Påtryckningar från media och fack till dem som hyr ut till Sverigedemokraterna


INRIKES. Sverigedemokraterna har hyrt hela Scandic Star Hotel på Gastelyckan under de dagar de håller kongress. Hotellkedjans beslut att upplåta sina lokaler väcker starka reaktioner i sociala medier rapporterar Sydsvenskan. 

Hattidningen Sydsvenskan ställer några, för att var i ett land där det i varje fall i teorin råder yttrande- och åsiktsfrihet, smått otroliga frågor:

Varför hyr ni ut till Sverigedemokraterna?

– Vi har ju tagit ett sådant beslut efter en diskussion centralt. Vi har en uppförandekod om att vi inte diskriminerar människor på grund av politisk åsikt och inte heller på grund av sexuell läggning eller oavsett någon annan form utav bakgrund, säger hotelldirektör Thomas Ivarsson.

Finns det några rättsliga möjligheter att slippa jobba för att det är just Sverigedemokraterna?

– Ja, det finns det ju alltid om man känner obehag så man blir sjuk och dålig. Den saken finns ju oavsett av vad som händer, säger Susanne Blom, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Hotellets Facebooksida, där det går att kommentera.

-Pettersson noterar att varken Sydsvensken eller LO:s ombudsman verkar bry sig speciellt mycket om demokratiska rättigheter.

Sydsvenskan undrar varför hotellet hyr ut till Sverigedemokraterna. Menar Sydsvenskan att hotellet ska behandla gäster utifrån sin politiska åsikt?

Ombudsmannen, Susanne Blom på Hotell- och restaurangfacket. Påstår att man kan slippa jobba, sjukskriva sig för att man inte gillar gästernas politik.

Tidningarna och fackföreningsrörelsen borde läsa Sveriges grundlag och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, fast lagarna kanske inte ska gälla Sverigedemokrater.

Artikel 18

Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion och trosuppfattning och att, ensam eller i gemenskap med andra, offentligen eller enskilt, utöva sin religion eller trosuppfattning genom undervisning, andaktsutövning, gudstjänst och religiösa sedvänjor.

Artikel 19

Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

Artikel 20

1. Var och en har rätt till frihet i fråga om fredliga möten och sammanslutningar.

2. Ingen får tvingas att tillhöra en sammanslutning.


19 responses to “Påtryckningar från media och fack till dem som hyr ut till Sverigedemokraterna

 • Vi kommer att stoppa SD:s landsdagar | Petterssons gör skillnad

  […] Påtryckningar från media och fack till dem som hyr ut till Sverigedemokraterna […]

  Gilla

 • Anna

  Jo, och om FN stadgar inte är goda nog så finns EU-lagarna som omfattar i stort sett samma sak. I båda ingår även den politiska friheten för den enskilde individen. Med andra ord, så som bl a en del fackföreningar gör, oavsett deras värdegrund, genom att utesluta medlemmar pga av att de är politiskt aktiva i annat än sossarna, är ren diskriminering.
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:303:FULL:SV:PDF
  Lyckas inte länka riktigt som det ser ut från mitt håll via mobil men kolla på del 2, kapitel 11 och 12.
  Enligt EU-lagarna bryter många fackförbund mot dem då de utesluter och får medlemmar sparkade för deras politiska åsikter.
  Vet någon hur straffskalan ser ut för sådana brott?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag är sedan många år stamkund på Scandic och är mer än nöjd med det.

  Har bott på många av deras hotell och har absolut inget att klaga över. På de hotell jag har bott på har det verkligen varit en bra blandning av trevliga människor av olika slag och etnicitet. Personalen har alltid varit mycket omtänksam och serviceinriktade. Scandic är att rekommendera.

  Naturligtvis ska vem som helst kunna boka in sig på denna hotellkedja oavsett politisk åsikt.

  Det gläder mig att Scandic även signalerar det ut mot de inskränkta som ifrågasätter detta. Mycket bra Scandic. Kommer att rekommendera er till ännu fler människor som ska boka hotell.

  Till de ”inskränkta” som de på Sydsvenskan, LO och alla ”odemokratiska” människor som kommenterar på Facebook, då mot Scandic.

  Kan jag bara säga………….”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”.

  Gilla

 • jgarn

  LO och demokrati, försök få ihop det den som kan. LO är en underavdelning till sosseriet den mest odugliga regim Sverige någonsin haft. En regim som vill göra Sverige till ett muslimskt kalifat.

  Gilla

 • Nils Dacke

  PK-facisterna blir värre och värre, snart de kan anmälas för hets mot folkgrupp, alltså mot människor som tänker själva i stället för att följa main stream åsikten. Tror facket verkligen att de företräder medlemmar när uttalar sig på detta sättet ??, att PK-media som sydsvenskan leder kampanjen är ju inte förvånansvärt.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Sydsvenskan – hör ni hur ni själva låter?
  Ifrågasätta att man hyr ut till Sveriges i opinionsundersökningarna största parti??

  Gilla

 • Tony

  Sjukskrivning är så vitt jag vet endast till för sjukdom,
  inte för om inte sällskapet råkar passa?

  Sydsvenska ja?? Tja vad ska man säga, med en idiot som
  chefs redaktör, och ytterligare ett helt koppel idioter, bland
  annat en flane som kallar 1,5 miljoner Svenska för lågpannade
  AS, en sådan blaska har skrivit under sin egen hädanfärd,
  och det är precis vad som sker, upplagan sjunker som en sten!
  FAR I FRID!

  Gilla

 • Mimi N

  Och vet ni vad? Inget duande nånstans i Rumänien. Man duade aldrig varandra. Inte under kommuniststyret ens.
  Enligt en flerhundratals årstradition, är det bara familjemedlemmar och nära vänner som duar varandra. Ord som ‘Ni’, ‘er’, ‘eder’, respektive Fru/Fröken/Herr + efternamn är en beteendekod i detta land som svenskarna vet väldigt lite om, just det som Er PK-media vill att Ni ska veta.
  Ursäkta mig, mina damer och herrar!

  Gilla

  • Göran Lundbom

   Men vad har duande eller nitande i Rumänien med denna fråga att göra? Alltså de odemokratiska försöken att hindra SD att hålla möten på Scandic. De har väl inget med varandra att göra?

   Gilla

 • Mimi N

  Däremot rumänska TV-media är ‘something else’. Nyhetsankaren är en vackrare och stiligare han/hon person från en rapportsändning till den nästa. De är precis som modeller och tränade att artikulera och betona orden som riktiga lingvister och fonetiker, deras ton är jämnt neutral. De intervjuade personerna får uttrycka sig som de vill, och en programledare (mediator – som det heter där) lär inte avbryta en talare till en annan talares förmån.
  Förstår du, SVT:s Hanna? Du kan vara chef där, men aldrig en mediator. Fråga inte varför.

  Gilla

 • Mimi N

  En massa dumheter och skit har jag läst i rumänska skvallertidningar, det finns dumma journalister där också, fast inte PK-journalister. De som här i Sverige kallar sig för journalister är bortom all rabiat fantasi ! De gör allt möjligt för att överträffa den stormästarpsykopaten Henrik Arnstads ‘egenskaper’.

  Gilla

 • Falköga

  Man kan inte räkna med något klokare från Sydsvenskan. I dag hade man t ex en tjusig bild av demonstranter som sopade upp sina egna fimpar framför Stadshuset i Malmö. Men vi har inte fått veta varför sanerarna på lägret vid Industrigatan måste bära gasmask. Dessutom har man ju i Lund sin journalist som säger att SD är obegåvade lågpannade as. Han mår säkert illa när så många kommer till hans revir.

  Gilla

 • Kurt

  Som dum invandrare från Tyskland undra jag hur gick grundlagen ihop med ”Kollektive anslutning” som man tvingade mig till! Först senare fick jag veta att man kunde reservera sig mot detta kommunist tilltag. Enligt lagen borde Facket (Metall) ha upplyst mig om den möjligheten. Detta hände under slutet av 70 talet på SAAB ANA

  Gilla

 • Synonymen

  Det kan vara på sin plats att åter minnas vad nationalekonomen, chefsideologen och altruisten Henrik ”bor flott i Vasastan” Schyffert konstaterade i somras.

  Fram med räknedosan nu Schyffert och gör nya hissnande utomjordiska beräkningar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: