Ser vi kollapsen nu?

Finansdepartementet uppmanar nu samtliga departement att senast den 6:e november lämna in åtgärdsförslag om stora besparingar inom departementens område.

Pettersson har tagit upp detta, liksom både alternativa och etablerade medier, men det finns en del att tillägga runt detta.

Vad det hela handlar om är att välfärds-Sverige nu måste spara på alla håll för att ha råd med asylinvandringen. Det handlar alltså INTE om att spara på asylinvandringen för att ha råd med annat.

Max Elger (S) som skrev det läckta mejlet säger till SVT att ”Det kommer vara fråga om att låna och att genomföra besparingar”. Välfärdsstaten Sverige ska alltså spara mer på sådant man redan sparar in på. Vård, skola och omsorg exempelvis. Sveriges statsskuld som redan skenar ska också späs på och kommer ställa kommande generationer inför stora påfrestningar. SVT

2014 skrev Mats Edman, chefredaktör på Dagens samhälle, att asylmottagandet med nära 600 000 asyl- och anhöriginvandrare fram till 2018 kommer att få stora konsekvenser för välfärdsstaten Sverige. Edman spådde en total kollaps om regeringen tillät detta fortsätta. Det har man gjort och de 600 000 asyl- och anhöriginvandrare som beräknades komma fram till 2018, kan nu bli minst det dubbla. Edman spådde kollapsen till 2018, men efter det läckta mejlet ser vi att kollapsen kommer redan nu. Dagens samhälle

Vilka är då departementen som ska tvingas till besparingar?

 • Arbetsmarknadsdepartementet
 • Finansdepartementet
 • Försvarsdepartementet
 • Justitiedepartementet
 • Kulturdepartementet
 • Miljö- och energidepartementet
 • Näringsdepartementet
 • Socialdepartementet
 • Utbildningsdepartementet
 • Utrikesdepartementet

Det innebär kortfattat att skolan, vården, omsorgen, polisen, militären, rättsväsendet, miljösatsningar, jobbsatsningar m.m. m.m. kommer att se stora delar av sina verksamheter frysa inne, senareläggas eller helt slopas. Allt detta för att man inte klarar att hålla sams i Mellanöstern och vissa andra delar av världen. Tyvärr försvinner inte problemen i omvärlden för att Sverige raserar sin välfärd och samhället i stort, men vi skapar desto fler problem på hemmaplan.

Detta läckta mejl och en havererad välfärd sätter också fokus på LO:s nygamla strategi att motarbeta SD i nygamla kampanjer. SD är de facto det enda av riksdagspartierna som inte har någon som helst skuld i det som sker. Tvärtom har 7-klövern gjort allt för att hålla SD utanför allt inflytande. LO borde istället rikta kampanjen mot sitt eget parti som nu medvetet raserar det som tidigare socialdemokratiska regeringar byggt upp och som främst kommer att drabba LO-kollektivet och deras anhöriga. Detta bör ni ta med er när man i fackliga medlemstidningar och besök på arbetsplatserna kör sina kampanjer. Se bara till att vara pålästa så att ni kan konfrontera de utsända och arbetsplatsens ombud.

Det som kanske utmärker den här historien mest, är att läckan på Finansdepartementet valde att mejla en person som anses vara ”persona non grata” av media och politiska politruker. Att läckan inte mejlade gammelmedias redaktioner, säger kanske en del om förtroendet för dessa…nej, det säger väldigt mycket om förtroendet för dem. Ekonomimagnaten Henrik Schyffert är säkert besviken också han, men Sanandajis svar på Schyfferts pizzor och läsk är obetalbar.

Screenshot

Mejlen till Tino Sanandaji kan läsas här och här.

Vi ser nu hur en fungerande stat avvecklar sig själv och det borde ge samtliga kalla kårar längs ryggraden i vetskap om att denna idioti kommer att fortsätta i flera år till.

…eller så är Max Elgers syfte ett helt annat. Mejlet och läckan kanske är en medveten strategi i syfte att förmå det offentliga att se det ohållbara i situationen och att därmed sätta press på samhällets alla organ att agera för en snabbt minskad asylmottagning…

Apropå Tino Sanandaji har han ilsket konfronterat Aftonbladets Lena Mellin som är upprörd över de läckta mejlen som hon anser vara en strategi för att oroa medborgarna. Bl.a. använder han dessa ord, direkt riktade till Mellin; ”Ingen tvingade dig att satsa din trovärdighet på att ljuga om invandring”.

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

14 thoughts on “Ser vi kollapsen nu?

 1. Nu kommer det ena efter det andra sluta fungera i samhället, tills det enda som fungerar är flyktingmottagningen.
  Och efter anarkin kommer det krav på införa sharia?

 2. Det är nog bara en tidsfråga inna alla Svenskar som har en lägenhet blir utkastade av världens i särklass farligaste man Stefan Lövén.

 3. Vad annat att vänta….Big Brother, Idol, Bonde söker fru, Veckans höjpunkter. O inte att förglömma superiet. Statens rent otroliga intresse för att vi ska supa sönder skallarna. Vilket alltför många tycks nappat på.

 4. NEJ NEJ Staten har redan idag börjat göra samma som ADOLF HITLER gjorde = trycker upp nya pengar, enda begränsningen är hur snabbt man kan skriva ut nya pengar för numera behöver man inte trycka dem. Se hur Cervenka beskriver hur pengar kommer till. Se på you tube hur pengar kommer till med Andreas Cervenka. Eller samma Pengar ur luft. Precis som Adolf Hitler gjort = och samma början på ett mycket storskaligt krig kan komma.

 5. Sverige deltog i att skapa flyktingar, tillsammans med USA i Libyen.
  Reinfeldt ordnade så Svenska jasplan deltog. Inte många glömmer.
  Nu ger CIA vapen och Toyota till IS i Syrien.
  Sverige stödjer terroristerna genom sjukvård och vila i Sverige.

 6. förrädarna gör kostnadsbesparingar så att det finns mer att ge bort till mördare och kriminella muslimer. Har de inte med det på listan att de kan ta en var med tanke på att det jämt och ständigt snackar om solidaritet…dessa vidriga och äckliga patrask.

 7. Viktigt! Gör följande omedelbart!

  Vänd dig om och ge närmaste sömngående Zombiesvensk en kraftig örfil så att den äntligen vaknar upp och inser att den är på väg mot sin egen död och undergång!

 8. Staten har alltså nått tipp-punkten. Infarkten, den ekonomiska och praktiska har inträffat. Äntligen; kanske kan mardrömmen ta ett slut nu.

 9. Det enda som är immunt mot besparingar är bidrag till den tsunami av blattar som sköljer över oss. Svetsarn är vår tids Quisling.

  • Nja, hade Quislings sida vunnit hade Europa varit tryggt och säkert nu för européerna. Men hjärntvätt kan få får att tro på de värsta av lögner.

Kommentera