Fyra tungt beväpnade män har forcerat vägspärr i Paris

ISLAM. Beväpnade män i bil har forcerat en vägspärr i Yvelines, nära Paris. Det uppger franska Le Parisien. Polisen jagade strax efter klockan 13.00 bilen, en Citroën Berlingo, skriver tidningen. Uppgifterna kommer en dag efter terrordåden som dödat minst 120 människor. Islamiska staten har tagit på sig ansvar för attackerna.

Fransk länk

• Dödssiffran efter attackerna varierar mellan 120 och 150 döda, men befaras stiga. De flesta offren dog i attacken i konserthuset Bataclan. 200 ska vara skadade.
• Det rör sig om ett flertal attacker i Paris som antas ha varit koordinerade.
• En svensk ska ha dödats och en skottskadats, enligt uppgifter till UD.
• Vid 22-tiden på fredagen kom det första larmet, då om skottlossning på en restaurang i det 10:e arrondissementet. Attacker på fler barer och restauranger följde.
• Två självmordsbomber och ytterligare en explosion ska ha detonerat vid nationalarenan Stade de France.
• President Hollande har utlyst undantagstillstånd och infört skärpta gränskontroller.
• Åtta terrorister uppges vara döda.

Det här är en ny fas i terrorismens historia, skriver SVT:s politiske kommentator Bo Inge Andersson i en analys.

”Den franske presidenten Francois Hollande anser att skuldfrågan är klar. De väl planerade terrordåden i Paris genomfördes av terroristorganisationen Islamiska staten, IS. Även uttalandena från IS själv, enligt nyhetsbyråer, tycks bekräfta att så var fallet.”

Andersson skriver att det här är det första noggrant planerade terrordådet i stor skala som IS genomför i Europa. Säkerhetsläget är förändrat, menar han.

”Om det effektiva och grymma IS börjar operera utanför sitt eget område kan vi räkna med fortsatta attacker” och avslutar: ”Den 13 november kan vara en skiljelinje på samma sätt som för USA den 11 september 2011.”

-Pettersson ser att de franska myndigheterna hittat ett syriskt pass på en av de döda terroristerna. Vad det är värt vet vi inte men 90 procent av de asylsökande till Sverige har inget pass eller andra id-handlingar när de kommer hit.

11 thoughts on “Fyra tungt beväpnade män har forcerat vägspärr i Paris

  1. Undrar om Charlie Hebo kommer göra sig lustiga övet Paris massakern som dom gjorde med det nerskjutna passagerarplanet över Sinai… tror inte det va!

  2. Först och främst så måste stänga ner dessa wahabistiska moskeér, de finansieras från rika Gulfen. Det är i den wahabistiska rörelsen som hatet kommer ifrån, de hjärntvättar andra muslimer har jag för mig, t.e.x. Sufi muslimer verkar inte vara våldsamma.

  3. Flyg ut alla muslimer från Sverige. De kan lösa sina problem i sina egna länder och ta hand om sina radikaliserade vänner.

  4. Claes Elfsberg får inte jobba kvar på SVT, och jag säger
    åt helvete med denne enögde person, han är en obehaglig
    Muslimkramare som inte kan låta bli att framhäva att han
    tycker att Hela Sverige kan fyllas med flyktingar, men så
    lever han också sitt liv på Södermalm, utan att besväras
    av flyktingkaoset!

  5. Vi får aldrig glömma ”Je suis Charlie”.

    Liksom vi aldrig får glömma det makabra ”religiösa” terrordådet i går.

    ” Je suis France” .

    Vi vet också vilka religiösa krafter som ligger bakom bägge dåden. Nu får det vara nog med daltandet med ”islamisk retorik”.

Kommentera