Sveriges Radio är inte neutrala och opartiska


MEDIA. Sveriges Radio eftersträvar aktivt etniskt mångfald men struntar i vilken ideologisk bredd som personalstyrkan har. Det skriver Adam Cwejman i en krönika på GP:s ledarsida.

Krönikören hänvisar till en intervju i magasinet Neo där SR-vd:n Cilla Benkö säger att det inte spelar någon roll vilken politisk färg som journalisterna har då företaget har krav på opartiskhet.

”Benkö säger alltså indirekt att det skulle gå bra att samtliga på SR röstade på SD, men inte att samtliga hade svensk bakgrund”, skriver Cwejman.

”En sådan aningslös hållning är möjlig bara om man är så marinerad i ett ideologiskt perspektiv att man inte längre inser att det man sysslar med är politiskt laddat”, skriver han och menar att det inte är en slump att de talare som bjöds in att föreläsa om mångfald åt SR alla beskrev frågan ur ett ”postkolonialt vänsterperspektiv”.

En stor del av intervjun handlar om SR:s politiska slagsida åt vänster. I en undersökning av medieforskaren Kent Asp, svarade 82 procent av de tillfrågade med anställning på SR att de röstade rödgrönt.

-Pettersson är inte förvånad.Det är likadant på SVT och på många andra ställen, exempelvis Rättviseförmedlingen som surrar om att media kan göra skillnad och så gott som enbart anlitar och rekommenderar kompisarna i 08-vänstern…


10 responses to “Sveriges Radio är inte neutrala och opartiska

 • Peter Skoglund

  Jag gillar det Anette Novak säger och levererar …….

  Igår torsdag, presenterades första delen av Anette Novaks medieutredning.

  ”Men en statlig räddningsinsats för att rädda den krisande branschen är varken att vänta eller önska, säger Novak. – Vi ska föreslå ett nytt mediestöd, mer anpassat efter dagens situation. Men det kommer inte att lösa medieföretagens alla problem”.

  Medieutredningens första delbetänkande, som är en behovsanalys för mediebranschen ur ett medborgarperspektiv, överlämnades till kulturminister Alice Bah Kuhnke på torsdagen.

  Utredaren Anette Novak öppnar för att journalistisk kvalitet och respekt för demokratiska idéer kan bli kriterier för ett moderniserat presstöd.

  Läs gärna det kloka som Anette Novak säger i denna intervju om den partiska ”gammelmedians” journalistik.

  http://www.journalisten.se/nyheter/halvtid-medieutredningen-anette-novak-om-kritiken

  ..och här…..

  http://www.journalisten.se/nyheter/novak-oppnar-kvalitetskrav-presstod

  Gilla

 • Lena

  En journalist som vågade att skriva fakta, synd bara att de är så få som gör sitt jobb !
  http://www.trelleborgsallehanda.se/ledare/skotten-mot-samhallet/

  Gilla

 • jgarn

  SR opartiska, dom vet inte ens vad det ordet betyder.

  Gilla

 • Uppgiven

  SVT och SR kommer troligen snart att drabbas av en enorm förtroendekris. Jag har noterat att likt den öppnare partisympatiseringen där fler säger sig stödja SD har allt fler i min bekantskapskrets börjat tala om hur SVT inte längre är sebart p.g.a de allt fler invandrade programledarna, deltagarna eller intervjupersonerna. I snart sagt allt som SVT visar är det färgade personer som syns och hörs, eller personer med märkliga sexuella läggningar.

  Vart har den vanlige svensken tagit vägen i media?

  Gilla

 • Jan pålman

  I Skåne finns dansk radio ja, men vi andra får hålla till godo med röd-grön sörja.

  Gilla

 • Trodé

  SvT och TV4 är partiska.
  När får vi se en avdankad SD-symatisör som sofftyckare?

  Gilla

 • ossie

  Det var ju gamla nyheter.

  Gilla

 • Trynbald

  SR har en orimligt stor del i hur det ser ut i Sverige idag. Utan denna 100% slagsida i rappoteringen så hade vi varit närmare dom övriga Nordiska länderna. Nu sitter vi alla i ett katstrofläge som vänsterterroristerna har jobbat hårt för, inte minst på SR.

  Gilla

 • Kameratrollet - Fotograf i Skåne

  Det finns förstås annan radio i Skåne som man kan skruva in. Danska P3 till exempel.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Agendasättande journalistik!
  Just det, ja….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: