En tandlös uppgörelse


I ett par veckor har nu regeringen och Alliansen försökt hitta en överenskommelse som ska bringa redan i det kaos som år av misskött politik lett fram till. Hur gick det då?

När Sverige nu befinner sig i ett kaosartat läge som påverkat samhället och som kommer att påverka samhället än mer de kommande åren, så kommer man fram till en gemensam lösning som är…tandlös.

Några av de 21 förslag man kom fram till var:

 1. Snabbare handläggningar av asylfall.
 2. Utvisa människor som fått ett negativt svar på sin ansökan.
 3. Tvinga samtliga kommuner att ta emot flyktingar.
 4. Sverige ska fortsätta driva att alla EU-länder tar ett större ansvar.
 5. Tillfälliga uppehållstillstånd de närmaste tre åren, undantaget ensamkommande, barnfamiljer och kvotflyktingar.
 6. RUT-avdraget ska utökas för att få in lågutbildade araber på arbetsmarknaden.
 7. Nya miljarder till kommunerna för sitt åtagande.

Märk väl att återinförda gränskontroller inte finns med bland förslagen, trots att vi alla vet hur enkelt människor tar sig genom Europa och över gränser. De ansvariga motiverar detta med att polis och gränspolis inte har resurser. Tacka fan för det, när miljarderna går till asylindustrin. Berts miljonvinster skulle säkert glädja både poliser och gränspoliser om de fick ta del av dem istället.

Vad kan man då säga om förslagen. Ja, de 7 punkter som presenteras ovan finns det mycket att säga om:

 1. Snabbare handläggningar innebär också osäkrare handläggningar och när allt fler ärenden numera sköts av icke utbildad personal, inte sällan från de asylsökandes egna länder, undrar man hur rättssäkra och trovärdiga dessa snabba handläggningar kommer att bli.
 2. Lagen om att utvisa människor utan asylskäl har funnits i många år. Ändå befinner sig tiotusentals människor illegalt i Sverige där de kan ta del av fri vård, fri tandvård och andra förmåner som lockar dem att stanna kvar på initiativ av olika organisationer och myndigheter.
 3. Tvång är aldrig en bra lösning och hur tänker man förhindra att flyktingar som placeras i ett svinkallt Wilhelmina beger sig därifrån och tar sig till Malmö, Södertälje eller andra invandrartäta kommuner och ur tänker regeringen agera om så sker?
 4. Andra EU-länder tänker inte ta ansvar. Det är något regering och riksdag kan glömma. EU-ländernas politiker och medborgare har upplevt kaoset och sett vad detta har lett till i länder som Sverige. Dessutom är det så att också flyktingar kan röra sig fritt i Europa om de väl kommit in och vilka tänker hindra dem?
 5. Undantagen är många. Allt fler ensamkommande kommer hit och allt fler av dessa vill ha hit sina familjer och detta gör att allt fler familjer skickar något av sina barn i förväg. Dagens uppgörelse säger också att antalet kvotflyktingar ska utökas från 1 900 till över 5 000. Dessutom är det väl ganska lätt för vuxna att ”låna” barn från släktingar eller vänner för att ta sig hit som familjer. Detta har vi sett och när familjerna fått uppehållstillstånd anländer de riktiga föräldrarna och vill ha uppehållstillstånd som anhöriga.
 6. RUT är bra och en hjälp för många som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Frågan är varför man utökar detta nu när inte minst sossarna varit emot RUT förut?
 7. De 10 miljarder som nu föreslås till kommunerna för sitt åtagande lär inte räcka långt och det var också något som Elisabeth Svantesson (M) försökte bädda in i sitt svar efter dagens presskonferens. Hur många fler miljarder man kommer att tvingas pytsa in står skrivet i stjärnorna. men många lär det bli.

Nej, vi fick idag höra 21 punkter som inte kommer att betyda ett skvatt för volymerna som redan siktat in sig på Sverige. De 135 000 Migrationsverket räknar med ska komma nästa år, lär få sällskap av många många fler. Minns var ni läste detta…

Källa: SVT

Jag tror tyvärr att Johan Westerholm på Ledarsidorna har en poäng i sina ord ”…vi bör fundera något på hur det är ställt med ledarskapet i regeringen” och att ”det kommer ta oss minst femton år innan vi landat i årets kull på ett rimligt sätt”.

Per Gudmundson på SvD tillhör också de som tycker uppgörelsen är helt uddlös.


18 responses to “En tandlös uppgörelse

 • Involuntarium

  Glöm inte att skriva på uppropet om folkomröstningen avseende invandring och Sveriges framtid!

  Glöm inte att sprida budskapet om uppropet till vänner och bekanta!

  Om du har råd, ge SD ett kampanjbidrag!

  Ovanstående gör vi för våra barn, barnbarn och självklart för Sveriges framtid!

  Gilla

 • Involuntarium

  Dumt att prata om kulor och krut, bättre att försöka ändra på förhållanden den parlamentariska vägen!

  Vi Sverigevänner förstår vikten av att demokratin upprätthålls utan våldsinslag och att förändringar sker med hjälp av opinionsbildning och ett gediget arbete i parlament och alla beslutande organ!

  Det är sant som det är sagt ” våld föder våld och leder inte framåt! Med dagens tandlösa överenskommelse i sexklövern stärks SD ytterligare!

  SD är det enda verkliga oppositionspartiet och kommer så förbli fram till dess att Löfven avgår och utlyser nyval eller fram till valet 2018!

  Alliansen vilket fiasko! Nu fick vi en OÖ istället för en DÖ! Båda överenskommelserna bådar inte gott för Sveriges framtid!

  Gilla

 • Kommendanten

  7-klövern = mycket snack men lite verkstad. När de väl påbörjar något så är det oftast till svenska folkets och landets nackdel.

  SD = den enda adekvata oppositionspartiet, som vågar säga sanningen och vill svenska folkets och landets bästa.

  Förövrigt så tycker jag att Stefan Löfven ska återvända till svetseriet.

  Gilla

 • Lasse

  Var och handlade 500 hagelpatroner idag kaosbefolkning invaderar Sverige så dom lär gå åt så man åtminstone har mat på bordet när landet kollapsar.

  Gilla

 • Zorro

  Dom kommer att få se i nästa val vad svenska folket tycker.

  Gilla

 • ossie

  Som väntat syndafloden ska fortsätta och dränka svenska folket. Den största och kostsammaste bluffen de ensamkommande ska man naturligtvis inte göra ett skvatt åt.

  Gilla

 • Björn

  Detta kommer inte att lösa någonting alls! Denna ”uppgörelse” är rent blaj och det kommer fortsätta välla in snyltare över gränserna. Erik Ullenhag tackade Ylva Johansson? En blind leder en blind! Gud bevare Sverige!

  Gilla

  • Grune

   Den här uppgörelsen är olaglig och skall därför kastas direkt i papperskrgen. Den representerar nämligen inte folket vilka har makten, utan den representerar ett fåtal idioter från riksdagen.

   Gilla

   • age

    Att folket tar makten när de styrande har misslyckats
    har ju hänt många gånger i historien.

    Hoppas att regeringen inser sitt underläge och
    gör det nödvändiga…..

    Jag är rädd!

    Gilla

 • jockfall

  Politiker har otur när dom försöker tänka.

  Gilla

 • Mary Agnes

  När till och med (!!!) Expressen totalsågar med motorsåg vid roten hela fiaskot, förstår man hur illa den är.

  Gilla

 • Trynbald

  Dom borde skämmas att presentera något som bidde ingenting. Men försämringar för kommuner som har lite självbevarelsedrift.
  Den verklihetsfrånvände Erik Ullenhag tackade Ylva Johansson för väl uträttat arbete. Hyckleriet forsätter i oförminskad styrka.

  Gilla

  • Grune

   Så här går dt när det är gravt hjärnskadade mentalpatsienter som skall styra.

   Gilla

   • age

    Ska vi sansa oss lite?
    Jag är helt övertygad om att våra nuvarande ledare
    är mycket skärpta och intelligenta personer.
    De har bara fel grundinställning till hur ett fungerande samhälle ska vara uppbyggt.
    En grushög och en murad vägg bygger man underifrån.
    Men de förblir en grushög respektive en murad vägg.
    Ett samhälle måste kunna utvecklas.
    Att osorterat lasta på grus på högen ger en död grushög.

    Vår ”import” av grus måste begränsas.
    Vi måste aktivt sortera levande frön från gruskornen.
    Först då kan vi bygga vidare på vårt samhälle, vårt land, vårt fosterland Sverige.

    Välj en ledare som förespråkar en inflyttning av individer som lyfter, i stället för att sänka vårt land! (Jimmi Åkesson)

    I klartext: Stoppa muslimer, hjärntvättade individer, vid gränsen eller långt innan. Och ta gärna in massor med självständigt tänkande, intelligenta människor, som kan hjälpa till att bygga vårt fina Sverige.

    Vilka muslimer är muslimer?
    Jag är rädd för hjärntvättade individer, som har som livsmål att döda mig och att ta över allt jag äger!

    HJÄLP!

    Gilla

 • Mary Agnes

  Man leker politik, där verkligheten bara blir en boll att spela med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: