnden- som kommer att drabba oss för att vi inte ger dem allt vi äger och har … men vänta, gör vi inte det redan? Vi lånar ju i banken för att ge dem det vi inte har råd med.

  Våldet sker i nyanser och det vi har sett i år är den yttersta upptrappningen.

  – Det börjar med arbetslöshet och fattigdom. Går vidare till nästa steg, stigmatisering i medierna, till värre uttryck som hot och hat på sociala medier. För att till slut landa i attacker mot flyktingboenden eller terroristen i Trollhättan.

  Diskrimineringen på arbetsmarknaden, rasistiskt våld och segregationen leder till fattigdom, sämre vård, sämre skolor och kriminalitet.

  – Rasismen går framåt i sin ideologi och vi i den motsatta rörelsen går framåt på våra fronter. Det finns en väldigt bred rörelse idag där man kan söka stöd. Det finns en stolthet över att vara invandrare som jag inte uppfattade fanns när jag växte upp.

  – Men jag tänker på de som är tonåringar idag som ständigt måste stå i försvar för sin existens. Vi ser kanske inte konsekvenserna idag för de är tonåringar. De har ingen röst, ingen makt. Men om en tio, femton år är jag ganska säker på att de kommer ställa oss till svars för det här.

  3 – lögnen

  Rakel ljuger friskt om bränderna på asylboendena – och, utnyttjar asylanternas pyromani för att smeta detta på ett parti – Sverigedemokraterna

  -Det finns ett mönster av rasistiskt våld där bränderna av flyktingboenden och attacker mot romer ingår. Lägg till det ett radikalt förändrat samtalsklimat. Sverigedemokraterna sitter i riksdagen och vi har i ganska många år nu pratat om invandrarna som en börda.

  Sydsvenskan får en att SPY. En mer vänsterextrem hatsajt får man leta i DDR efter.

  http://www.hd.se/kultur/2015/11/14/ur-askan-i-elden/

  Gilla

  • Muhammed

   Jag läser ALDrIG Sydsvenskan eller HD.Aldrig det är patraskets tidning. av vänstern för vänstern. När det gäller ”rakel” så är det av muslim för muslimer och vänstern. Undrar hur hon fått jobbet och vad det krävdes.

   Gilla

 • Du gamla du fria var fan är du nu

  TRE STORA YNKRYGGAR.
  HUR LÄGGER NI UT ERA NYA LÖGNER UNDRAR JAG.
  VAR SKA ALLA VI TA VÄGEN SOM VARNAT FÖR MULTI KULTI SÅNGEN HELA TIDEN GILLAR INTE STANKEN SOM UPPKOMMIT

  Gilla

 • Vadan och varthän?

  Hej Eva-Marie Olsson. Tyvärr vet jag inte vem du är, men vill säga att jag tycker att du är fantastisk. Nu har jag läst några blänkare/inlägg av dig och uppfattar dig som en kämpe. Håll ut och fortsätt berätta. Varm kram från en gammal gubbe

  Gilla

 • spinnaker

  De rika oljeländerna är inte intresserade av lata araber, de vill ha slavarbetare. Länderna där slänger ut de som inte jobbar till slavägarnas belåtenhet !

  Gilla

 • Synonymen

  Hur många inkompetenta idioter ser ni på bilden?

  Jag för min det ser tre (3) idioter.

  Ps. Den mest inkompetente och vidriga människan saknades vid fotograferingstillfället.

  Nämligen dan eliasson

  Gilla

  • Tony

   Han var väl ute och spydde ?

   Gilla

  • Galten

   ”Bangkokknullaren” ville i ett uttalande på TV i helgen ”strö ett guldregn av stjärnor” till polisens och säpos formidabla insats vid gripandet av ”terroristen”.
   Kan tyvärr inte hitta inslaget, men ber att få återkomma.

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Ja Den grovt kriminelle Landsförrädaren fredrik reinfeldt måste ha rätt när han säger att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. ! Just därför kan det sitta andra grovt kriminella och ge bort vår välfärd plus att vi kommer bli utkastade från Sverigestan !

  Gilla

  • Pensionären

   Han tillhör väl svenska folket själv?

   Gilla

   • nosferatu

    Reinfeldt? Nä, han skiter i Sverige och det svenska folket.

    Gilla

   • Pensionären

    Ok att han är en landsförrädare, men jag menar att han är född och uppvuxen och bott i Sverige hela sitt liv, tredje generationen minst osv osv. Då tillhör han väl Svenska folket?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: