Öppet brev till Niklas


Hej Niklas

Jag tänker inte tala till dig som person, utan till dig som välavlönad artist då det är så jag känner dig.

Som artist lämnar du mig helt oberörd, då jag varken nu eller förut gillat din musik. Det här brevet skriver jag för att du i ditt eget TV-program tar dig friheten att nedvärdera människor du varken känner eller hört talas om.

Uppenbart besöker du alternativa medier som Avpixlat, Fria Tider m.fl. Att du inte i ditt program gjorde samma reklam för Petterssons blogg, gör oss lite gramse. Vi har bara 15-20 000 unika besökare varje dag och skulle må bra om ni artistmiljonärer kunde få upp våra siffror till nivåer som Avpixlats.

Frågan Niklas, är varför du besöker dessa sidor? Är det av ren nyfikenhet eller vill du veta hela och inte halva sanningen om den verklighet som finns utanför TV-studion och bland de fina kvarteren på Södermalm?

Av den omgjorda texten till Happy Nation att döma, uppskattar du inte röster som inte delar din okritiska inställning till svensk migrationspolitik. Du skriver om Järnrörsligor, trollsvansar och på din Facebook-sida använder du ordet ägghuvuden. Varför dessa nedvärderande ord Niklas? Är du ute efter att provocera eller har du inte mer att komma med i debatten? PÅ din Facebook-sida erkänner du att dina hårda ord kommer att framkalla reaktioner. Ja, det kommer de Niklas, det kommer de och sedan kan du och frugan sitta i myssoffan och oemotsagda diskutera näthatet som ni utsatts för.

Hyser du bara agg till alternativa medier, Sverigedemokraterna och de cirka 2 miljoner väljare som inte har samma syn på migrationspolitiken som du och frugan? Eller är det möjligen så att alla som med ord och handling vänder sig mot Sveriges katastrofala och misslyckade migrationspolitik, får dig att må dåligt? Om så är fallet, är vi betydligt fler än 2 miljoner och bland dessa återfinns idag såväl politiker från både regeringspartier och opposition, journalister och artister. Jag kan förstå att det börjar bli jobbigt för dig och Jenny, men att bemöta detta med hat Niklas…aj, aj, aj.

Då ska jag erkänna en sak för dig. Ja, jag röstade på SD i valet 2014, precis som 801 177 andra medborgare gjorde. Dessförinnan hade min röst tillfallit Moderaterna, men eftersom de genom sin partiledare och vår förra statsminister, såg till att lägga grunden till den kostsamma kollaps vi ser idag, omöjliggjordes en ny röst på partiet, både 2014 och för all framtid.

För du ser Niklas, jag älskar Sverige precis som du, men jag älskar inte den utveckling som sker och som är på väg att förvandla en väl fungerande och demokratisk välfärdsstat till något vi inte känner igen. Jag förstår att du inte känner samma frustration. Åtminstone har du inte visat det i ditt TV-program eller i mediernas nöjesartiklar. Kanske förståeligt eftersom du fötts med vad man kallar ”guldsked i mun”. Du har förmodligen inga valkar i händerna efter ett hårt jobb på kalla byggnadsställningar. Du har förmodligen ingen värkande rygg efter tusentals timmar på hårda verkstadsgolv. Du har förmodligen inga värkande axlar efter att ha stressat runt i sjukhuskorridorer 10 timmar om dygnet.

Lika säkert är att du aldrig behövt oroa dig för din ekonomi. Du har aldrig suttit hos en arbetsförmedlare och nästan gråtit för att du inte får något jobb. Du har aldrig gått till sängs hos dina föräldrar, förtvivlad över att du inte får någon bostad. Jag har själv kämpat för det jag idag har och det är inget jag tänker överge. Jag har vänner som saknar jobb, vänner vars barn saknar både jobb och bostad och far- och morföräldrar som för en allt mer tynande tillvaro på sina äldreboenden. Bland mina vänner återfinns förövrigt flertalet personer med invandrarbakgrund och även de tillhör den krets som ser på svensk migrationspolitik med allt negativare ögon. Alltså den krets av människor du hånar och hatar. Har du förresten bott i ett s.k. mångkulturellt problemområde? Det har jag och jag har med egna ögon sett vad en misslyckad och överdimensionerad migrationspolitik för med sig.

Skam Niklas.

Du själv och inte minst din fru Jenny, har öppet visat er avsky mot Sverigedemokraterna och inte sällan har ni använt ord som rasister och främlingsfientliga.

Jag önskar därför att du bjöds in till debatt mot någon av de du hatar. Varför inte…

…Paula Bieler, judinna med rötterna i Polen och Sverigedemokratisk riksdagsledamot?

paula

Vad skulle du säga till henne Niklas? Att hon är rasist? Att hon ogillar invandrare? Att hon är antisemit? Att hon är osympatisk och intolerant?

…och varför inte ta en debatt med pastor Jonas Chongera, pastor från Kongo-Kinshasa, som är engagerad som kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Forshaga? Han gick med i SD p.g.a. partiets inställning i migrationsfrågor och den avskyr ju du.

Skärmklipp

Vad skulle du säga till honom Niklas? Att han är rasist, främlingsfientlig, tillhör järnrörsgänget eller vad…?

Du kanske hellre tar debatten med Tresphore Mpundo, han precis som Jonas Chongera med utomeuropeisk bakgrund och som enda afrikan debatterade flyktingpolitik i Badhusparken 2014.

jonas

Många på vänsterkanten kallar politiker som Paula Bieler, Jonas Chongera och Tresphore Mpundo, för husblattar och onkel Tom. Hör du till dem Niklas?

Både Paula, Tresphore och Jonas tillhör de medborgare som du avskyr och nedvärderar med raljerande epitet.

Du vet väl Niklas att många med utländsk bakgrund representerar SD i både riksdag och kommuner och att allt fler väljare med invandrarbakgrund röstar på partiet?

Nähä, du visste inte det. Besök då de alternativa medierna och en helt ny värld öppnas framför dina ögon. Låt inte Jenny och TV4 förvränga din världsbild. Bättre kan du Niklas.

Vad du menar med följande ord i din text, hoppas jag att du så småningom får förklara. ”Hissa flaggan och förstå, den kan va’ mer än gul och blå”. Gillar du inte färgerna på den landslagströja du drog på dig efter succén i fotbolls-vm 1994?

Skärmklipp


131 responses to “Öppet brev till Niklas

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: