Mängder med bränder på asylboenden, de flesta anlagda av asylsökande men media mörkar


INVANDRINGEN. Statsminister Stefan Löfven kallar de som tänder på asylboenden, av hatmedia av någon anledning kallade ”flyktingboenden” för ynkryggar. Så låt oss titta lite närmare på dessa ynkryggar. Förresten brann en pingstkyrka i Småland upp idag och den blir nog kärleksbombad och statsministern håller tal ikväll eller… 

Nåväl, tillbaka till bränderna i asylboenden som vi oliktänkande ligger bakom enligt de som bedriver politiken som sliter isär landet.

28 oktober 2015. I asylboendet på Hotell Westerns lokaler på Jägersrovägen i Malmö brann det under kvällen. Branden startade i ett rum på tredje våningen. Fastigheten utrymdes omgående när branden upptäcktes och flera hundra personer evakuerades till Jägersros parkering, enligt SVT Nyheter. Tre personer fördes till sjukhuset för kontroll efter att de andats in rök. Det är än så länge oklart vad som orsakade branden, men polisen utesluter inte att det kan vara någon som rökt i sängen. Händelsen rubriceras som mordbrand till orsaken är helt klarlagd. 

24 oktober 2015. Det var förra tisdagen som ett asylboende utanför Munkedal stod i lågor. Stora delar av boendet brann ner till grunden och för polisen var det länge en gåta var branden startade någonstans. Det har nu framkommit under utredningen. – Den har börjat i en offentlig miljö inomhus. Men vi vet inte hur, säger kriminalkommissarien Thord Haraldsson till TT.

8 oktober 2015. En brand utbryter i ett asylboende i Margreteberg, Höganäs. De 82 boende fick evakueras och rökdykare sattes in eftersom rökutvecklingen var kraftig. Tio personer fick hjälp av rökdykare att ta sig ut ur lokalerna. Branden tros bero på överbelastning i elsystemet. Enligt uppgift till HD fanns alldeles för mycket elektronisk utrustning kopplad till ett eluttag som bara är dimensionerat för en kaffekokare.

När det väl började pyra, utlöste aldrig den rökdetektor som fanns i rummet. Den var nämligen övertejpad.  – Det får inte hända att larmet saboteras på det här viset, säger räddnigschef Lars Scotte.

Enligt honom är det inte första gången det sker på Margreteberg– Folk kanske vill röka på rummen. Det finns en brandskyddsansvarig som flera gånger sagt till om detta och flera gånger tagit ner tejp.

23 september 2015. En av de nyanlända ungdomarna på det akutöppnade asylboendet i Hästveda försökte natten till onsdagen att sätta eld på lokalen där han befann sig. En 17-årig pojke är misstänkt för försök till mordbrand. På boendet, som Malmö kommun öppnade akut i helgen, bor i nuläget 210 ensamkommande barn och ungdomar. Under natten till onsdagen var det enligt polisen ett mindre bråk på förläggningen. I samband med detta hotade 17-åringen med att tända eld på lokalen där han befann sig, en stuga som han delar med ett 30-tal andra. Kristianstadsbladet

15 september 2015. I Boden utbröt en brand natten till tisdagen som av media kallas ”misstänkt mordbrand på asylboende för ensamkommande flyktingbarn”. Tittar man lite närmare så står det att branden startades av någon på insidan och rubriceras som mordbrand.

1 maj 2015. Brand på asylboende i Filipstad. Branden började i ett allrum på bottenvåningen och enligt VF:s reporter på plats är det totalt utbränd. Vid tillfället stod branddörrar öppna. På boendet bor 130 personer, och boendet ska ha tömts på folk. Däremot har man inte kunnat räkna in samtliga personer, 41 saknades fortfarande på fredagsmorgonen. Ingen ska dock vara kvar på boendet. Vad som orsakade själva branden var på fredagsmorgonen oklart men tills vidare utreds det som mordbrand.

-Pettersson ser att det brunnit mängder med gånger på asylboenden genom åren. Vi ska inte förneka att en del av bränderna kan vara anlagda av någon utomstående galning, men ingen sådan har åkt fast. De allra flesta bränderna på asylboenden orsakas av de boende själva, ofta är de anlagda, andra gånger orsakade oaktsamhet i form av rökning eller felaktig inkoppling av elektriska apparater.

Så frågan är varför hatmedia har dragit igång denna kampanj nu, är det desperation eller vill de trigga galningar att anlägga bränder så de kan säga att de fick rätt…


19 responses to “Mängder med bränder på asylboenden, de flesta anlagda av asylsökande men media mörkar

 • Anita

  DETTA är tveksamma fakta….Eller ironi.

  Gilla

 • Vi kommer att stoppa SD:s landsdagar | Petterssons gör skillnad

  […] Undrar om Lundabor mot rasism vet mer än polisen om bränderna mot asylboenden. Det verkar så och då tycker jag att de ska lämna de upplysningarna vidare. Annars verkar det mest vara asylsökande som tänder på sina egna boenden. Läs HÄR och HÄR. […]

  Gilla

 • titti lundin

  Jaha, så det är i själva verket flyktingarna själva som tänder på sina egna boenden? Då är ju det klart!
  Då slipper vi ju i Sverige tala om våra egna stereotyper, våra egna förutfattade meningar, vår egen sjävgodhet, vår egen rädsla för förändring som kan rubba vår egna ”trygga” tillvaro.
  Då behöver vi inte heller tänka att det är någon utomstående idiot/er som sätter hus, där människor bor, i brand.

  Gilla

  • Stenbock

   Inte nog därmed. I kvällens nyheter hos RBB berättades,att dessa ”ensamkommande små barn” som placerats ut i mindre byar,i östra delen av Tyskland saboterar sin boenden,innan man lämnar orterna med tåg.Man t.o.m. ger sig iväg till,och för slutlig destination Sverige.
   Detta bevisar att småttingarna,och (”stackars offren för Syriens krig”),inte saknar kapital för att kunna söka ut bästa möjliga bostadsort.
   Kosta vad det kosta vill,”titti lundin” !

   Gilla

 • Lena Lindgren

  Citat ur gruppens egen beskrivning
  ”Till sist, tro inte allt du hör eller läser. Var kritisk. Ta reda på fakta själv. Kontrollera gärna det vi och andra påstår och rätta oss om vi har fel.”

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  det brinner i knutarna..

  Gilla

 • ÅMÅL

  Inte nog med det…
  KVINNOSYNEN!
  Se även de hånflinande rasfränderna!

  Gilla

 • Peter Andersson

  Och i går kväll brann det på ett asylboende i Malmö igen , någon hade kastat en fimp i papperskorgen.

  Gilla

 • bjornwiklund

  ”är det desperation”? Desperation är bara förnamnet . . många tecken pekar på ren panik . . .

  Gilla

 • ossie

  Pingstkyrkan i Hok brann ned idag, SDs fel skriver Anders Lindberg i Aftonkloaken i morron.

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Från säker källa kan meddelas att man på invandrarboenden i Västernorrland kastar brandvarnarna i papperskorgen eftersom de låter så illa.

  Gilla

 • Synonymen

  Man kan inte utesluta att dessa bränder är helt medvetet anlagda av ockupanterna själva.

  Man är missnöjd med boendet då det kanske ligger i Torsby eller någon annan ”metropol” och tänder på själva – med förhoppning om att man hamnar i Malmö eller Södertälje.

  Glöm inte att vi har med unga muslimska män i vapenför ålder att göra.

  Glöm inte heller att vi har en idiot som statsminister!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Falsklarm för 100 000kr/månad

  – Larmen har löst ut på grund av rökning och för att små barn trycker på larmknappen. Man har haft svårt att förstå ur larmen fungerar, säger räddningschef Staffan Winstedt.

  – Det är inte ovanligt. Jag har varit med samma sak på andra liknande anläggning under årens lopp, säger räddningschef Staffan Winstedt.

  http://www.hd.se/lokalt/klippan/2015/10/29/flera-onodiga-utryckningar/

  Gilla

 • Mary Agnes

  ”Statsministern kallas flyktingar för ynkryggar. ”
  Morgondagens löpseden, någon?

  Gilla

 • Trynbald

  Mona Sahlin som så tvärsäkert uttalade sig om att det var SDs fotsoldater som varit i farten. Att inte invänta polisutredningen utan uttala sig och sprida rena lögner. Missbruk av opinionsplattform å det grövsta. Hatet människan utstrålar är sjukligt.

  Gilla

 • Jens Myller

  Det kanske är en svetsloppa som startar bränderna.

  Gilla

 • Zorro

  Löfven är en okunnig nolla som tror att han kan avgöra brandorsak och även veta vem som har startat branden redan innan både brandutredning och polisutredning har skett.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: