Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak

Jan Björklund (Fp, liberalerna)har börjat vakna ur sin törnrosasömn. Han är nu mer av en major igen, och anser att Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak, då dessa inte har några moderna vapen.

Det är dessa som utrikesblondinen och socialdemokraterna kallar Pesmergatrupper, en sorts specialtrupper som finns i både Irak och Iran.

Jag skulle tro att Jan Björklund ganska snart kommer att bli Petterssons nästa roddare, om det nu inte blir utrikesblondinen Margot Wallström, som är så glad att hon numera kanske vet vad Pesmergatrupperna är och gör.

På Petterssons har jag och några till känt till dessa trupper i ett flertal år. Men det var visst Irans Pastaran som var ungefär detsamma som Iraks Pesmergatrupper och dessa vill nu major Björklund beväpna med svenska vapen.

Källa: FP vill ge vapenstöd till kampen mot IS

Folkpartiet föreslår att Sverige ska bistå kurderna i Irak med vapen och fordon i kampen mot IS, inte bara utbildning och rådgivning som nu. Det kurdiska regionala styret (KRG) i norra Irak är i stort behov av vapen och materiel, hävdar FP som vill att Sverige ska bistå med dessa vapen och fordon

 

13 thoughts on “Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak

  1. Då blir säkert Turkiet glada om Sverige förser Kurderna
    med vapen. Själv tycker jag att Svenska politiker som har
    varit, och är så dåliga på att sköta sitt eget land ska ge fan i
    att lägga sig i alla konflikter i världen och tro att någon bryr
    sig om vad Sverige tycker. Det hade varit bättre om Svenska
    politiker jobbat för att återupprätta Demokratin här i landet
    där ord som åsiktsfrihet, demokrati, Religionsfrihet och
    så vidare är bara just ord utan innehåll. Vidare har vi soldater
    utplacerade på flera håll i världen, men inget försvar här hemma,
    bland annat finns inte en enda man placerad på vår största Ö
    Gotland. Däremot blir vi varje dag invaderade av ett stort
    antal samhälls onyttiga individer, som är en för landet ren
    förlustaffär!

  2. …undrar om Björklund tänkt på Turken…ifall kurderna
    tycker Svenska vapnen är suveräna, kanske de av bara
    farten börjar ”panga” på Turken…isf lär nog 50 miljoner
    Turkar vilja bosätta sig hos oss i Sverige, de e kanske
    de han räknat ut?.,)

  3. Ett utmärkt förslag, om man vill skapa ännu sämre relationer än redan befintliga, med Turkiet. Sverige enda land inom EU, plus lilla Cypern, att vägra beteckna Turkiet som ett ”säkert” land. Vilket är en förutsättning att Turkiet skall ikläda sig väktarrollen, som gränskontrolant för EU:s räkning. Vad Erdogan tycker om kurder, varhelst dessa agerar, är allom bekant. Och inte lär Turkiet hindra ”flyktingar” att därifrån ta sig till Sverige, snarare tvärtom. 7partisterna Björklund och Wallström absolut inga politiker att lyssna på. Major Gluggén dessutom ivrig Nato-anhängare och USA-lakej.

    • Kurderna har bönat och bett amerikanerna (deras vänner) att ge dem kraftigare vapen så att de kan slå bort ISIS men amerikanerna vill inte för att turkarna är rädda för att kurderna skulle starta ett uppror mot turkarna. Hade jag varit Putin hade jag gått in och gett kurderna det de behövt. Sverige går nu in för att amerikanerna har säkert bett någon annan att ställa upp för kurderna. Det är så amerikanerna opererar och det är intressant att turkarna skickade vapen till Bosnien och skickar vapen till Syrien för att man anser att befolkningen är förtryckt men när befolkningen i Turkiet är förtryckta och ens tänker tanken att göra ngot åt det så aktiveras terrorn mot dem i den sanna muslimska diktatur Turkiet verkligen är. Förstår inte varför man ens skulle vilja åka till ett skitland som Turkiet och spendera sina pengar där.

    • Jamen, det finns ju inget svenskt försvar numera! Vapen går alltid att få, men hur skall man få försvarsvilja att uppstå i huvudet hos majoriteten på ett folk som vant sig vid att försvaret skall skötas av ”någon annan”?

  4. Skicka dit ”komikerna” Soran Ismail och Özz ge dom en bössa så dom kan göra nån nytta, eller kanske dom kan vara så roliga att fienden skrattar ihjäl sig.

  5. Björklund är lika naiv som vår ”kloke” statsminister som borde lyssnat på Jimmie Åkesson tidigare hade nog landet varit mer skyddat idag. Väntar bara på första smällen?

  6. Beväpna terroristerna! Har Karl fan inte tagit någon lärdom av tidigare händelser?

    Beväpna terrorister det var precis det som USA gjorde, de utbildade och beväpnade den afganska gerillan med vapen för att jävlas med Sovjetunionen som under ca åtta år krigade i Afganistan!

    Det slutade med att terrorist gruppen Al Qaida skapades ur ingenting! USA har ju själva fått smaka på sin egen tillhandahållna medicin!

    Utan utbildning och utan vapen inget Al Qaida! Nu fick ju USA själva gå in och slå ut ledarna och Usam Bin Laden!

    Snälla politiker tänk lite längre än näsan räcker! Inga moderna vapen levereras till några medeltida ökenkrigare, de kan fortsätta kriga med svärd och musköter!

    Inget mer godhetsivrande som kommer att slå tillbaka vid något annat tillfälle!

    Ge dig Björklund!!!!

Kommentera