Julmust förbjuds i skolan

IDIOTI. Den traditionsenliga jullunchen för Umeås skolelever innehåller traditionsenligt julmust. Men inte i år – kommunen har bestämt sig för att sluta servera musten.

– Vi följer råden att vi inte ska ha sockerhaltiga drycker, vårt uppdrag är att servera näringsriktiga måltider, säger måltidsplaneraren Kerstin Örn Andersson till SVT Västerbotten. Inget annat är hotat på menyn, enligt Örn Andersson som tillägger att sockerhaltig mat inte går att göra så mycket åt.

-Pettersson undrar var gränsen för galenskap går. Julmust serveras en gång om året och det finns sockerfria varianter, men sockerhaltig mat går tydligen att servera utan att byta ut…sylt, saft, sill, marsipan, knäck, glögg, gravlaxås, vörtbröd, bort de feta rätterna, det ska vara näringsriktigt, bort med julost, sylta, prinskorv, lussebullar, Janssons frestelse, snaps osv. och pepparkakorna, de innehåller inte bara socker, de är enfärgat bruna och typiskt rasistiska…

2015-11-19_1249

24 thoughts on “Julmust förbjuds i skolan

  1. Har de ingen sund dietist i den kommunen? Alla sunda människor vet att det inte är fett från ost, mjölk, sylta, korv som är problemet med kosten. Hälsoproblem, bl a fettma, uppstår däremot om feta rätter blandas med mycket kolhydratrika rätter i kombination med för lite daglig fysisk aktivitétrörelse (motion). Skall rätter väljas bort så skall det självklart vara sockerrika rätter (för mycket kolhydrater, men INTE alla) och inte feta rätter. Fettet är NYTTIGT (om det inte handlar om moderna syntetiska fetter).

  2. I ett nummer av National Geographic, kan ha varit under 2014, är en artikel om sockerrör. National Geographic har haft artiklar om betydelsefulla grödor som ingår i världshandeln. I artikeln om sockerrör går författaren tillbaka i sockerrörets historia. Sockerröret härstammar från Nya Guinea och var känt av den lokala befolkningen. Genom muslimerna blev bruket som sötningsmedel känt och där muslimerna tog över blev bruket av socker gängse. Det farliga sockret spreds över världen och också det metabola syndromet. Det kanske går att tolka ”att förbjuda den söta julmusten är rasism och hets mot muslimer”.

  3. Varje nation har ju sina problem…I Absurdistan har vi flera miljoner,och dagligen väller det in nya.
    I mitt andra ”hemland” är det just nu lusplågan bland landets skolbarn,som står i centrum.Inte sedan 2:a världskrigets slut har det funnits ett sådant lusproblem.Nu har det kommit till det stadiet,att man undervisar i TV hur de barn som drabbas,skall söka bli fria från ohyran.Förslaget är precis som på 40-talet,snagga barnen och köp luskamm och antilusmedel på apoteket.
    Minns att min mor på den tiden förbjöd oss,att umgås eller upphålla oss nära,vissa av skolkamraterna. I tyska TV varnar man ingen för att umgås med den nya delen av ”tyska” barn ! Kanske därför smittar sprides ?

  4. Pettersson : vadå förbjuder?? De tar helt enkelt bort det för att vi blir allt för feta. Sen kan de som önskar sig en julmust får dricka det.

    ETT bra initiativ från skolan. Många bäckar små.
    Och er som tror att julmust är svensk tradition behöver läsa på lite.
    Det var nämligen en ”svensk” vid namn Harry Roberts som snodde receptet från Tyskland.

  5. Arabiska kakor går väl bra att erbjuda, dom dryper ju av
    socker, men det spelar väl ingen roll för denna syltrygg
    till måltidsplanerare, det viktigaste för henne var väl att
    slå undan ännu en Svensk tradition, snart kommer
    krav på att hela julen ska förbjudas. Förbjud idioter i stället!

  6. Jag läste just med koppling till märkligheter i Umeå, att man får ingen bacon till frukost på hotell Winn i Umeå. Hotellägaren påstår att det är onyttigt, så han Stordalen ska uppfostra oss som betalar honom för vårt uppehälle. Märkligt att man överlever i Storbritannien och i Tyskland får man underbart knaprig bacon till frukost på hotellen. Det finns ju andra städer och hotell att åka till i Sverige än till Umeå.

  7. Hahahohahohahaho det tar tamej fan aldrig slut på absurditeterna i Sverige!

    Allt ska förbjudas och göras olagligt. Det finns inget som heter suntförnuft längre!

    Förr i tiden när jag var en ung’en och snygg’en, då satt psykfallen på institution! Nu när jag är en gammal och stygg’en, då sitter psykfallen som politiker och tjänstemän och bestämmer allt åt alla!

  8. Absurdistan i löjets skimmer ! Helst skulle dessa vänsteridioter helt av skaffa alla kristna seder och bruk….

  9. Och snart kommer nog julskinkan att förbjudas med hänvisning till alla våra muslimska vänner som kan ta illa upp bara genom att titta på den.
    ”något är ruttet i konungariket Danmark” citat från Shakespeare , gäller för övrigt också konungariket Sverige.

Kommentera