Asylinvasionen hotar svensk tandvård

INVANDRING. P4 Örebro rapporterar att den pågående asylinvasionen hotar hela verksamheten. Alla resurser går till att laga asylsökarnas dåliga tänder, medan svenska medborgare och skattebetalare får söka privat tandvård. Samma utveckling syns också för Folktandvården i övriga Svenska län.

”Inte på 30 år har personalen sett något liknande.”

Det är vårdtiden för gruppen asylsökande som de senaste veckorna har ökat med 48 procent, jämfört med samma period förra året. Det berättar Gunilla Thorstensson-Sjöqvist, chef för allmäntandvården inom folktandvården i Region Örebro län.

Vuxna asylsökande (över 18 år) har rätt till omedelbar tandvård (d.v.s. allt, inklusive behandlingar som kostar svenska medborgare tiotusentals kronor per behandling), samt tandvård som inte kan anstå. Kostnad 50 kronor.

Asylsökande barn (under 18 år) har rätt till samma tandvård som alla andra barn i länet, kostnadsfritt.

11 thoughts on “Asylinvasionen hotar svensk tandvård

 1. FN väljer ut de som skall få åka vidare. Urvalsmetoden är enkel: människor med utbildning eller social markör av rang och intelligens vägras att få hjälp att åka till Europa. Om du däremot är fattig och saknar utbildning, eller har för stor familj och allra helst någon form av historia av kriminalitet blir du utvald att ingå i brigaden av flyktingar som därefter slussas in i den illegala människosmugglingskanalerna för vidare transport till Europa…

 2. Alltså detta måste ju få ett slut nu! Det måste upp i ljuset hur sjukt orättvist det är i vårt samhälle. Jag orkar snart inte läsa om alla jävelskaper som pågår i form av fördelar för snyltmuslimer och nackdelar för vår inhemska befolkning.

 3. Om du vill ha riktig bra tandvård reser du till Polen.
  I senaste 20 år har jag skött mina tänder i Polen, jag har aldrig haft så bra tänder som nu.
  Gratis undersökning, 80 zL = 188 sek för en lagning av kompetent tandläkare. Inga Iranier som förstör dina tänder.
  Akta dig för svenska Folktandvården som borrar gärna och mycke i friska tänder.
  När du ändå är i Polen, passa på att serva bilen, klipp dej och höp hem lite vin. Sätt på nya däck och spela golf.

 4. En vän till mig var tvungen dra ut 3 kindtänder. Förtidspensionär. Hela kalaset kommer kosta 60 000 kr och kan inte få lån till detta.
  Med inkomst på ca 10 000 kr netto och en hyra på 8000 kr blir det antingen till att gå tandalöss eller ha någon vän som betalar.
  Jag menar att tandvård skall ingå i högkostnadsskydd efter som det tillhör kroppen, I varje fall borde det göra detta för pensionärer.
  Något för SD att fundera på till nästa val.

 5. DET ÄR FÖR JÄVLIGT, MAN BLIR SÅ INHELVETE VANSINNIGT ARG!!! VI MÅSTE TILLSAMMANS FÅ ETT TOTALSTOPP FÖR ASYLRÄTTEN OCH UUUUUUUUT MED DET HÄR SLÖDRET!!!!!!!!!!!! NUUUUUU!!!!!!

  • Ja, jag skriker lika högt i panik som du.
   Tyvärr, så länge statistiken stämmer blir det inte bättre.
   Statistiken säger att 50% av alla människor (som röstar)
   är dummare än genomsnittet.

   Jag är rädd! — för att muslimerna ska ta över vårt fosterland.

   Vilka muslimer är muslimer?
   Vem tror att en muslim ska försvara Sverige mot islam?
   Hjärntvättade människor är farliga.

   Förlåt mina mantra men de blir bara mer och mer aktuella.

 6. Efter ett helt arbetsliv så ser jag att det jag jobbat och slitit för dvs vård, skola och omsorg i första hand går till invällande parasiter. Själv blir jag utan.

 7. Det sociala system som byggts av tidigare arbetande befolkning för att säkra sin välfärd raseras nu i rask takt.
  Väldigt bra för integrationen att vi skall tvingas dela med oss av det vi arbetat ihop?!
  Att det sedan var en socialdemokratisk regering som bestämde över välfärdssystemen och vi alla tvingades in i systemet gör inte saken bättre.

 8. Om alla som betalar för sin vård vänder sig till privata alternativ skulle Folktandvården gå mot sitt öde. Skulle kännas ganska bra.

Kommentera