Musik till fredagsölen

William Wallace, namnet kanske inte är känt för allmänheten.

Braveheart kanske klingar mer bekant? Filmen med Mel Gibson skildrar Wallaces liv, om än i Hollywoodtappning. Utanför den skotska staden Stirling finns ett gigantiskt monument över William Wallace, så han har faktiskt funnits på riktigt. Här låten med namnet ”Braveheart”, framförd av Civil War.

12 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. Tack, Stefan K. – du väckte minnen, inte för gamla ändå. 2008 var jag i The Highlands, åkte till Sterling där jag besökte slottet och gick genom samma skog som visas i videon, ända till William Wallaces gigantiska monument. Tog ett stort antal bilder på statyn, ett par av dem med mig ståendes ned vid den jättehöga piedestalen.
    Filmen (Braveheart) såg jag två gånger! Filmen fick Oscar om jag minns rätt. Mel Gibson var bra både som regissör och som rolltolkare, även om han inte är lika lång som Wallace var när han levde.

  2. Apropå Skottland och musik……….

    I början på 80-talet blev jag ett stort fan av den skottska gruppen Big Countrys musik. Mycket pompös, mäktig och typisk ”skotsk” klingande rock. Spelar gärna än idag deras tidiga LP-skivor.

    Kör en av deras klassiker. Lite apropå alla krig i världen……….

    https://www.youtube.com/watch?v=-pBfIMLzDfE

    Vill även tacka Stefan K för detta trevliga blogginlägg som dyker upp varje fredag.

  3. Inte så pjåkig.
    Fick en länk av en god vän idag, om en annan krigare, menige Malone och hur det kan gå. ”Om du kör den här bilen, kom jag inte tillbaka levande”.

Kommentera