Zigenargrupper slåss om platser att tigga på

ZIGENARE. Polisen i Eskilstuna utreder just nu en konflikt mellan två rivaliserande grupper av rumänska zigenare. Enligt volontärer som P4 Sörmland har pratat med har den ena gruppen tvingats iväg från Eskilstuna med våld.

– Som vi förstår det är det en konflikt mellan två olika grupperingar, och det handlar om platser att sitta och tigga på, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare på polisen i Eskilstuna.

I tisdags morse utbröt ett slagsmål mellan ett 20-tal personer utanför Lidl i Eskilshem i Eskilstuna.

Järnrör och stolsben användes som tillhyggen och flera personer fick köras till sjukhus. De som misshandlades har sagt till polisen att konkurrenterna krävde dem på pengar, i utbyte mot att de skulle få behålla sina platser vid Lidl.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, men polisen har ännu inte gripit någon.

– Vi har gjort ett antal förhör och det finns även namngivna personer till smeknamn, men det är inga uppgifter vi har kunnat bekräfta, säger Fredrik Hedlund.

 

Fredrik Hedlund på Eskilstunapolisen ser det inte som att en grupp utsätts av en annan, utan säger att båda grupperna misstänks ha begått brott mot varandra.

– I det här fallet är det anmälningar och motanmälningar, så det är brott från båda håll som vi utreder, säger han.

Enligt polisen kommer båda grupperna från Rumänien, men från olika byar.

-Pettersson tänker högt om att när det brinner i zigenarläger så får alltid ”högerextrema” och Sverigedemokraterna skulden av hatmedia trots att inga grips och inga vittnen finns. Finns det inga andra som kan ha intresse av att tutta på konkurrenternas ägodelar?

Ska vi spekulera i att 50 procent av de anlagda bränderna orsakas av de boende själva i fyllan och villan och resten av deras grannar som också är på besök i Sverige…

Förresten ska polisen passa sig så de inte får en rasistanklagelse på sig, genom att antyda att tiggeriet kan vara organiserat.

9 thoughts on “Zigenargrupper slåss om platser att tigga på

  1. När jag skulle slänga saker på återvinningen så var tiggarna där också, de fiskade pantburkar ur containern. Även ”brevlådan” för batteriåtervinning har jag sett dom gräva i. Kommer det blir slagsmål om åvervinningsstationerna också tro?

  2. Och hela orter som Perstorp hängs ut i media som våldsverkare och är rasiststämplade för sll framtid

  3. Morgan Johansson m.m. upprepar med en dåres envishet att människor som flyr från krig.

    Varför rapporterar inte media om dessa oroshärdar/ krig?

    Var pågår de krig som iPhoneförsedda muslimsk män flyr ifrån?

  4. Nu händer det som SD varnat för under tio års tid! Våldet mellan migrantgrupperna eskalerar!

    De har precis som SD varnat för tagit med sig sina konflikter hit! Nu börjar vi se resultatet av öppna gränser och fullständig laglöshet med myndigheternas goda minne!

    • I Tyskland har senaste dygnet två berikare skurits ihjäl…I båda fallen bedyrar man från asylkramarnas sida,att offren var snälla och kära !Vilka som dödare dem får ni själva söka gissa. Båda fallen skedde på s.k. förläggningar.I ena fallet påstås att mördaren lider av sinnesjukdom ! Den sjukdomen lider nog merparten av..

Kommentera