Här stjäl männen en stor summa pengar för en äldre kvinna


INVANDRARBROTT. Polisen i Eskilstuna går nu ut och ber allmänheten om hjälp. Vilka är tjuvarna som du ser på bankens övervakningsfilm? Vet du vad de heter och var de befinner sig? Ring polisen i så fall.

– Vi vill ha namn. Det finns någon därute som vet vilka de här personerna är. Ring oss. Stå upp för något någongång, säger polisen och förundersökningsledaren Fredrik Hedlund.

 

Två män kommer in i lokalerna. – De är där för att leta efter lämpliga offer. De är slipade. De är kalla. Inga förstagångsförbrytare. De livnär sig på andra människor, säger Fredrik Hedlund.

Polisen vill inte i detalj avslöja hur de har gått till väga. Men i ett obevakat ögonblick använder de sig av det så kallade ”lapptricket” och lyckas bli en rejäl summa rikare. ”Lapptricket” används ofta vid så kallade växlingsbedrägerier och går ut på att bedragarna lägger en lapp eller ett papper över pengar eller andra värdesaker för att distrahera, samtidigt som flinka fingrar under pappret – tar det som finns därunder.

11.31 kom tjuvarna in på banken. Ett par minuter senare går de lugnt ut genom entrédörrarna med pappret och pengasumman i händerna.

– Jag tror inte att de är lokala förmågor. Det är inga personer som vårt folk känner igen, banken känner inte heller igen dem. Jag tror de är kringresande, säger Fredrik Hedlund.

Han berättar också att kvinnan som gjorde insättningen inte är målsägare i det här fallet eftersom hon hade fått kvitto på att pengarna skulle sättas in på hennes konto redan. Däremot är banken målsägare.

Hur stor summa det handlar om vill polisen dock inte avslöja. – Men jag kan väl säga så mycket som att det handlar om en större summa pengar i alla fall, säger Fredrik Hedlund.

Läs mer och titta på övervakningsfilm på Eskilstuna-Kuriren, de kringresande männen ser ut som nedan.

114 14 är det nummer som polisen vill att du ringer om du vet mer om de fräcka tjuvarna på Sparbanken Rekarne i Eskilstuna – och ”lapptricket”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


12 responses to “Här stjäl männen en stor summa pengar för en äldre kvinna

 • equinox2000

  ”EU-migranter”

  Gilla

 • ossie

  Z förstås

  Gilla

 • Lena

  I det laglösa samhället så hette det ”wanted, dead or alive” !

  Gilla

  • Orvar

   Nej, det var i de samhällena där det var lag och ordning.
   Varför skulle vi inte kunna ha prisjägare idag som mot betalning släpar in slöddret till polisen och får betalt för det?
   I de flesta fall skulle det kunna vara mer betalt om man tillfångatar nån levande. Men i många fall kan det vara motiverat med högre betalning om man lämnar in skurkar redan avlivade.
   Och i en del fall kan det säkert vara motiverat med ovillkorligen död vid inlämnandet. ”Wanted – Dead, NOT alive”.

   Gilla

 • Tex

  Vadå två män?? Jag ser inga män bara två fähundar!
  Tex

  Gilla

 • norrmannen65

  Dum fråga kanske, men är inte Tattare och zigenare samma sak?

  Gilla

  • Stenbock

   Nja,Tattare kommer i stort från Georgien,Armenien och närliggande områden som t.ex. på Krim…Zigenare vet vi i huvudsak kommer från Europeiska sidan av Svarta Havet.Har ju genom århundraden utvandrat,och slagit sig ner i stort i hela södra Europa.Just nu söker de sin framtid i Absurdistan….till alla med ”öppna hjärtans” stora lycka.

   Gilla

   • Mimi N

    Zigenarna har sitt ursprung i Indien. Därifrån har de spridit sig ut i hela världen.

    Gilla

 • Synonymen

  Tattare eller zigenare alltså.

  Förvånad? Nej!

  Gilla

 • Ludde

  Om dessa berikare skulle synas söderut, så rings det inte, det skjuts skarp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: