Att tysta kritiker


Att man tystar kritiska röster är något vi ofta läser om från totalitära diktaturer och länder vi i den demokratiska världen ser med avsmak på. I en sann demokrati ska den lilla människans röst vara lika mycket värd som etablissemangets och kritik ska hyllas lika mycket som lovord…

…tror vi ja. I demokratins Sverige står allt inte rätt till. I demokratins Sverige försöker etablissemanget hindra den lilla människan från att framföra sin åsikt. I demokratins Sverige accepteras inte kritik på samma sätt som lovord. Åtminstone inte om man har ”fel” åsikt i den känsligaste av alla känsliga ämnen. En besökare på Petterssons uppmärksammade detta i veckan.

Den 28/10 uppmärksammade vi en debattartikel i Sydsvenskan, skriven av barnläkaren Lennart Righard. Artikeln handlade om ensamkommande som skickas till Sverige för att utgöra ankare till resten av familjen. Righard med sin erfarenhet av barn, vill hellre se att dessa ensamkommande återvänder hem till sina familjer, vänner och att de skulle må bäst av det.

Dagen innan, den 27/10, ringde samme Lennart Righard till Ring P1, där han tog upp samma fråga med en Alexandra Pascalidou som blev märkbart irriterad ju längre samtalet pågick.

Igår, den 30/10, hade Righard ringt till Ring P1:s telefonsvarare och lämnat detta meddelande.

Att Righard som haft chansen att skriva en genomtänkt debattartikel och fått den publicerad i en stor dagstidning och också samlat mod för att ringa in till P1, helt skulle ändra åsikt på bara två dagar, är naturligtvis en följd av påtryckningar och kanske hot.

Frågan är bara vilka som utövat påtryckningar och hot mot denne 82-åring med sin gedigna bakgrund som erkänd barnläkare? Det lär väl komma fram så småningom, men att Sverige som demokrati befinner sig på ett sluttande plan kan vi lätt konstatera.

I denna artikel från den välrenommerade tidskriften Science & Sensibility får Righard beröm för sin forskning om barn behov av sina mödrar vid födseln.

Här är videon som tidskriften ovan recenserar i positiva ordalag.

Googlar ni på Lennart Righard, ser ni en mängd internationella myndigheter som lovprisar honom för hans arbete och forskning. Jag tror att han har betydligt mer på fötterna i frågan än Alexandra Pascalidou, så visst tusan har Righards kritik tystats av någon/några som inte uppskattar en av våra demokratiska grundstenar. Vem/vilka?

 


28 responses to “Att tysta kritiker

 • ÅMÅL

  Var är Tomas Jackson nu?
  Hallå!

  Gilla

 • Jocke

  Allt det där gäller även i Finland, vi har kanske ännu hårdare och råare censur här i landet.

  Gilla

 • Synonymen

  Vad som fått Lennart Righard att göra en 180-graders vändning begriper jag inte. Lennart Righard är 81 år.

  Vems/vilka rövhål ”måste” denne 81-åring slicka?

  Hotad?

  Gilla

 • mari

  Jaha…..kan vi inte åtminstone på denna sidan överge iden om att Sverige är en Demokrati.
  Varför är detta så svårt?
  Ett land har inte Demokrati i evighet. AMEN.
  Detta är något man ständigt jobbar för att bevara i en sann Demokrati
  Svenska eliten inte har inte haft detta på dagordningen o en stor del av folket har låtit sej narras.
  Drygt 70% av befolkningen har det dåligt ställt med självbevarelsedriften,
  för att uttrycka mej snällt.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Hoppas granskning sverige ringer upp läkaren.

  Gilla

 • Galten

  Pegidas efterföljare ”För Sverige” håller manifestation på Stortorget i Malmö mellan 15-17 nu på eftermiddagen.
  http://www.sydsvenskan.se/lund/stortorget-redan-avsparrat/

  Gilla

 • ÅMÅL

  Den doktorand som beskriver fakta vid svenskt universitet ”bör avskedas”:

  http://www.uriasposten.net
  Artikel 31 okt.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Lyssnade igenom doktor Lennart Righards inlägg två gånger, barnläkare som jobbat med flyktingar och av familjer i Afrika och Asien hitskickade pojkar s.k. ensamkommande pojkar som skickas i förväg för att familjerna skall komma efter och få livstidsförsörjning av Sveriges Försäkringskassa. Första intervjun med Alexandra var mycket genomtänkt och det Dr Lennart berättade har mycket hög trovärdighet och stämmer till 100%. Lennart ringer sedan och ber om ursäkt då han inser att SANNINGEN ÄR SVÅR OCH INTE POLITISKT KORREKT!!
  Det skulle behövas fler som Dr Lennart Righard som träder fram och tar bladet ur munnen och berättar sanningen, – visumtvång för dessa pojkar som familjerna skickar till Sverige och skattebetalarna i Sverige skulle slippa denna gigantiska börda.
  SVERIGE HAR INGEN SKYLDIGHET ATT BIDRAGSFÖRSÖRJA DESSA!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Detta förfarande följer den påbörjade mallen i övrigt då vårt land är på väg att ryssifieras/turkifieras, alltså förhållanden i Ryssland och Turkiet. Länder där formell demokrati och yttrandefrihet råder men där den politiska makten i tätt samarbete men statlig media och stora privata mediekoncerner, (läs SR, SVT, Bonniers, Shipsted) med alla medel försöker tysta en opposition. Ogillar man den nuvarande invandringspolitiken och tex uttalar stöd för SD skall man tystas och förnedras med alla tillgängliga medel. Detta blev ytterligare märkbart i samband med DÖ då Sverige tog första steget från demokrati till något annat, nu har denna formellt upphört men men gäller i pratiken ändå.

  Gilla

 • Tony

  Finns många PK Fascister som jag avskyr, och den jag
  avskyr mest är Alexandra Pascalidou, hon är en tillgjord
  uppblåst skitstövel som ständigt är oförskämd, nedlåtande
  mot det folk och det land som gjorde misstaget att ta hit
  henne här.

  Gilla

  • eva

   Dessutom uttalar hon sig ofta mycket korkat!

   Gilla

  • age

   Föreslår att vi ger denna mycket intelligenta kvinna våra åsikter och råd och att vi inte baktalar henne!
   Som en del av Sverige, ursprung i ett ”grannland” och med en flykt bakom sig ser Alexandra sin version av invandring.
   Att vi sedan inte kan ta in varenda muslim från (utanför Europa), Afrika och mellanöstern kan vi lämpligen övertyga Alexandra om.
   Vi behöver, och måste vara rädda om, alla människor med den höga klass som Alexandra representerar.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Man behöver inte vara barnläkare för att inse att det är Socialdemokraternas SIGNALPOLITIK som lockar hit dessa skäggebarn, de har familjerna i ryggen och förhoppningen om livstidsförsörjning från Försäkringskassan….
  7klövern kör hela Sverige i botten med massinvandringen!! Skit i denna barnläkare, det här är självklarheter och de politiskt korrekta är solsystemets största idioter om de tror att Sveriges statskassa är outtömlig.
  VEM TROR DE SKA BETALA ALLA DESSA INVÄLLARE OM 10-20 ÅR MED KRAFTIGT SJUNKANDE SKATTEUNDERLAG….MALMÖ BACK 5,5MILJARDER PER ÅR….SLÖDDERTÄLJE 3MILJARDER PER ÅR OSV.OSV…..SÅ SER DET UT I HELA SVERIGE…..
  TRO MIG DET KOMMER ATT SLUTA MED STATSBANKRUTT!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Lyssnade på första intervjun med Dr Lennart Righard och han gör en MYCKET GENOMTÄNKT ANALYS AV ”BARNENS” VÄG TILL SVERIGE OCH HAN DRAR KORREKTA SLUTSATSER!! DE POLITISKT KORREKTA KOMMER ALDRIG LYSSNA PÅ DET ÖRAT, SVERIGE SKA KÖRAS ÖVER KANTEN PÅ STUPET OCH NER I AVGRUNDEN!!!
   KLOK DOKTOR, SJÄLVKLART SKA INTE SKÄGGEBARNEN VARA EN BILJETT FÖR ÖVRIGA SLÄKTEN ATT KOMMA TILL BIDRAGSPARADISET SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Gilla

 • Grune

  Det var ju synd att Lennart fick så mycket hot av 7-klövern så att han tog tillbaka sanningarna han sade i telefonsamtalet.

  Gilla

 • Tony

  Typiskt Stasi Sverige, men blir ändå besviken på att han tar
  tillbaks det han sade, för han hade rätt i det han sade, men har
  väl sedan fått påtryckningar och hot om att mista jobbet.
  Tänk om någon av dessa djupt störda PK Fascister någon
  gång hade frågat sig själv om kriget endast är djävligt för
  unga pojkar, men aldrig för flickor? Allt är så satans
  genomskinligt så bara gravt störda PK Fascister kan köra
  denna retorik. Vidare ställs aldrig frågan varför det är så synd
  om dom som lyckats fly, men tydligen inte om dom som
  inte har någon möjlighet att fly, och varför ställs aldrig frågan
  varför dessa 60 miljoner som man alltid rapar upp är på flykt
  inte kan tas emot av sitt broderfolk i Saudi Arabien ,
  Kuwait, O SV ???

  Gilla

  • Grune

   En fråga till som uppenbarar sig är, Varför bestämmer dom sig redan innan dom sticker hemifrån att dom skall till Sverige eller Tyskland. Det måste finnas en orsak till detta.

   Gilla

   • Suzie

    Sverige och Tyskland är de länder som har generösaste bidragssystemen,Sverige är mer generöst än Tyskland då de inte har gratis sjukvård och tandvård för asylsökande och illegala. Sverige har i särklass alldeles för generös anhöriginvandring med all inklusive, som ,äfs med tillåtelse att tjäna 3000 kr/mån från helandet utöver äfs,gratis tandvård, till äldre släktingar mm.Sverige hägrar pga 87 % regeringens signalpolitik om världens generösaste bidragssystem och världens mest brottslingsvälkomnande land med mycket slappa lagar för grova brottslingar.

    Gilla

 • pllay

  Helsike, han måste ha blivit ställd inför ett ultimatum för att så helt förbehållslöst kasta siig på marken och förneka sin tidigare åsikt.
  Påminner starkt om flera historiska personer som blivit tvingade att gå emot sin övertygelse för att överleva.
  Detta händer i Sverige i modern tid!
  Sveriges framtid är mörk, mycket mörk.

  Gilla

 • eva

  Jag tyckte hans inlägg hos Ring P1 var mycket bra men tyvärr ar AP inte nog kapacitet att skärpa frågeställningen och ta upp det som är väsentligt utan hon ställer som vanligt följdfrågorna utifrån sin egen snäva känslosås. Jag uppfattade det hela som att LR i grunden var bekymrad över hela företeelsen. 1) Människosmugglare som tjänar stora pengar 2)Föräldrarna luras att släppa barnen som därmed utnyttjas i ett cyniskt spel 3) Många är äldre än barn, dvs. ej längre tonåringar och lurar därmed samhället 4) Många är sk ankarbarn får att få hit hela familjen. De utnyttjas ofrivilligt till detta och är därmed o f f e r för en cynisk människohandel.
  AP körde argumentet att föräldrar älskar sina barn och inte skulle tänka sig att utnyttja dem för egen vinning.
  Jojo! Vi minns alla mannen Fritzl i Österrike som utnyttjade sin dotter Elisabeth sexuellt och fick barn med henne. Vi har alla läst skräckhistorier om filmstjärnor (mest i USA) som behandlat sina barn mardrömslikt. Många barn kan vittna om fruktansvärd misshandel av just sina föräldrar så alla föräldrar älskar i n t e sina barn utan använder dem för egna syften.
  Viktigt är också att det kan ligga i människosmugglarnas intressen att sälja in sin verksamhet. Man börjar sälja in flykten för att tjäna pengar på det första barnet, sedan skall familjen följa efter och de kan tjäna en bra slant.
  Jag tyckte LRs inlägg visade att han verkligen brydde sig om både barnen och deras familjer men att han också var mycket bekymrad över människosmugglarna och också synen från landet Sverige vad gäller denna hantering av folk.

  Gilla

 • ÅMÅL

  TACK för denna viktiga artikel!
  Petterssons blir bättre och bättre!

  Gilla

 • Ludde

  Östtyskland är redan här.

  Gilla

 • Joy

  Vidrigt! Det är så skrämmande att det inte går att ta in. Sverige är ett så sjukt land att jag ofta bara vill bort.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: