Opinionen enligt svensk väljaropinion

Väljarstöd i procent med förändring sedan september i procentenheter.
M 22,8 oför
Fp 5,3 oför
C 7,4 + 0,8
Kd 3,7 – 0,3

S 26,0 -0,6
V 6,6 -0,3
Mp 6,9 +0,2

SD 18,3 -0,5

I svensk väljaropinions index ingår Novus, Sifos, Ipsos, Skops och Demoskops senaste mätningar.
(Källa) Novus /SR

SD ligger hyggligt med för att vara en stor mätning med hela fem opinionsföretag med. SD tappar ofta till dessa företag, så vi kan vara rätt säkra på att när det blir allvar kommer SD att ha minst 5 procentenheter fler röster. Det blir dock endast en procentenhet per opinionsbolag, så jag har inte överdrivit tror jag.

15 thoughts on “Opinionen enligt svensk väljaropinion

  1. Jag är inte lika optimistisk när det gäller SDs opinionssiffror. Partiet har backat i så gott som varje mätning som gjorts den senaste tiden. Propagandan från media har haft en positiv effekt. Man skriver inget om våldtäkter, bilbränder, gruppvåldtäkter osv. När man talar om flyktingvågen visar man bilder på små lortiga barn istället för på friska män (som trots allt utgör omkring 70% av invandrarna). Svensken i gemen är inte korkad, men djävligt lättpåverkad, ett resultat av årtionden av socialistisk ”hjärntvätt”. Ska SD fortsätta växa kräv något väldigt spektakulärt som gör att media måste trycka/visa nyheten, annars kommer på sikt SD bli lika stort som det var vid valen 2010. SD har också en stor skuld i det hela, att säga att man skulle lämna riksdagen för att dela ut flygblad – korkat, att publicera lista på asylboenden – korkat Åkesson för anonym -. korkat. Dags att göra nått som faller folk på smakläppen, som Refat El-Saye sa.

  2. SD har ett mycket större stöd än vad denna mätning visar. Det är ändå en stark siffra för SD med tanke på den massiva kampanj PK-media ständigt driver. Vänta bara när Löfvéns besparingar på vanligt folk för att finansiera asylmottagandet börjar märkas i folks plånböcker……

  3. Ser man till senaste valet är S den stora förloraren och SD den stora vinnaren. KD har inte vuxit och M ligger kvar runt det dåliga valresultatet. Vilket block som är störst vet jag inte. Kom att tänka på skönhetstävlingen i Norrland. INGEN VANN!

  4. I vanlig ordning saknas Yougov o Sentio som är de träffsäkraste i flera val i rad. Sen redovisas inte det stora bortfallet av telefonintervuer folk som inte litar på sekretessen som skulle säga SD men inte vågar i rädsla att uppgifterna kommer i händerna på hatpressen som gladeligen hänger ut folk som har fel åsikter och skiter högaktningsfullt i om de förstör folks liv.

    • Vad hade du väntat dig skulle ske inom loppet av en månad ??
      Solförmörkelse eller jordbävning ?

    • Det visar väl bara på jämvikten bland de gamla svenska partierna. Det finns inte något tillräckligt polariserat ämne att debattera just nu.

  5. Det är slöseri med tid att spekulera och att försöka analysera vad de verkliga siffrorna för SD är. Det som är viktigt i detta sammanhanget är att SD *måste* vara ett hot och fortsätter att vara att hot (dvs att SD ökar) med tanke på att patrasket som ”utför” dessa ”opinionsundersökningar” slätar över sifforna eller så är det fördel de som beställt undersökningen. Lägg tiden på något annat. Opinionsundersökningar är till för får, papegojor, patrask och människor som osäkra och som inte trender och ser förändringar, dessa ”jon” behöver någon som säger åt dem hur ”verkligheten ser ut”. Därför existerar propaganda och sk ”opinionsundersökningar”. Man ska helt ignorera dem och inte skriva om dem eller publicera dem för i samma stund som man för denna falska information vidare så har man hjälpt de som beställt ”undersökningen”. SD borde göra sina egna opinionsundersökningar och publicera dem bara till alternativ media och inte till pk media.

    • Anders om vi slutar att skriva om dessa opinionsmätningar, så kommer vi snart att få svårigheter att positionera oss inom hela väljarkåren. Vad vinner vi på att isolera oss? Det har ju varit kommunisternas taktik. Har den varit framgångsrik. De hade ca 6 % av väljarna redan på 1930-talet och nu har de gått fram till hela 6,6 %. Det är väl bra? Ökningen är hela 10 % sedan 1930-talet. Då fanns nog inte några opinionsinstitut.

      • Att man isolerar sig för att man inte vill ta till sig propaganda är rent dravel. I så fall ska man flytta fram positionerna och göra egna ”opinionsundersökningar”. Ska man ”positionera” sig efter vad andra dikterar och speciellt när det handlar om lögner. Ska man nu plocka fram ”marknadsföring” så finns det smartare sätt att nå fram med sitt budskap och ”positionera” sig. Att göra som alla andra och speciellt plocka in andras misslyckade strategier och lögner är knappast någon ”positionering”

  6. Att inte SD framgångar syns så tydligt, beror mycket på SVT propaganda i över en månad.
    När väl nerskärningarna och notan skall betalas för invandringen, och detta syns i väljarnas egna plånböcker kommer det gå mycket snabbt uppåt.
    I stort sätt kan man säga, att desto mer tiden går desto fler väljare kommer MP, S o Alliansen tappa till SD. Även kommer V få nya väljare.
    I avvaktan på valet är det bara för SD att bygga upp musklerna med nya valbara medarbetare, utbildning samt starta upp olika föreningar.
    Händer mycket som inte syns i media.

Kommentera