Europol varnar för pass stulna av IS

ISLAM. Över 58 000 blanka irakiska pass ska ha stulits av terrororganisationen IS. Det uppmärksammar Europol i ett fax som har nått Polisens Alma-stab i Malmö. – Det är allvarligt hur man än ser på det, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid Region Syd.

Polisen har sedan mitten av september arbetat med Alma – den nationella kommendering som upprättats i anknytning till flyktingkrisen.

Alma-staben i Malmö fick för en tid sedan information om att 58 090 blanka pass stulits av IS i Irak.

I samband med stölden, som skedde i somras, ska terrororganisationen även ha kommit över teknisk utrustning för framställande av kompletta pass.

Europols varning ska ha gått ut till hela EU. I underlaget från Europol finns enligt uppgift till SvD kompletta sifferserier på de stulna passen angivna.

Faxet från Europol uppges slå fast att det är IS som ligger bakom stölderna av passen.

Almastaben i Malmö har efter att ha mottagit varningen spridit den till olika polismyndigheter i Sverige.

Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid Polisdistrikt Syd, bekräftar att Europol har gått ut med varningen om de stulna passen, men hänvisar för mer information till Maria Jaxner, dokumentexpert på gränspolissektionen vid nationella operativa avdelningen, NOA, i Stockholm. Maria Jaxner vill dock inte kommentera ärendet.

Hans Brun, terrorexpert kopplad till King’s College i London, säger till SvD att det är fullt möjligt att IS kommit över denna stora mängd blanka, irakiska pass.

– Mest troligt är att stölden skett i miljonstaden Mosul som har en erkänt stor byråkratisk apparat, säger Hans Brun.

IS har redan visat sig ha stor teknisk kompetens inom andra områden.

– De har producerat egna mynt, en egen valuta för kalifatet, som håller hög klass. Kan man hantera en myntpress kan man också ha folk som kan sköta en passmaskin, säger Hans Brun.

Hur stor är risken att passen verkligen används i Europa?

– Det är oroande med tanke på hur hotbilden ser ut i kombination med de stora flyktingströmmarna, säger Hans Brun.

-Pettersson är övertygad om att det finns terrorister i flyktingströmmarna och det är inte frågan om något riktigt allvarligt inträffar utan när…58 000 irakiska pass är alltså på rymmen och hittills i år har det kommit drygt 6000 ”irakier” till Sverige och sökt asyl. De senast veckorna 1500/vecka. Vi kan bara spekulera men 1 procent terrorister på 6000 är 60 st och på 200000 blir det 2000 och de kan ställa till med ett helvete…

SvD

8 thoughts on “Europol varnar för pass stulna av IS

  1. När invasionen drog igång var det många irakier som reste genom hela Sverige till Haparanda för att söka asyl i Finland för att de var lättare att få asyl där. Detta täppte Finland till snabbt.

    Dessutom var norra Finland inte någon höjdare konstaterade irakierna så de for tillbaka till Sverige istället.

  2. Ännu en signal om att ”koranen”/islam/muslimerna är på väg att fullfölja sitt uppdrag från koranen;
    ”Att ta över världen, inte delar av den utan hela…”

    Tänk om några fler än vi, en liten grupp, kunde förstå hur allvarligt och hur nära detta är.
    Putin och Obama har börjat agera — men våra ledare/regering har ännu inte fattat!
    => Vår framtid, allt vi byggt upp, våra barn, våra barnbarn…..
    kommer att få betala priset av att den del av Svenska folket som har intelligens, lägre än genomsnittet, har röstat in nuvarande regering.

    Sitta still och se på när muslimerna tar över och dödar oss eller:
    GÖRA NÅGOT ÅT ELÄNDET.

    Jag är rädd! — för vad som kommer att hända med vårt fosterland.

  3. Det finns inga problem som inte går att lösa, i detta fall är det ju bara att ogiltigförklara samtliga irakiska pass till Irak fått kontroll över situationen och kunnat utfärda nya annorlunda pass.

  4. Om Sveriges normala gränskontroller hade fungerat hade detta antagligen varit ett mindre problem. Men med alla de pass som minst sedan 1970-talet ”stulits” , tappats bort och/eller sålts och nu driver runt i mellanöstern är det en fruktansvärt farlig situation landet befinner sig i.
    Det här med passen är ett gammalt problem och hade varit enkelt att rätta till men de slappa myndigheterna har bara låtit det ske.
    På vems order?

  5. När ska passkontroller online-kontrollera passens giltighet?
    Det är ju bara att avläsa en qr eller rfid-kod och slå upp mot en databas på nationell eller global nivå.

    Polisen kan ju kolla leg och bil blixtsnabbt. Denna teknik måste kunna användas internationellt också.

    Globalisterna hävdar att dessa nationella kontroller inte kommer att behövas. Till dem vill jag bara säga att det första världsregeringen kommer att göra är att införa s k inrikes pass. Sovjetunionen hade och Kina har detta och totalitära stater älskar kontroll. Det vi ser av åsiktskorridor och Politisk Korrekthet är bara milda fläktar mot vad som komma skall.

    • Så långt bort måste du inte åka…I Tyskland krävs att du har ett ”personalausweis” (personbevis m.foto)som inhemsk.
      Som turist måste du kunna visa vem du är genom ett pass !

Kommentera