Syriskt flyktingpass på en av de döda terroristerna i Paris

TERRORISM. Det syriska pass som hittades nära en av de döda attentatsmännen tillhör en person som reste genom Grekland tidigt i oktober, skriver Reuters. – Passets ägare reste via ön Lesbos den 3 oktober 2015, där han identifierades i enlighet med EU:s regler, säger den grekiske politikern Nikos Toskas till nyhetsbyrån.

The Guardian skriver att även om det här indikerar att en av attentatsmännen kom till Europa tillsammans med flyktingar så är det oklart om passets ägare verkligen är en av de personer som utfört dådet. Syriska pass anses ha högt värde bland personer som försöker ta sig till Europa, skriver The Guardian. Även ett egyptiskt pass ska ha hittats.

Frankrikes president François Hollande har pekat ut IS som skyldiga till attackerna och kallat händelserna för ”en krigshandling”, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
– Även om Frankrike är skadad kommer hon att resa sig igen, sa Hollande i ett känslosamt tal inför parlamentet.

IS egen propagandagrupp the al-Hayat Media Centre ska enligt The Independent ha tagit på sig dåden. Gruppen ska även ha kallat attackerna för ”ett mirakel”.

Även Reuters och AFP skrev vid lunchtid på lördagen att det är kriminella muslimska terrorsekten som tagit på sig dåden i Paris. Nyhetsbyråerna hänvisar till ett uttalande från IS. Dagen har kringgärdats av motstridiga uppgifter om IS inblandning.

11 thoughts on “Syriskt flyktingpass på en av de döda terroristerna i Paris

  1. Uppkommer självklart frågor Syriskt pass, Egyptiskt pass! Vad spelar det för roll? Är ägarna till passen identifierade? Var de gärningsmännen eller tillhör de brottsoffren?

    Ett pass är en identifikationshandling och har inget egenvärde utan att innehavaren är närvarande om det inte ska användas för något kriminellt ändamål!

    Kommit med flyktingströmmen via Grekland, konstigt att inte Grekland satte stopp för vidare flykt! Fast det kanske inte framgick att individen var en säkerhetsrisk, normalt brukar det inte framgå i passet!

    Bara det faktumet borde göra att järnridån mot de muslimska länderna slår igen med en smäll! Inte en flykting till, hjälp på plats, inget annat!

    Den viktigaste frågan av alla just nu!

    HUR MÅNGA TERRORISTER HAR KOMMIT MED DE MUSLIMSKA FLYKTINGSTRÖMMARNA???

    • Är det inte dags för Sveriges Rikdag/Regering att säga STOPP till alla Syrier mm utan identitets handlingar NU……..

  2. Knepiga mirakel muslimer har. Våra kristna mirakel handlar om trygghet, människor blir friska, de räddar livet på någon annan. Änglavakt så folk överlever svåra olyckor. Anti- krist är i högsta grad aktiv i Europa!

  3. Is vill bomba Europa tillbaka till medeltiden! Tragiskt. Jag vill att Ryssland och Frankrike sätter in marktrupper nu mot is.det måste böi ett slut på denna terror som de står för.

    • Konstigt, varför Vill dom de, dom tycker ju inte om
      Europeer, varför vill dom då ha oss tillbaks till den
      medeltid som dom själv inte lämnat??
      Bara för att vi har lämnat medeltiden bakom oss,
      och dom stannat kvar, Alltså handlar det om ren
      avundsjuka !

Kommentera