Mängder med bränder på asylboenden, de flesta anlagda av asylsökande men media mörkar

INVANDRINGEN. Statsminister Stefan Löfven kallar de som tänder på asylboenden, av hatmedia av någon anledning kallade ”flyktingboenden” för ynkryggar. Så låt oss titta lite närmare på dessa ynkryggar. Förresten brann en pingstkyrka i Småland upp idag och den blir nog kärleksbombad och statsministern håller tal ikväll eller… 

Nåväl, tillbaka till bränderna i asylboenden som vi oliktänkande ligger bakom enligt de som bedriver politiken som sliter isär landet.

28 oktober 2015. I asylboendet på Hotell Westerns lokaler på Jägersrovägen i Malmö brann det under kvällen. Branden startade i ett rum på tredje våningen. Fastigheten utrymdes omgående när branden upptäcktes och flera hundra personer evakuerades till Jägersros parkering, enligt SVT Nyheter. Tre personer fördes till sjukhuset för kontroll efter att de andats in rök. Det är än så länge oklart vad som orsakade branden, men polisen utesluter inte att det kan vara någon som rökt i sängen. Händelsen rubriceras som mordbrand till orsaken är helt klarlagd. 

24 oktober 2015. Det var förra tisdagen som ett asylboende utanför Munkedal stod i lågor. Stora delar av boendet brann ner till grunden och för polisen var det länge en gåta var branden startade någonstans. Det har nu framkommit under utredningen. – Den har börjat i en offentlig miljö inomhus. Men vi vet inte hur, säger kriminalkommissarien Thord Haraldsson till TT.

8 oktober 2015. En brand utbryter i ett asylboende i Margreteberg, Höganäs. De 82 boende fick evakueras och rökdykare sattes in eftersom rökutvecklingen var kraftig. Tio personer fick hjälp av rökdykare att ta sig ut ur lokalerna. Branden tros bero på överbelastning i elsystemet. Enligt uppgift till HD fanns alldeles för mycket elektronisk utrustning kopplad till ett eluttag som bara är dimensionerat för en kaffekokare.

När det väl började pyra, utlöste aldrig den rökdetektor som fanns i rummet. Den var nämligen övertejpad.  – Det får inte hända att larmet saboteras på det här viset, säger räddnigschef Lars Scotte.

Enligt honom är det inte första gången det sker på Margreteberg– Folk kanske vill röka på rummen. Det finns en brandskyddsansvarig som flera gånger sagt till om detta och flera gånger tagit ner tejp.

23 september 2015. En av de nyanlända ungdomarna på det akutöppnade asylboendet i Hästveda försökte natten till onsdagen att sätta eld på lokalen där han befann sig. En 17-årig pojke är misstänkt för försök till mordbrand. På boendet, som Malmö kommun öppnade akut i helgen, bor i nuläget 210 ensamkommande barn och ungdomar. Under natten till onsdagen var det enligt polisen ett mindre bråk på förläggningen. I samband med detta hotade 17-åringen med att tända eld på lokalen där han befann sig, en stuga som han delar med ett 30-tal andra. Kristianstadsbladet

15 september 2015. I Boden utbröt en brand natten till tisdagen som av media kallas ”misstänkt mordbrand på asylboende för ensamkommande flyktingbarn”. Tittar man lite närmare så står det att branden startades av någon på insidan och rubriceras som mordbrand.

1 maj 2015. Brand på asylboende i Filipstad. Branden började i ett allrum på bottenvåningen och enligt VF:s reporter på plats är det totalt utbränd. Vid tillfället stod branddörrar öppna. På boendet bor 130 personer, och boendet ska ha tömts på folk. Däremot har man inte kunnat räkna in samtliga personer, 41 saknades fortfarande på fredagsmorgonen. Ingen ska dock vara kvar på boendet. Vad som orsakade själva branden var på fredagsmorgonen oklart men tills vidare utreds det som mordbrand.

-Pettersson ser att det brunnit mängder med gånger på asylboenden genom åren. Vi ska inte förneka att en del av bränderna kan vara anlagda av någon utomstående galning, men ingen sådan har åkt fast. De allra flesta bränderna på asylboenden orsakas av de boende själva, ofta är de anlagda, andra gånger orsakade oaktsamhet i form av rökning eller felaktig inkoppling av elektriska apparater.

Så frågan är varför hatmedia har dragit igång denna kampanj nu, är det desperation eller vill de trigga galningar att anlägga bränder så de kan säga att de fick rätt…

19 thoughts on “Mängder med bränder på asylboenden, de flesta anlagda av asylsökande men media mörkar

  1. Jaha, så det är i själva verket flyktingarna själva som tänder på sina egna boenden? Då är ju det klart!
    Då slipper vi ju i Sverige tala om våra egna stereotyper, våra egna förutfattade meningar, vår egen sjävgodhet, vår egen rädsla för förändring som kan rubba vår egna ”trygga” tillvaro.
    Då behöver vi inte heller tänka att det är någon utomstående idiot/er som sätter hus, där människor bor, i brand.

    • Inte nog därmed. I kvällens nyheter hos RBB berättades,att dessa ”ensamkommande små barn” som placerats ut i mindre byar,i östra delen av Tyskland saboterar sin boenden,innan man lämnar orterna med tåg.Man t.o.m. ger sig iväg till,och för slutlig destination Sverige.
      Detta bevisar att småttingarna,och (”stackars offren för Syriens krig”),inte saknar kapital för att kunna söka ut bästa möjliga bostadsort.
      Kosta vad det kosta vill,”titti lundin” !

  2. Citat ur gruppens egen beskrivning
    ”Till sist, tro inte allt du hör eller läser. Var kritisk. Ta reda på fakta själv. Kontrollera gärna det vi och andra påstår och rätta oss om vi har fel.”

  3. Och i går kväll brann det på ett asylboende i Malmö igen , någon hade kastat en fimp i papperskorgen.

  4. Från säker källa kan meddelas att man på invandrarboenden i Västernorrland kastar brandvarnarna i papperskorgen eftersom de låter så illa.

  5. Man kan inte utesluta att dessa bränder är helt medvetet anlagda av ockupanterna själva.

    Man är missnöjd med boendet då det kanske ligger i Torsby eller någon annan ”metropol” och tänder på själva – med förhoppning om att man hamnar i Malmö eller Södertälje.

    Glöm inte att vi har med unga muslimska män i vapenför ålder att göra.

    Glöm inte heller att vi har en idiot som statsminister!

  6. Falsklarm för 100 000kr/månad

    – Larmen har löst ut på grund av rökning och för att små barn trycker på larmknappen. Man har haft svårt att förstå ur larmen fungerar, säger räddningschef Staffan Winstedt.

    – Det är inte ovanligt. Jag har varit med samma sak på andra liknande anläggning under årens lopp, säger räddningschef Staffan Winstedt.

    http://www.hd.se/lokalt/klippan/2015/10/29/flera-onodiga-utryckningar/

  7. Mona Sahlin som så tvärsäkert uttalade sig om att det var SDs fotsoldater som varit i farten. Att inte invänta polisutredningen utan uttala sig och sprida rena lögner. Missbruk av opinionsplattform å det grövsta. Hatet människan utstrålar är sjukligt.

  8. Löfven är en okunnig nolla som tror att han kan avgöra brandorsak och även veta vem som har startat branden redan innan både brandutredning och polisutredning har skett.

    • SL har kristallkula att titta i. Han vet redan vems fel ALLTING är. Att det brinner, att det skjuts, att det ………..

Kommentera