Över 95 000 asylsökande hittills i år och tio veckor kvar

INVANDRING. Flyktingströmmen till Sverige fortsätter att ligga på rekordnivåer. Under den senaste veckan har 9179 personer sökt asyl.

De största grupperna kommer från Syrien och Afghanistan, 2982 respektive 2961 personer.

2441 av de som kom senaste veckan är ensamkommande barn. Av dem kommer 1919 från Afghanistan, och 214 från Syrien. Hittills i år har 95.430 personer sökt asyl i Sverige. Av de är 19.381 ensamkommande barn.

-Pettersson undrar om alla inser att regeringens nyligen presenterade budget baseras på detta

För övrigt kommer nästa prognos från Migrationsverket på torsdag. Då kommer inte ens regering tillsammans med sjuklöverna att kunna förneka haveriet, fast där är jag osäker…

Det är dessutom tio veckor kvar på året och anhöriginvandringen är inte medräknad i ovanstående siffror. Ska vi gissa på 200 000 tillsammans á 4,3 miljoner under deras livstid enligt norska statistiska sentralbyrån.

Det innebär en kostnad för skattebetalarna på 860 miljarder för årets pensionsräddare.

2015-10-19_1053

37 thoughts on “Över 95 000 asylsökande hittills i år och tio veckor kvar

  1. Trelleborg visar vägen, sista delen av K Ekeroths uppskattade tal, i Trelleborg så reagerar och agerar folket, bra !

    • De flesta har nog hört klippet tidigare men från cirka 40 minuter i klippet det hade inte jag hört tidigare, avslutningen är positiv !

  2. Den här hjärnlösa grisen som blir itervjuad är ju definitivt inte värdig att kallas människa.

  3. Och sedan är det minst lika många som inte söker asyl.
    Jag blir så förbannad på att man bara skall nämna hur många asylsökande som kommer hit när man vet med 100% säkerhet vet att antalet i verkligheten är det dubbla.

  4. Härligt att vi kan hjälpa dessa människor och ge dom en fristad från krig, våld och förtryck. Visst är vi stolta över den solidaritet och medmänsklighet som kommer till uttryck i den asylpolitik som Sverige har och visst känns det bra att kunna hjälpa medmänniskor i nöd? Låt oss gemensamt bekämpa rasism, feghet och egoism. Jag känner er energi! Allihop, nu kör vi!

      • Nej det är fullt allvar, just precis så jag tycker. Vad menar du med importörerna?

      • Jaha då vet jag vad du menar. Men det måste vara svårt för dig att veta om jag är förståndshandikappad eller lider av ”grava fel” (vad du nu menar med det?) eftersom du inte vet vem jag är? Så då undrar jag, hur kan du komma till sådana slutsatser?

        Eller är det snarare så att du vill förolämpa mig? Det är väl onödigt i så fall. Det är ju mycket roligare och konstruktivare att föra en saklig debatt. Vad tycker du?

      • Och sen är det ju förstås inte något fel att vara förståndshandikappad heller, om det nu är det som du insinuerar med ditt svar. Det är ju inget man kan bestämma själv och så klart har man precis samma värde och rättigheter som alla andra medborgare även om man är förståndshandikappad. Men där är vi säkert överrens!

    • Tomas, istället för att snacka i termer om ”oss”, ”vi” och ”solidaritet” så tycker jag att du och ”dina” ska ta en muslim eller zigenare var så att de kan få tak över huvudet eftersom det är du och ”dina” som har bjudit hit dem. Det är dina vänner så jag tycker inte att det är mer än rätt att du tar första steget och hugger i istället för att snacka om ”solidaritet” och att andra ska ta notan medan du passivt tittar på. Jag har inte bjudit hit dem så jag känner inte att jag behöver hjälpa till med något förutom att lägga min röst på SD så att det avskum som bjudit in dem blir förpassade dit de hör hemma.

      • Du har tyvärr fel i det du skriver. Till att börja med tycker jag inte du skall använda uttrycker zigenare eftersom den etniska minoriteten numera benäms ”rom”. Använder du ett förlegat och överspelat uttryck riskerar du att framstå som rasistisk alternativt som ignorant eller provokatör. Du kommer då inte att bli tagen på allvar i en seriös offentlig debatt. Kanske förstår du redan detta. Vill du vara lite slängigt provokativ i halvobskyra kommentatorsfält utan tuggmotstånd som detta då funkar det säkert hyffsat. Men vill du bedriva seriöst opinionsarbete kanske du siktar högre?

        När du skriver ”dina” vet jag inte vad du menar. Du får gärna förtydliga det.

        Du skriver att ”jag och mina” tagit hit ”dem”. Också här är det svårt att förstå vad du menar eller vilka du syftar på? Precisera gärna. Jag förstår inte den uppdelning som du verkar sydta på, det är mycket otydligt.

        Tyvärr för du också ett felaktigt resonemang i övrigt. Genom den denokratiska processen och de politiska besluten som lett fram till lagstiftning och regler (bla om asyl och migration) har de svenska medborgarna, faktiskt de allra flesta, fattat beslut om vilken typ av politik som gäller här. Du förstår, jag har röstat i val och engagerat mig för en liberal och modern migrationsrätt och är därmed redan högst delaktig. Som tur är har vi också myndigheter och offentliga organ som, med hjälp av skattemedel, sköter det praktiska arbete som behövs för att realisera politiken i verkligheten. Också dina skattepengar som du jobbat ihop bidrar solidariskt till att säkerställa att den humana och moderna invandringspolitik som förs i det här landet får genomslag teori och praktik. Jag tycker att du i likhet med de flesta andra kan vara stolt över detta och din delaktighet. Det tror jag också att du är. Vi har faktiskt alla i gemenskap, för att anknyta till din formulering, ”bjudit hit dem”. Så funkar demokratin, helt enkelt! Så där du kallar mig ”avskum” (kanske lite väl bryskt…eller?) kallar jag dig solidarisk, svensk medborgare och tackar dig för ditt bidrag till demokratin och landets bästa. Men testa att höja den intellektuella ribban, jag lovar du kommer gilla det, kompis!

      • Ok grabbar (för här är vi väl mest grabbar va…?). Ont om tid så får bli kort!

        Klart du får säga zigenare om ni vill. Det är ju inte olagligt. Yttrandefriheten är ju kanon! Du missade helt poängen mannen.

        Ok, stor blöt puss på er! Låt inte bitterheten förtära er bara! Det finns en plats för er också, även i den verkliga världen långt från dataskärmens trygghet. Jag lovar!

        Nu ska jag ha en bra dag, ni med!

        😘

      • @ Tomas.

        Många ord men fan så lite innehåll, att det är förenat
        med astronomiska kostnader har väl aldrig föresvävat
        dig i din enorma godhet, men som med alla
        vänsternissar så älskar du att strö andras pengar
        över världen. Där är inget som hindrar dig att skänka
        bort så mycket du äger och har till personer som
        egentligen inte har här att göra, men vem ger dig
        rätt att strö andras medel för att du ska känna dig
        så. Gooooooooooood.
        Du kan ju börja med att svara på varför huvudparten
        av dem som dräller in i landet kommer från
        Afghanistan, och inte från Syrien där kriget pågår?
        Du kan ju gå in på Thoralf Alfssons blogg och läsa
        grafen över fördelningen på vilka det är som
        invaderar landet!

      • Tomas:
        Vi som skriver här under dagtid,tillhör en grupp som under c:a 50 arbetsår,bidragit och byggt upp landet som ni vänsterextrema,och era sinnesförvirrade politikerna nu raserar…M.a.o. talar du inte med en del av gruppen,som nämnes ”barn”(med skäggväxt) hos hatpressen !

    • Har du aldrig tidigare upplevt dina brister,både här och där ??
      Att bli inbjuden till en debatt med dig,skulle ge samma slutresultat som att tala med en myrstack !
      Önskar dig all lycka till i din frånvaro,och följ gärna Anders råd ovan….Zigenarna behöver varmare och mysigare tillvaro under vintern.

      • Tomas
        Innebär dina rader en form av mall för seriösitet ??? Eller det enbart uttryck du fått inpräntat dig på Bommersvik ?
        Vad gäller ordet ”avskum” har jag inte förknippat det med dig..Snarare har jag på ett mjukt sätt,sökt få dig att inse din begränsning.Finns ju otaliga indoktrinerade personer,i det som en gång var vårt land. 🙂

  5. 95000 är ungefär 91000 för många i förhållande till Sveas kvot om man skulle fördela de asylsökande per capita. Dettta vulgära kollapsåtagande har som alla vet motiverats med snyft snyft, ”konventioner”, ”flyktingkris”, ”berikande” och andra absurda floskler. Nu är det fanimej dags att gå man ur huse och säga:
    -Stopp, nog nu!
    -Nolltolerans!
    Sd har nycklarna och folket har kraften!!!

  6. De som väller in i vårt land kommer när det är dags att rösta vänster, detta är på agendan och verkligen djävulskt uträknat från de som sitter vid ”makten”.

  7. I Umeå ska man hemlighålla var man avser att öppna nya förläggningar av rädsla för sabotage. Det öppna samhället finns inte längre. Hemligstämplar som i forna Sovjet. Allt ska underordnas för att underlätta invasionen av landet. Rikspolischefen säger att allt är under kontroll. Statsministern gömmer sig i Rosenbad eller på utlandsresor.

    • Det kan dom ju försöka med. Det enda som händer är att huset är fullt med folk när det brinner.

  8. Pågår det något fullskaligt krig i Afghanistan? Om inte
    varför är den gruppen då lika stor som dom som kommer från
    Syrien? Slåss gör man så fort det finns två Muslimer, så i så
    fall är det krig i alla Musse länder!

    • Det räcker inte!!! om den här idioten får hållas så behövs cet minst 100 gånger så stor budget.
      4,5 miljoner invadrare f.o.m. 2016 t.o.m. 2018.

  9. Ett klipp som INGEN får missa. En reporter som kan och vet, ställer de frågor som är VIKTIGA. Muslimen på linjen bor i Sverige, vakna !

Kommentera