Sverige tar emot 1000 gånger fler migranter än Storbritannien

UTRIKES. Statsminister Stefan Löfven träffade i går kväll den brittiske premiärministern David Cameron i premiärministerbostaden Nr 10 Downing Street. De diskuterade bland annat migrantkrisen i Europa. Ekots korrespondent Staffan Sonning frågade Stefan Löfven efter mötet om inte Storbritannien tar emot orimligt få flyktingar.

– Det skiljer mycket mellan många länder i EU, det är därför vi måste ha ett helt nytt system, svarade statsministern.

Räknar man per capita, så blir skillnaden enorm: Sverige tar emot mer än tusen gånger fler flyktingar per capita jämfört med Storbritannien. Det här visar vilka spänningar som finns inom EU vad gäller krisen.

-Pettersson undrar hur länge statsminister Löfven och de andra ska hålla på att försöka få andra länder att ta emot fler migranter innan de inser att det inte hjälper Sverige. Vi måste minska mottagandet i Sverige, inte skälla på klokare politiker i andra länder…

 

13 thoughts on “Sverige tar emot 1000 gånger fler migranter än Storbritannien

  1. Det är fantastiskt vad Stefan Löfven reser. Men så har han väl inte så mycket intresse för Sverige.

    Min teori, när han jamsa med Angela Merkel och t o m använde hennes ”Vi klarar det” (Wir schaffen das) var att han trodde EU skulle lösa alla problem så att han själv slapp ta beslut. Nu är dock EU en mycket trög och långsam byråkratisk koloss så där lär han få vänta. Dessutom verkar det som om hans kompis Merkel har överskridit gränsen för vad tyskarna sväljer.

    Nej, det är nog dags att han reser tillbaka till det lilla landet i norr nu och börjar uppföra sig som en statsminister för det svenska folket annars är nog hans dagar räknade.

  2. På två år kommer Sverige tagit emot ungefär 10 procent av de ”syriska” flyktingarna och utanför Syrien. I accelerande vulgärtempo kommer Svea att ha tagit emot hälften ca
    2 000 000. Jag säger välkommen till de verkliga syrierna som flytt från krig, terror och skräck som tyvärr antagligen bara utgör en av tio av de så kallade syriska flyktingarna!

  3. Jag har läst att Turkarna hotar att om inte de får komma i EU så låter de asylstömmen fortsätta.
    Kan man hota sig in i EU?
    Borde vara tvärt om ,så länge turkarna inte stoppar stömmen så har de ingen chans.

  4. Löfvén åker runt hela Europa och försöker omvandla dem till flyktingkramare. Han lyckas dåligt och nu tycker jag han borde hålla sig i sitt eget land och ta lite ansvar HÄR istället. Sveriges sämsta statsminister genom tiderna: Svetsarn Löfvén.

  5. Det är för jäk….. För sisådär 20 år sedan sa husbonden att det var ett folkutbyte på gång. Nää, sa jag, ta inte i så där.
    Attan vad jag ogillar att ge honom rätt.

  6. Cameron lär nog tipsa svetsarn att stänga sina egna gränser istället för att försöka vältra över problemen på andra.

  7. Sveriges stolpskott åker Världen runt och lotsas att han är
    en stor statsman, dom flesta anser att han är ett stort skämt!

  8. Man får det man röstar för, vilket tyder på att Storbritannien har 1000 ggr klokare väljarkår än Sverige.

  9. Är det kanske övriga länder som är realistiska och förstår verkligheten.
    (förlåt taftologin men den förtydligar)
    Hur nära stupet är vi?
    Läs SIDA:s rapport i Petterssons ”Sverige är fantastiskt”!

    • Jag har läst den och kom fram till att det nog aldrig funnits något annat lan som haft så enormt dåraktig regering som Sverige har idag. Lövén är inget annat än en exact kopia av Hittler.

Kommentera