Ta emot asylsökande, få pengar med risk att bli av med bostaden

INVANDRING. ”Den stora strömmen av flyktingar till Sverige gör nu att Miljöpartiet före slår en ny boendeform för asylsökande. Tanken är att den som tar emot en flykting i sitt hem ska få betalt. ”

Stefan K skrev om det på bloggen tidigare idag. 

Här lite annat att tänka på. Miljöpartiet är ett vänsterextremt parti som vill ha höga skatter och sedan lämna tillbaks lite av dessa pengar till rättrogna. Jag tycker nog de rättrogna ska öppna sina hjärtan utan att gå över bidrags och skattesystemet. De är ju ändå 87 procent.

Risken med ett sådant system, är att mindre nogräknade landsmän hyr ut platser till mängder med asylsökande i små lägenheter och på så sätt tjänar stora pengar.

Besittningsrätt är ett slags lagligt skydd för lokalhyresgästen, dvs när du hyr lägenhet, butikslokal, kontor eller andra typer av lokaler.

Det innebär i praktiken att du som hyresgäst inte kan avhysas från den hyrda lokalen, i alla fall inte så länge som Du uppfyllt villkoren i hyreskontraktet, oftast betalar hyran i tid. Men det finns även andra faror som få känner till…

Som hyresvärd eller ägare till lokalen kan du bli av med lokalen/lägenheten om det inte står att hyresvärlden har besittningsrätt. Hyresgästen kan vid andrahandsuthyrning kräva att få förstahandskontrakt.

Du måste ha ett avtal där hyresgästen avsäger sig besittningsrätt annars har du ingen rätt att säga upp denne om han inte misskött sig.

Det är även farligt att hyra ut i andra hand. Risken är stor att kontraktsinnehavaren förlorar sitt förstahandskontrakt till hyresgästen.

Vi såg hur det var i zigenarlägret i Malmö där zigenarna med hjälp av jurister hävdade att de hade besittningsrätt till privat mark som de ockuperade och inte betalade någon hyra för.

-Pettersson skulle inte bli förvånad om det är islamisten och bostadsministern Mehmet Kaplan som ligger bakom detta förslag…

19 thoughts on “Ta emot asylsökande, få pengar med risk att bli av med bostaden

  1. Vore nästan glädjande om någon hyrde ut sin bostad och sedan förlorade den, som man bäddar får man ligga när man ger sig i lag med invällare

  2. Bra synpunkter i artikeln, – de som kommer är kriminellt muslimskt slödder, DEFINITIVT INGA FLYKTINGAR!
    Att hyra ut rum eller hela bostaden om det är en hyresrätt kräver hyresvärdens tillstånd, detta gäller även för bostadsrätter. De som kommer saknar till 90% pass och ID handlingar på grund av obefintlig gränskontroll, bara det fullständigt ANSVARSLÖST och HÄNSYNSLÖST mot den egna befolkningen, men Sveriges befolkning skiter Sveriges politiker fullständigt i bara de får leka jultomte och ”godhetsapostlar”.
    MP= Mental patient, förslaget är sinnessjukt!

  3. Jag förmodar att MP’s samtliga medlemmar och representanter ställt sig först i kön för att inhysa asylturister.
    Nehej? inte det?

  4. 7-klövern och pk-median bor i fina hus och lägenheter. Där finns säkert gott om utrymme, som de kan dela med sig till de så kallade flyktingarna.

    De av alla borde öppna sina hjärtan först.

  5. Det var det mest vansinniga och farliga förslag jag hört om. Tänk om alla äldre fattiga pensionärer skulle hyra ut ett rum till en arab. För det första är det mest ensamma kvinnor men även om de inte är unga så löper de en viss risk för att bli våldtagna. Sen har de en viss förmåga att kräva plats för en kompis eller två och lite mat då och då. Dessa är också kända för att ha en kort eller ingen stubin och accepterar inte ett nej. Definitivt inte från en kvinna.

    Det är tydligt att MP tycker att våra pensionärer borde dö lite fortare….

  6. På 70-talet ska pensionen ha varit runt 70% av lönen och i dag är den cirka 45%

    varför ville politikerna år efter år sänka pensionen då dom år efter år har talat om för samhällsmedborgarna hur rikt landet är?

  7. Men ser inte alla hur totalt sinnessjukt det som pågår i Sverige är?? Vi kan väl för fan inte ta emot så många asylsökande att folk skall behöva ta in dem i sina egna hem? Alltså jag måste bort från det här sjuka landet. Vilken katastrofal regering vi har som är ytterst ansvarig för detta haveri.

  8. MP politiker ska føregå med gott exempel.
    Nu vill jag se Alice Bah, Åsa Romson med fler øppna sina hem før ”barn från Syrien”
    Dessa muppar førstår tydligen inte att deras næsta steg ær omøjligt i en demokrati. Vem vil skøta sina avbetalningar på hus och hem om de tas ifrån dem?
    Mitt hem kommer jag att førsvara med våld. Hamnar jag i fængelse så blir det fri kost och logi i alla fall.

    • Kanske glömde du den viktigaste bostaden för invandrare:
      Reinfeldt står det nog på brevlådan —- ännu!
      Det får väl bli en hel tavla med namn där.
      ”öppna era hjärtan” skulle kanske varit: öppna era bostäder?
      — och bli utkastad själv.
      Tänk dig in i situationen att ha ett antal muslimer i huset!!!!!!!

    • Och så har de Peter Eriksson i Morjärv Kalix som också kan öppna sitt hem GRATIS så att de inte behöver ta förskolor/skolor i besittning uppe i Kalix.

  9. Det kan var svenska fattiga arbetarpensionärer som försöker dryga ut sin magra pension för att kunna äta lite bättre och godare mat en stund – som sen blir av med sin bostad.

    • Vilken ond plan att göra svenskar så fattiga att de ser som sista utväg att hyra ut till ockupanter !

  10. Nu bör ju alla MP Muppar tar in minst en berikare. Det bör hjälpa och Idioterna kan dra in lite fler hög utbildade muslimer.

Kommentera