Nytt Asylboende i Tuna Motell Nyköping? Uppdaterat!

I lördagens SN står det att ca 5 200 asylsökande bor i Södermanland, gäller det landskapet Södermanland måste det vara fler eftersom området hyste cirka en miljon invånare redan innan invandrarna räknats in. Detta beroende på att Stockholms stad och södra förorter ligger där de gör. För Södermanlands län gäller mycket lägre total befolkning. Den uppgår till cirka 275 000 inklusive nysvenskarna.

Nyköpings MP-topp Malin Hagerström går in och kräver skärpning av politikerna, och att de ska lägga signalpolitiken åt sidan och tänka fritt. Hur var det nu med Hagerströms av Vattenfall inköpta små kraftverken i Nyköpingsån, som var i så dåligt skick att de aldrig kommer att bli lönsamma. Tänkte Malin utanför boxen där?

Malin Hagerström skickade ju ut prospekt på kraftverken till, om jag minns rätt, alla hushåll i Nyköping kommun inklusive mitt. Givetvis gick jag inte på Malins luredrejerier till försäljningsmetoder, då jag inte tror på just något av det hon sysslar med mestadels.

Alla asylboenden i Sörmland är nu fullbelagda och akutboendet vid Strandstuviken håller på att fyllas enligt Lasse Ringdahl. Till Flen kommer asylsökande trots att Migrationsverket i Flen bedömer läget som väldigt ansträngt.

Vi försöker klara av dagen, enligt Aram Barawe som är enhetschef. För några veckor sedan vädjade Migrationsverket till kommunerna om att inventera eventuella akutboenden, det gav 1 500 på pappret.

Men inga fler förutom de 60 platserna på campingplatsen i Strandstuviken blev av i verkligheten. Det har dock observerats aktiviteter på det tidigare Tuna Motell i helgen som gick, så det finns alla skäl i världen att misstänka att Svalsta och Enstaberga står i tur att islamiseras.

Malin Hagerström uppmanar å sin sida alla inblandade att inte bry sig om vare sig kommunallagen eller plan och bygglagen. Kanske vill hon uppföra några kåkstäder i Nyköping på samma måtto som i Malmö, men som nu är rivna och bortforslade för ca 2-3 miljoner kronor.

Är det att tänka nytt och fritt Malin Hagerström?

Jag hade vägen förbi i helgen  som gått och tittade in på Tuna Motell där renoveringsarbeten pågick på lördagen. Jag frågade en byggnadsarbetare om det åter skulle bli Motell och Restaurant. Han skakade på huvudet och sa letvia,  och på min fråga om han kunde engelska, skakade han åter på huvudet och sa letvia eller kanske det var litua som han väste fram.. Nåväl jag kan varken Lettiska eller Lituaviska, så jag fick åka därifrån utan direkt svar på min fråga. Indirekt hade jag nog fått den information jag inte ville ha.

Uppdaterat  2015-11-15

Bert Karlsson har ju omvandlat Stavsjö Värdshus ca 20 km bort till asylboende, och han är ju vän av billigare byggmetoder, så det är troligt att han hyrt in arbetare från Baltikum, för att göra Tuna Motell till asylboende också. Jag är ju inte helt säker men det jag såg, som våningssängar i metall och dessa utländska arbetare , fick mig till att tro på att även detta låg under BertKarlssons Jokarjo eller någon annan asylbarons företag.

Bildresultat för tuna motellTuna Motell och restaurant

10 thoughts on “Nytt Asylboende i Tuna Motell Nyköping? Uppdaterat!

  1. Så trevligt det ska bli när de stackars lycksökarna upptäcker att en del av dem får boende på SPA-hotell, Herrgårdar och Golfklubbar, medan andra mindre viktiga får bo i gymnastiksalar, halleluja !
    Vi och dom inom lycksökarkretsar !

  2. Jodå nog är det fart vid Tuna Motell alltid, renoveringen har pågått i ca 3 veckor allt från tapetsering o målning till ventilation o brandvarnare o sprinklersystem 24 tim/dygn 7 dag/vecka. Framför Tuna ser det ut som ett slagfält med skräp o sopcontainern är överfull, kanske är det pensionsräddarna som ska städa när dom kommer. Undrar om dom har fixat värmen till vintern ? sist Tuna var igång eldades det med sur ved så röken låg tät

  3. Klart att vi inte behöver bry oss om bygglagstiftningen eller andra lagar då det gäller invandrare. De kan ju inte lida för svenskars påhitt. De som valt vårt land måste få det bra.

    Nu förväntas turbulens på tidningarnas kulturredaktioner. Eller sköns man och tiger?
    Kulturredaktioner kallas ännu så, fast de mest sysslar med politisk indoktrinering. Hur upprörda måste man inte vara nu när (M) vill införa SD-politik. Stänga gränser! (M) som inte ens kunde ifrågasätta volymer för någon vecka sedan.
    Men det är klart, vad som är gångbart beror på vem som säger det i Sverige. Omvändelse under galten kallas i politiken för ”utveckling”.
    Först när landet är förstört tvingas man ändra sin politik. Jag har röstat M tills för några val sedan men min röst får partiet inte tillbaka.

Kommentera