Fler svenskar vill ha färre asylsökande.

42 procent vill att Sverige tar emot något färre eller betydligt färre än i dag, enligt en DN/Ipsos-mätning.Förra månaden var siffran 30 procent.

Samtidigt anser bara 26 procent att vi bör ta emot betydligt fler eller något fler flyktingar, att jämföra med 44 procent i september.

Orsaken till svängningen kan vara rapporter om problem att hitta boenden samt att det blivit mer känt bland befolkningen att Sverige tar emot flest flyktingar per capita i Europa, tror David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

– Vi har sett en ganska skarp förändring i budskap och tonläge från statsministern, andra ministrar och övriga partiledare. Nu är budskapet att Sverige nått gränsen för vad vi klarar av, säger David Ahlin till Dagens Nyheter.

Men i september svängde opinionen åt motsatt håll, då fler personer ställde sig positiva till att öka mottagandet av asylsökande jämfört med i början av året. Orsaken till den mer positiva inställningen i september tros ha berott på att flyktingkrisen blev mer konkret för många människor, när stora flyktinggrupper började anlända till centralstationerna och bilden på den döde treårige flyktingpojken Alan Kurdi hade kablats ut i medier.

FAKTA: MÄTNINGEN

Frågan som ställdes i undersökningen var: Anser du att Sverige bör ta emot fler eller färre flyktingar? Skulle du säga…

Oktober 2015.

Betydligt fler än i dag/något fler än i dag: 26 procent.

Varken fler eller förre än i dag: 24 procent.

Vet ej/ej svar: 7 procent.

Betydligt färre än i dag/något färre än i dag: 42 procent.

September 2015.

Betydligt fler än i dag/något fler än i dag: 44 procent.

Varken fler eller förre än i dag: 20 procent.

Vet ej/ej svar: 6 procent.

Betydligt färre än i dag/något färre än i dag: 30 procent.

Februari 2015.

Betydligt fler än i dag/något fler än i dag: 26 procent.

Varken fler eller förre än i dag: 33 procent.

Vet ej/ej svar: 5 procent.

Betydligt färre än i dag/något färre än i dag: 36 procent.

Källa DN/Ipsis

8 thoughts on “Fler svenskar vill ha färre asylsökande.

  1. Det handlar om får. Jag har kontakt med studenter både på Juridikum, Eden och Ekonomicentrum. Mer korkade människor tror jag är svårt att hitta. ”Flyktingarna behövs” eller att de hävdar att de sett hur det ser ut på Malmö C fast de inte lämnar sitt råtthål till ”lägenhet”. Deras intelligens kretsar kring betygen (för då måste man ju vara smart, *iron*) och allt som sägs i media accepteras med hull och hår. Utan att ifrågasätta och jag tror många är fårskallar. Kompletta idoter. När man passerar danskar på Malmö C säger de mest vidriga sakerna om Löfven, Malmö stad och Sverige för de vet att de kommer också att drabbas om man inte gjort av alla dessa horder av muslimer som inte är något annat än extremister, mördare och kriminella. Numera verkar Löfven trycka pengar så att han och hans rövpolare kan manipulera ”opinionen” utomlands. Man tror att man är smartare än ungraren som byggde ett staket för att skydda sin befolkning och nästkommande generationer.

    http://www.friatider.se/nu-ska-den-svenska-invandringsmodellen-spridas-internationellt

  2. Om dessa siffror stämmer, så är det över. Om inte mer än 42% fattat något så självklart, som att nuvarande invandringsvansinne kommer att rasera landet, så är det definitivt kört.

  3. När undersökningen i september presenterades var det pukor och trumpeter som gällde. Den här gången var det väl inte lika munter läsning för flyktingkramarna.
    Nu har verkligheten hunnit ifatt flera och det visas genom en extremt tydlig omsvängning i opinionen.

  4. Om man inte tillhör patraskeliten och journalistäcklena ska man gå förbi Malmö C framåt kvällen…runt 20-22. Då är muslimerna som värst. De är hetsiga och aggressiva och det ligger skräp överallt och det stinker. Det är ofta som om man passerar en soptipp. Det är klart att folk inte vill ha muslimerna här. De är inte ens flyktingar och inte ens från Syrien. Redan på Malmö C begår de brott, snattar, ägnar sig åt vandalisering, stölder så att polisen måste binda upp 10-12 poliser. Vad ska vi med djur till som ingen annan vill ha och varför bjuder Wallström, Löfven och alla de andra rövpolarna hit dem om de nu inte tänker öppna sina egna hjärtan?

  5. Och nån jävla sketen PK kolumnist i rännstenspressen vid namn Daniel Rydén skriver att ”alan-effekten var kortvarig”

  6. De där 26 % som tycker att vi borde ta emot fler……har de hjärnan kvar i behåll??? Tror de att alla som kommer hit är ”snälla” o oskyldiga stackars små söta barn med mammor?? Kära nån vad vissa är hjärntvättade och naiva!!!När skall gloria – folket vakna????

    • Det är vänsterpartister, centerpartister och miljöpartister till största delen skulle jag tro.

Kommentera