Bussförare beslagtog tonårspojkes mobil


BROTTSLIGHET. När tonårspojken visade upp en förfalskad sms-biljett belagtog föraren hans mobiltelefon. Den olagliga åtgärden ledde till upprörda protester från andra resenärer. ”Det här blir ett personalärende”, säger Henrik Palmér på SL:s presstjänst.

Sent på lördagseftermiddagen försökte en pojke gå ombord på en buss vid Nacka Forum utanför Stockholm. Han stoppades av föraren som beslagtog pojkens mobiltelefon med motivering att färdbeviset var förfalskat. Andra resenärer protesterade högljutt.

– Folk skrek åt busschauffören att han i så fall skulle kasta av pojken – inte ta hans mobil. Människor var mycket upprörda. Det var mer än en person som förde killens talan, säger resenären Magnus Liw som bevittnade händelsen.

Föraren kontaktade trafikledningen och bad att få dit väktare. När väktarna kom på plats konstaterade de att biljetten var förfalskad och gav tillbaka telefonen till pojken.

-Pettersson undrar lite över Sveriges rättssystem, busschauffören görs till brottsling för något grabben gjort. Naturligtvis ska mobilen tas i beslag, och senare få hämtas hos bussbolaget eller hos polisen av pojken i sällskap med föräldrarna.

I DN diskuteras dessutom följderna för busschauffören, det kallas uppfostran av blivande gangsters. Ibland längtar man tillbaks till örfilens tid, det var enklare då…


9 responses to “Bussförare beslagtog tonårspojkes mobil

 • Eva A A

  Om den svenske chauffören inte tagit mobilen i avvaktan på att väktare/motsv kom på plats skulle han inte ha haft några bevis!

  Nackalistan har gjort sig påmind
  http://infobank.nacka.se/TroInt/detail_namndstyrelse.asp?namnd=NTN

  Gilla

  • Eva A A

   Och sätten att bli ”kändis” på är många, t ex omnämnd i DN samtidigt som man kan ge betalt för gammal ost, dvs sätta dit SL.
   Trust me!

   Gilla

 • Argus

  Ett scenario som jag ser framför mig är att en icke-svensk busschaufför uppdagar att en lika icke-svensk resenär, kanske från samma land, har en förfalskad SL-biljett och ska lära vederbörande lite vett och sans. Väktarnas och medpassagerarnas uppträdande tyder på att det rör en icke-svensk biljettmyglare.

  Naturligtvis kan jag ha fel, rent statistiskt så finns den möjligheten.

  Gilla

 • Stenbock

  Galten:
  När vi nu talar om brottslingar,sändes just nu ett reportage från Malme i ARD..
  Den lille dvärgen som sitter i Kalle Anka-regeringen,stod och ljög direkt in i kameran.Denne socialist påstod att 100.000 ”syrier” anlänt till Absurdistan under 2015…”Hade övriga Europa följt oss,kunde vi ha hjälpt 5 miljoner ”syrer” enbart i år”, fortsatte han.
  Detta innebär att han är såväl blind, (som ovanligt dum) när han inte kan skilja en afrikansk nigger från en arab,eller mongol.

  Gilla

 • Galten

  Det som händer, sker och försigår i Absurdistan är de facto in absurdum.

  Gilla

 • Joy

  Bra att han tog dit väktare. Han kanske skulle ha gjort det direkt, men då hade väl moralpolisen gapat över det också.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Är det inte brukligt att beslagta verktyg som använts vid brott? Eller lever jag i en drömvärld…

  Gilla

 • mari

  My God.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Moralen har kastats överbord.
  Allting är upp- och nedvänt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: