Asylturister hungerstrejkar i Fagersta

INVANDRING. Boende på asylboendet Norrbygården har i tre dagar hungerstrejkat för bättre boendevillkor. Under onsdagen anordnade de en demonstration utanför boendet.

Inne i matsalen satt flera av de asylsökande demonstrativt med tomma brickor. De har i tre dagar hungerstrejkat. De boende gjorde först en kort film där de krävde bättre villkor.
– Vi älskar Sverige och svenska folket men vi behöver deras hjälp, säger Zouher, som önskar att kallas så för att han är rädd för repressalier.

Tom Syrén är platschef på Norrbygården. Han berättar att maten kommer från Brukshotellet.
-Tycker de inte om maten så är det inget vi kan göra något åt. Vi har 450 personer med olika tycken, säger han. Enligt Syrén följer boendet de boendekrav som Migrationsverket ställer.

-Pettersson tycker att de unga männen, det är mest sådana på bilderna, ska klaga hos resebyrån eller åka hem och kämpa för fred, frihet och välstånd i sina egna länder…

Syriska kvinnor: våra män är ynkryggar som flyr i stället för att skydda oss och barnen

Läs mer på Fagersta-Posten

 

17 thoughts on “Asylturister hungerstrejkar i Fagersta

  1. Jag tycker att det är bättre att våra äldreboende får maten Dom där snyltgästerna kan vara utan bara åka hem jädra idioter

  2. I Sverige har och ska sunt förnuft gå före religion och andra tokerier och definitivt före islam…duger inte griskött att äta eller kött från djur slaktade på vanligt vis, då är det lika bra att röra ihop lite couscous åt dem. Det är de ju vana vid.
    Därefter ska de på en buss raka vägen till Öresundsbron och över den.

    ps.de får gå över, som straff för otacksamheten ds. Jävla typer

  3. Jaha, och? Hungerstrejka på ni. Säg bara till i förväg så köket inte gör mat i onödan som måste kastas, för det är oacceptabelt slöseri.

  4. Kanske är det bättre att de där muslimerna åker hem och ordnar upp med mat och husrum hemma i stället.

    Jag är rädd! — att muslimerna tar över vårt fosterland!

  5. Det är inte bara ”hungerstrejkarna” som har det ”jobbigt”……

    Socialsekreterare tvingas ner på knä när flyktingströmmen till Sverige fortsätter.

    ”– Jag drömmer om ensamkommande flyktingbarn”, säger socialsekreterare Ylva Grönvall till TT.

    Höjda röster om mer personal och bättre samordning hörs från fackligt håll.

    På sex veckor har en lokal i södra Malmö gått från att vara ganska öde till att bli en social jour för barn och unga som flytt regnande bomber i hopp om en tryggare framtid i Sverige.

    – Vår ordinarie verksamhet räckte inte till, trycket var för stort, säger Ylva Grönvall till TT.

    Omkring 10 000 av Visions medlemmar arbetar direkt med flyktingar i dag. De står vid färjelägen och tågstationer. De jobbar i kommunernas jourverksamheter.

    De är socialsekreterare som har fullt upp med att hantera flyktingsituationen. När ledningen för Vision möter ansvariga ministrar i dag ställs krav på mer personal och bättre samordning av flyktingmottagningen.

    – Våra medlemmar säger att de kan klara det här om vi får rätt förutsättningar, men den här krissituationen kan inte pågå under lång tid.

    Vi behöver bättre samordning, regelförenklingar och fler personer som jobbar med det här, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson till TT.

    Allra mest på knä går de som hjälper ensamkommande barn, visar en enkät som fackförbundet gjort.

    Av de drygt 1 000 medlemmar som medverkat i enkäten, och som arbetar med flyktingar, svarar var fjärde att de saknar förutsättningar att sköta jobbet enligt gällande regelverk.

    Bland de som tar hand om flyktingbarn är siffran 43 procent. På frågan om de bedömer att de kan uppfylla flyktingarnas behov svarar 38 respektive 59 procent nej.

  6. O.t.
    Malena Ernman ska läsa nyårsklockan på Skansen. Jag som trodde SVT skulle välja Henrik Arnstad eller Athena Farroukzadeh

  7. SvD:
    Löfven: ”Alla förstår att takten är ohållbar”

    Alla har däremot inte begripit att Löfven är en idiot.

    Det tycker jag är tråkigt!

Kommentera