Var är kärleksbombningen av Åmåls kyrka?

BROTTSLIGHET. Åmåls kyrka utsattes i slutet av augusti för ett brandattentat. Polisen fann molotovcocktails vid kyrkans entré, och nu har två bröder dömts för mordbrand.

2015-10-25_0711

I fredags om domen mot de bägge bröderna, 23 och 19 år gamla, som kommer från Åmål, uppger Dalslänningen. Trots att det inte fanns någon teknisk bevisning som kunde knyta dem till platsen så bedömde tingsrätten att det var ställt utom all rimligt tvivel att det var de båda bröderna som försökte sätta eld på Åmåls kyrka.

Branden upptäcktes av en förbipasserande sent en tisdagskväll i augusti och tack vare ett rådigt ingripande släcktes branden och kyrkan räddades.

Bröderna döms till ett år respektive sex månaders fängelse för mordbrand. Den yngre brodern får ett mildare straff på grund av sin låga ålder.

-Pettersson saknar rapporter i riksmedia och kärleksbombningar av alla kyrkor som utsetts för attentat i Sverige, var är statsministern tal och rikspolischefens upprördhet? Varför inget tal om hatbrott när kristna kyrkor drabbas?

2015-10-25_0706

Nåväl, de två Åmålsbröderna heter Dilan Berisa, född 1996, och Orhan Berisa, född 1991, de har en hel rad av domar och skit bakom sig som grov mordbrand, grov olovlig körning, olaga hot, skadegörelse osv.

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.

När vi ändå är i Åmål, ni har väl hört den gamla klassikern ”En skam för mig själv men en heder för stan sa han som gick vilse i Åmål…”

Det är skillnad på folk, st0ra rubriker och upprörda politiker när moskéer drabbas, lite mindre när synagogor råkar illa ut och när kristna kyrkor, som drabbas oftast, blir det på sin höjd några rader i lokalpressen.

11 thoughts on “Var är kärleksbombningen av Åmåls kyrka?

  1. Ja detta visar HUR illa det är , inte ett ljud har jag hört om detta från något håll förrän jag läste om det här, blir så upprörd , varför tiger ni kristna ledare om detta, stå upp för Gud ! Vi har också rätt att utrycka känslor som den vidriga pressen o politiker vill trycka undan !!!!’ Aldrig har jag hört talas om ett land ( ja nord Korea ) som förtrycker sitt eget folk på detta sätt 😡

  2. Och varför håller Svenska kyrkan käften?? Det är skrämmande
    med vilken ynkedom som kyrkan svarar på angrepp från
    den medeltida irrläran Islam. Består Kyrkans ledning idag
    bara av infantila idioter som bara lallar med. En klar
    försämring har inträtt sen den nya ärkebiskopen tillträdde,
    om hon är så intresserad av Islam är det kanske den religionen
    hon borde finnas i . Att förena Kristendomen med Islam är
    lika omöjligt som att förena olja och vatten. Det kommer
    närmre att sluta betala kyrkoskatt!

  3. Så enögt att jag blir alldeles galen!! Svd kör idag på framsidan två artiklar ”det får inte fortsätta såhär år efter år” där polisen ogillar hatbrott och ”lång rad rasistiska mord och hatbrott i Sverige” börjar med lasermannen och slutar i Trollhättan, enbart nazister som förövare. Inte ett ord om annan rasism som tex ikea-morden… OM det nu är då att rasism och riktig nazism ökar plötsligt i samhället, ska vi kanske utreda varför?? Orsak och verkan.

  4. Här är kärleksbombningen, Pettersson.

    ”Love Åmåls-kyrka.”

    Kommer naturligtvis från en ateist som är mycket intresserad av kyrkor som byggnadsverk och den historia som den har med sig i bagaget från bygdens uppväxt.

  5. ”Kommer från Åmål”…. detsamma kan man säga om bussen, den kommer också från Åmål när man står i Säffle. Med innebörden, att ”det var där den var senast”.

    • ”Mary Agnes”!

      Oj, vilken fin, djup, enkel men avanserad text.
      Jag beundrar den. Träffande i tiden dessutom!

Kommentera