Kommer vi också att bygga murar kring våra liv?

BOENDE. Tänk er en småstad eller en villaförort i en storstad någonstans i Sverige. Kör bil eller vandra sakta på gatorna och titta på husen, ofta relativt små, ibland stora och vräkiga men nästan alltid prydliga och välskötta trädgårdar. Ibland helt öppet eller med en hägg eller ett lågt staket som går att kliva över, när man vill ta en pilsner med grannen och ungar kan springa och leka mellan.

Jämför det med liknande miljöer i Mellanöstern och Nordafrika. Där finns också en medelklass som har råd att bo i egna hus men där är en stor skillnad.

Där är trädgårdarna inte öppna, de omges av höga murar, ofta med taggtråd överst. De lite rikare har också en vakt anställd.

 

Bengt Nilsson på Ethnopress har reflekterat över detta och berättar att i Sydafrika har folk murar kring sina villor, men att det är något nytt. Förr i tiden, innan apartheid föll, var murar ganska ovanliga. Nu vågar ingen bo i villa utan mur och vakter.

-Pettersson undrar hur länge det dröjer innan vi måste bygga murar runt våra hus, när måste jag som fortfarande lämnar dörren olåst när jag lämnar huset i den sörmländska skogen börja låsa?

Vi går en spännande mångkulturell framtid till mötes och blir som PK vill, en filial till Mellanöstern…spännande säger Fredrik, berikande påstår Mona och 87:an har beställt…

 

15 thoughts on “Kommer vi också att bygga murar kring våra liv?

  1. Konstigt för i Malmö har ”di därade” 👹 Nyrika trollen i övervägande fall höga galler / höga murar runt sina boningar

    Inga problem för di därade👹 Trollen när di söker tillstånd

    Men Gud vale om en skandinav skulle fråga om det går för sig med något liknande då är det annan ton från Byggnads nämnden

  2. Var och hälsade på grannen och blev kvar en stund på kaffe. Sen sa jag att jag hade glömt låsa dörren och måste gå. Han flinade och sa: Vad har du som är värt att stjäla?

  3. Det blir så när ett land är överbefolkat. Man måste skydda sitt hem.

    Det är upp till oss om vi ska tillåta politikerna att förstöra vårat land:
    Sverige.

  4. Samma utveckling som i USA, GB m.m! Men svetsaren har ju varit i dessa länder och sett hur gated communitys ska se ut och han tyckte nog att vi minsann ska ha det likadant dvs de som har råd. Alla andra gör bäst i att bulta fast och låsa allt som man vill ha kvar ordentligt.

  5. Med alla muhammedaner som går runt på våra gator, vars mål är att omvända dig till muslim eller döda dig.
    Och med alla ”EU-migranter” som fritt härjar i vårt samhälle… Ja, det säger ju sig själv.
    Självfallet kommer allt fler murar och olika typer av inhägnader att uppföras runt våra bostäder eller företag.
    De skyldiga till detta elände är de ansvarslösa politikerna, de s.k. 7-klövern.

  6. Hör med närmaste bygghandel.
    Av någon anledning säljs plank och mursten i rasande fart.
    Larm och lås, går åt som smör i solsken.
    Och staten inkasserar moms, Lövén är nöjd.

  7. I Södertälje bor det många muslimer som är mångmiljonärer. Åker man omkring i de lite nyare villaområdena så ser man bara hus i klassen 7 miljoner och uppåt och dom bebos av invandrare. Där finns i regel minst två garage till de nya mersorna och alltihop finnansieras av SVENSKA skattebetalare.

  8. ”lämnar dörren olåst” vaaaa? Det har vi inte vågat göra de senaste 10 åren. Skulle gärna vilja bygga en mur med fyra meters höjd runt tomten inkl rejäl järnport med spetsiga pinnar, men detaljplanen tillåter ju inte sånt bygge på gränsen och inte skulle man ha råd heller.

  9. Bygga höga murar är dyrt.
    Med världens högsta skatter under decennier är det svenska folket tämligen utplundrat.
    Få kommer att ha råd, även om de önskar…

Kommentera