Kraftigt ökade utgifter för ensamkommande ”barn”


INVANDRING. Det oväntat stora antalet ensamkommande barn och ungdomar gör att den beräknade kostnaden för staten skrivs upp med 15 miljarder kronor under varje år fram till och med 2019. Det här visar uppgifter som SVT Nyheter har sammanställt ur Migrationsverkets senaste prognos. Redan nästa år uppgår utgifterna till nästan 28 miljarder, vilket utgör 46 procent av den totala kostnaden för migrationen.

För tio år sedan, under hela året 2005, kom knappt 400 ensamkommande barn till Sverige. År 2014 kom drygt 7.000. Till och med september i år hade över 14.000 anlänt, och nu, bara under den senaste veckan, kom 2.300. Ingen har kunnat förutse denna dramatiska utveckling. Det är också en utveckling som får dramatiska konsekvenser för statens finanser.

I somras gjorde Migrationsverket en prognos där de förväntade utgifterna för ensamkommande barn skulle uppgå till 12,6 miljarder under nästa år. I den senaste prognosen från förra veckan skrevs denna siffra upp till 27,6 miljarder. Det är alltså mer än en fördubbling, och den kommer att utgöra 46 procent av den uppskattade totala utgiften för migrationen under nästa år på 60,2 miljarder. Härefter väntas utgifterna för ensamkommande att ligga kring 30 miljarder under varje år fram till och med år 2019.

Från regeringens sida har finansminister Magdalena Andersson sagt att man nu ser över hur de kraftigt ökade utgifterna för migrationen ska hanteras. Vad gäller utgifterna för att ta hand om de ensamkommande jobbar regeringen på att framför allt boendekostnaderna ska ses över. Idag är det hårda krav på ensamkommandes boenden, där krav finns på ett så kallat HVB-hem, om man inte hittar ett familjehem, till exempel. Tanken är att en ny boendeform ska inrättas, ett nytt slags gruppboende. Med denna åtgärd är förhoppningen att utgiften för själva boendet i bästa fall halveras där det är möjligt.

Men, denna prognos är ytterst osäker. Den bygger bland annat på ett antagande om att antalet ensamkommande faller tillbaka ganska kraftigt från dagens nivåer. Nästa år beräknas antalet ensamkommande vara nere på totalt 24.000 för att åren därefter falla ner ytterligare. Det kan vara svårt att tro att det slår in. Det mesta talar dessutom för att årets prognos på 33.000 kommer att passeras med råge.

-Pettersson undrar vad som Migrationsverket, journalister och svenska läkare har så svårt med? Att skilja på ljugande unga män i 30 årsåldern borde inte vara så svårt. Det är svinaktigt att medverka i bedrägeriet som gamla och sjuka får betala…

Lägg märke till att Migrationsverket räknar med att antalet ”ensamkommande barn” ska sjunka kraftigt de närmaste åren. Det verkar optimistiskt med nuvarande politiker vid makten.

OKTOBER-PROGNOS (JFR MED JULI-PROGNOS)
Antal ensamkommande

2015 – 33.000 (+21.000)
2016 – 24.000 (+13.000)
2017 – 16.000 (+7.800)
2018 – 11.000 (+3.500)
2019 – 8.000 (+1.000)
Beräknade kostnader för ensamkommande barn

2016 – 27,6 MILJARDER KR (+15,0)
2017 – 34,0 MDR KR (+19,7)
2018 – 29,5 MDR KR (+13,7)
2019 – 30,3 MDR KR (+11,8)
Andel av migrationens totala kostnader

2016 – 46 %
2017 – 47 %
2018 – 42 %
2019 – 45 %

Källa: Migrationsverket.

2015-03-19_1708

barn1 barn2 barnen02 barnen03


10 responses to “Kraftigt ökade utgifter för ensamkommande ”barn”

 • Olle

  Möt 17-åriga Ramish
  För några dagar sedan hade jag ett inlägg om bedragarna som kallar sig ensamkommande barn och som är LÅNGT över 18 år, ”Bedrägeriet mot skattebetalarna. Mångmiljonbelopp försvinner varje dag!”. En av de som syns i inlägget visar sig vara ett 30-årigt litet barn minsann.

  Han har gjort som så många andra, reggat sig på något slags socialt forum för länge sedan och inte suddat innan han blev ett barn igen.

  https://toklandet.wordpress.com/2015/10/28/mot-17-ariga-ramish/

  Gilla

 • Olle

  Fy fan för dessa landsförrädare .
  Sneögda desertörer som sätter ut kontaktannonser.

  Gilla

 • Lofas

  Bedragare eller inte. Dessa muslimer är inte vårt problem. Det finns 50 andra länder med muslimskt styre dom kan ”fly” till!

  Gilla

 • Suzie

  Hur många tusen sk ”ensamkommande” finns nu i landet plus alla hundratusentals till som 87 % regeringen tvingat/tvingar på oss svenskar?Vi har rätt att få veta 87 % regeringens syftet med denna totalinvasion av unga välnärda män i bästa vapenföra ålder,det är vansinnigt galet och mycket skrämmande det som pågår.
  Skrämmande höga siffror.Man blir så förbannad att det överhuvudtaget är möjligt att som sjuk-klövern gör ljuga folket rakt upp i ansiktet gång på gång,bryta mot alla lagar de vill, och ändå komma undan med att fortsätta totalinvandringen som bara förstör och kollapsar landet och byter ut oss svenskar.4 miljarder är en liten summa i sammanhanget,det är vad det skulle kosta att lyfta upp de alla fattigaste pensionärerna till en värdig levnadsnivå,men det tycker inte sjuk-klövern att Sveriges fattigaste pensionärer är värda,de som arbetat,kämpat,byggt upp landet och välfärden.De har betalat in hundratusentals miljarder i skatter till pensionsfonderna under många decennier för att få en säkrad ålderdom.Sjuk-klövern har på ett mycket grymt och diktatoriskt sätt lurat och bestulit de äldre och sjuka på ett värdigt liv.Detta är oförlåtligt och helt obegripligt hur det kan få fortgå ??
  Vi är inte skyldiga att betala in skatter längre då samhällskontraktet är brutet från myndigheternas och 87 % regeringens sida.
  Vi bör inte acceptera att som det enda folket i världshistorien fortsätta att betala för vår undergång,vi skall inte lägga oss helt villigt och fogligt som offerlamm på totalinvandrings-offeraltaret .NEJ och åter NEJ!!!

  Gilla

 • Lena

  Ring P1 i tisdags, en barnläkare ringer in, han har erfarenhet av arbete med invandring, borde vara ett lysande tillfälle att låta honom få utveckla sina erfarenheter men tyvärr så tog inte programledaren vara på den möjligheten. (börjar 07,40 )
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120

  Gilla

 • ossie

  Detta vansinne ska väl driva oss i konkurs. Det stora flertalet är ju rena bedragare.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Undrar om DESSA kostnader är inräknade, och hur stora de kommer att bli för stackars kommuninvånare – två miljoner; ska vi ta de pengarna från äldrevården, ungdomsidrotten, gatunätet eller från skattsedeln?

  –o o-..
  En ankomstkommun som vänder sig till Migrationsministern med kritik mot Östra Göinge. Och nytt hot om vite på två miljoner kronor.

  Östra Göinge har valt att avvisa knappt 30 ensamkommande flyktingbarn som anvisats till kommunen av Migrationsverket. Detta är enligt Migrationsverket olagligt. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har tidigare krävt vite på 500 000 kronor av Östra Göinge. Nu sätter IVO på nytt press på Östra Göinge med hot om vite på två miljoner kronor om kommunen inte tar emot anvisade barn.

  http://www.nsk.se/2015/10/29/avvisningar-kan-kosta-kommunen-miljoner/

  Gilla

 • Mary Agnes

  Tänk om media ägnat samma energi åt detta fusk, som de gör VWs fusk… och DÄR räknar man med att ansvariga ska ställas till svars inför domstol. Men när det gäller att bluffa skattebetalarna med deras pengar, så ställs vare sig de ljugande eller de som vidareför och ansvarar för lögnen inför domstol.

  Gilla

  • Suzie

   Sverige är en skurkstat.Makthavarna och deras undersåtar är alla rättshaverister som slutat att följa lagen förutom när det gäller svenskar och välintegrerade/assimilerade invandrare,då skall lagen följas och skärpas till och med.Kulturmarxisterna /kommunisterna firar,för de har uppnått sina mål därav kan vi se dem agera helt öppet i ljusan dager,för dem är målet uppnått,skapa total kaos ,lidande och död,anarki,laglöshet och förintelse,de gör som deras fader i underjorden anbefallt dem.Må deras dom bli mycket mycket hård.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Våra grannländer medicinska kompetens tycks vara höjd över den svenska eftersom de förmår nyttja tillgängliga metoder och använda dem för att bekräfta det många anar?
  Inte helt orimligt att svenskt inkompetensrykte drar till sig än fler ”vuxna” barn och siffror över de som funnits i våra grannländer är troliga. Säg att 95% bluffar – det sänker kostnaden till 1,4 miljarder. Lite sänkt standard och effektivisering så är det rimligt att anta en kostnad på 1 miljard i st f 28 miljarder.
  27 miljarder kan man ha roligare för, särskilt en regering som betonar de feministiska värdena?
  Kan det bero på inkompetens eller är det en outtalad vilja att åstadkomma den här typen av kapitalförstöring?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: