Mångmiljonbelopp i extrakostnad för mat till asylsökande barn

INVANDRING. Maten till asylsökande barn betalas två gånger av samhället. Först av en kostnad från Migrationsverket för kost och logi och sedan av ett schablonbelopp till kommunerna för skolgång. Det blir en extra samhällskostnad i mångmiljonklassen varje år.

Maten till de asylsökande barnen som går i skolan är en dubbel samhällskostnad, något som inte bara gäller för de som går på skolor i länet. Utan det gäller även andra asylsökande barn som bor på anläggningsboenden runt om i landet men går i skolan, ofta genom kommunernas försorg.

Enligt lagen om mottagande av asylsökande har personer som söker asyl rätt till logi och mat eller ersättning för detta beroende på om man ordnar boende på egen hand eller bor i Migrationsverkets upphandlade anläggningsboenden.

I ett anläggningsboende serveras vanligen flera mål mat om dagen och detta bekostas av Migrationsverket och slutligen via statskassan och således skattsedeln.
Kostnaden för asylsökande barn som går i förskola och skola genom kommunal försorg kan kommunerna söka ersättning för hos Migrationsverket.

-Pettersson ser ännu ett exempel på idioti, dessutom är det ännu värre än vad länstidningen beskriver i denna artikel, det fortsätter med Kommunen levererar annan mat till asylsökande barn efter klagomål

4 thoughts on “Mångmiljonbelopp i extrakostnad för mat till asylsökande barn

  1. Mat i skolan (som är gratis…!!) är en lyx som svenska skolan införde för många många år sen för att se till att alla, även de fattiga, skulle få åtminstone ett (1) lagat mål mat varje dag. I de flesta andra länder tar man fortfarande med sig en lunchbox hemifrån eller så köper man mat i skolan. Denna svenska lyx räcker alltså inte till ”våra” gästande finsmakare… fy faaan sicket jävla fyle, dra åt helvete bortskämda parasitjävlar.

Kommentera