Sveriges Radio är inte neutrala och opartiska

MEDIA. Sveriges Radio eftersträvar aktivt etniskt mångfald men struntar i vilken ideologisk bredd som personalstyrkan har. Det skriver Adam Cwejman i en krönika på GP:s ledarsida.

Krönikören hänvisar till en intervju i magasinet Neo där SR-vd:n Cilla Benkö säger att det inte spelar någon roll vilken politisk färg som journalisterna har då företaget har krav på opartiskhet.

”Benkö säger alltså indirekt att det skulle gå bra att samtliga på SR röstade på SD, men inte att samtliga hade svensk bakgrund”, skriver Cwejman.

”En sådan aningslös hållning är möjlig bara om man är så marinerad i ett ideologiskt perspektiv att man inte längre inser att det man sysslar med är politiskt laddat”, skriver han och menar att det inte är en slump att de talare som bjöds in att föreläsa om mångfald åt SR alla beskrev frågan ur ett ”postkolonialt vänsterperspektiv”.

En stor del av intervjun handlar om SR:s politiska slagsida åt vänster. I en undersökning av medieforskaren Kent Asp, svarade 82 procent av de tillfrågade med anställning på SR att de röstade rödgrönt.

-Pettersson är inte förvånad.Det är likadant på SVT och på många andra ställen, exempelvis Rättviseförmedlingen som surrar om att media kan göra skillnad och så gott som enbart anlitar och rekommenderar kompisarna i 08-vänstern…

11 thoughts on “Sveriges Radio är inte neutrala och opartiska

  1. Hej ! Vad trevligt att man får uttrycka vad man tycker om Sveriges Radio och Sveriges television. Förr tyckte jag om att lyssna och titta på ovanstående. Nu är jag ledsen att behöva säga att ovanstående är ett stort skämt. På Sveriges Radio AB:s första mening står det följande…, Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Hallå eller !!!. Tror de verkligen att vi är helt inkompetenta..?. Undrar vilka som är inkompetenta ?. Nä.., aldrig mera SVT eller SR. Synd men sant.

  2. Jag gillar det Anette Novak säger och levererar …….

    Igår torsdag, presenterades första delen av Anette Novaks medieutredning.

    ”Men en statlig räddningsinsats för att rädda den krisande branschen är varken att vänta eller önska, säger Novak. – Vi ska föreslå ett nytt mediestöd, mer anpassat efter dagens situation. Men det kommer inte att lösa medieföretagens alla problem”.

    Medieutredningens första delbetänkande, som är en behovsanalys för mediebranschen ur ett medborgarperspektiv, överlämnades till kulturminister Alice Bah Kuhnke på torsdagen.

    Utredaren Anette Novak öppnar för att journalistisk kvalitet och respekt för demokratiska idéer kan bli kriterier för ett moderniserat presstöd.

    Läs gärna det kloka som Anette Novak säger i denna intervju om den partiska ”gammelmedians” journalistik.

    http://www.journalisten.se/nyheter/halvtid-medieutredningen-anette-novak-om-kritiken

    ..och här…..

    http://www.journalisten.se/nyheter/novak-oppnar-kvalitetskrav-presstod

  3. SVT och SR kommer troligen snart att drabbas av en enorm förtroendekris. Jag har noterat att likt den öppnare partisympatiseringen där fler säger sig stödja SD har allt fler i min bekantskapskrets börjat tala om hur SVT inte längre är sebart p.g.a de allt fler invandrade programledarna, deltagarna eller intervjupersonerna. I snart sagt allt som SVT visar är det färgade personer som syns och hörs, eller personer med märkliga sexuella läggningar.

    Vart har den vanlige svensken tagit vägen i media?

  4. SR har en orimligt stor del i hur det ser ut i Sverige idag. Utan denna 100% slagsida i rappoteringen så hade vi varit närmare dom övriga Nordiska länderna. Nu sitter vi alla i ett katstrofläge som vänsterterroristerna har jobbat hårt för, inte minst på SR.

Kommentera