Jobba tills du dör

Socialdemokraterna vill höja pensionsåldern redan innan 2018.

Vilken pensionsåldern blir är ännu inte bestämt, men socialförsäkringsminister Annika Strandhäll säger att framtidens pensionsutbetalningar bara kan tryggas om vi jobbar längre upp i åldrarna.

Imorgon kommer detta att diskuteras på jobbet och jag vet redan nu vad killarna och tjejerna kommer att säga och de orden lämpar sig inte att skriva. Fast lagom till valet 2018, eller när det nu blir, har de säkert lugnat ned sig och lägger sina röster på andra partier än sossarna.

Källa: SVT

Hycklarpolitikerna går det dock ingen nöd på. De har som bekant sett till att sko sig på skattebetalarna.

Samtliga avhoppade vänsterpartister lever på riksdagspensionen

Reinfeldt får full fallskärm trots miljoninkomster

Sedan måste frågan ställas om vi ska tvingas att jobba längre upp i åldrarna för att finansiera pensionerna för alla nyanlända som inte hinner jobba upp en pension? Källa: DI

Det blir nog inte lätt att förklara för män och kvinnor med stressiga och tunga jobb att de måste jobba flera år till när de redan innan 60 års ålder är utslitna.

Aftonbladet 2012.

Skärmklipp

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

44 thoughts on “Jobba tills du dör

  1. För att försörja horder av zigenare, asylturister och snyftflyktingar måste väl gammelsvensken jobba tills han dtupar vi 85-90 årsåldern. Men det finns en alternativ framtid där packet ska ut ut och åt på livstid!!!

  2. Ett förslag:
    Gå in på youtube och lyssna på Vikingarnas inspelning av
    låten, Vikingablod!
    Passa också på att lyssna på Ove Thörnkvists låt,
    Sverigebesöket!

    Det är gamla låtar men de beskriver dagens situation bra.
    Lyssna och njut!

  3. Jag antar att de höjer pensionsåldrarna för att fler invandrare, som inte arbetat in en sekin till pensionen, skall kunna ges det väldigt generösa ”äldreförsörjningsstödet”.

    Finessen med detta är att arbetslöshetsstatistiken för invandrare förbättras och att individen sannolikt genast flyttar tillbaks till där den kom ifrån. Och på köpet kan man öka på arbetslösheten bland svennarna samtidigt som åldringarna börjar dö i förtid. Räcker inte det, så tar de in de utarbetade åldringarna i ”äldreboenden”, där de snabbt kommer att svälta ihjäl!

  4. Det finns bara en lösning om pensionsåldern höjs!
    Ta pension vid 60, flytta ut i vildmarken och leva på naturen!

    Vara fri den sista tiden av sitt liv….mmm

  5. Har vi inte importerat tillräckligt med ”pension-räddare” ännu? Åk och tvångshämta fler analfabeter från Mena som räddar vår välfärd bums.

  6. Det handlar ju om pengar .. Dåligt skötta pensions pengar som skulle förvaltas bra . Men istället stal politikerna 240 miljarder från sjunde Atp fonden 98-01 och 2006 ytterligare 90 miljarder. Sen har det säkert smusslas mera. . Löven hade en tanke på att ta av pensionsfonderna för några veckor sedan till att bygga ut infrastrukturen .Man blir förbannad 🙁
    Dom jävla politikerna snor pengar från pensionerna rätt in i statskassan
    och skyller på att det blir för många pensionärer som dom vill ska jobba in till döden men alla har väl betalat till sin pension och den ekvationen stämmer inte jag tror nästan att staten vill finansiera invandringen och brist på pengar till statskassan…. Undrar var invandrade pensionärer får sin
    pension ifrån?

  7. Summa sumarum, En samling pengaslukande idioter har vi accepterat sitta o bestämma över våra huvuden.
    Antingen slänger vi utom eller ser vi över vårt tänkande angående
    det förstånd vi anser oss besitta.

  8. Innebär dessa förändringar att det gäller även politiker eller har de undantagit sig själva (som vanligt)?

    Politikerpatrasket och deras rövpolare, pk media patrasket snackar om att man ska vara solidarisk men det enda dessa äckliga patrask gör är att prioriterar sig själva. Att plunbdra, stjäla, ljuga. De är ju ite ett dugg bättre än brottslingar och annat pack. Varför skär man inte ner av deras pensioner och höjer deras pensionsålder? Var är pengarna som ska gå till pensionsfonderna och varför slås pensionsfonder ihop under hemlighetsmakeri?

    Såg något inslag på TV4 där man jög ihop en story att det är fler som lever längre och att fler måste hålla uppe dem men om pengarna hade gått till det som de skulle ha gått så hade det funnits. Är det något jag hatar så är det äckliga journalister och politiker. Kackerlackor och löss är vad de är.

  9. Far min dog när han var 64. Jag antar att det var poängen. Jobba ett helt liv utan att få pension

    • Min fick faktiskt åtnjuta ett helt år av sin pension, efter ett hårt och strävsamt arbetsliv sedan 13-årsåldern orkade inte hjärtat mer.

    • Mina föräldrar lämnade jordelivet före 56 års ålder.

      Stress och press från makteliten orsaken.

  10. Nu måste vi sluta med att bara gnälla och istället börja att arrangera demonstrationer med mera. Det ger mycket mer!

    • Vad säger ni om att marschera in till Dårhuset i Stockholm och resonera politik med de arma jonen, eller att gå in i moskeérna och tala med imamerna på äran och hjältarnas språk. Kan vi bara mobilisera tillräckligt många, så blir det möjligt. Det börjar bli hög tid för det nu, snart är tiden för det annars ute den också. En fredlig demonstration med tjugofemtusen demonstranter kan inte ignoreras. Men det hastar, och säg inte att det är omöjligt!

  11. Sverige sämsta landet i Europa på välfärd. sju klövern har förskingrat vår framtid och vår välfärd. sju klövern är inget annat än de sju grovt kriminella Landsförrädarna. Hoppas folket reser sig och gör som man gjort med Ceausesco.

  12. Detta snack om det lönar sig att eller vi måste jobba längre för att få en bättre pension är ett fult trick av den politiska eliten. Skillnaden efter skatt blir inte alls så påtaglig som det låter när Pensionsmyndigheten och andra försöker lura folk att jobba längre. Man skall väl hinna njuta av pensionärslivet också. Nä nä försök inte lura i mig att jobba en dag längre än nödvändigt. I grunden handlar det givetvis om att om folk väntar med att ta ut sin pension har staten pengarna kvar längre på sitt konto. Visst du får en något högre summa per månad MEN du har också färre år på dig att få ut den pension du betalat till hela ditt yrkesverksamma liv så i slutändan kan du mycket väl gå minus om du väntar.

  13. Det ligger väl i sakens natur att svenska politiker och tjänstemän måste pensionera sig redan i 40-50års åldern. Med en sådan uppenbar usel och undermålig kvalité på både kropp, själ och hjärna så startar förslitningsprocessen mycket fortare än på normala människor, plus att dom också drabbas av en förruttnelseprocess, något som vi klarar oss undan!
    Tex

  14. Jag är 53 och känner mig ganska slut. Jobbar som brevbärare och orkar nog inte jobba i många år till som det ser ut idag. Men det skiter dom i, dom vill att jag ska dö innan jag har pension.

  15. Kommer ju bli fint när alla skäggbarn med bankade personnr blir gamla, 60 åringar på pappret som kräver vård som en 75åring (riktiga åldern). Tack Stefan, det gjorde du bra.

  16. Så här säger Folksam och notera det anmäkningsvärda exemplet de ger.

    ”Pensionsåldern måste självklart höjas”

    Svenskarna måste jobba längre och skatten på pensioner måste sänkas, menar försäkringsbolaget Folksam i en ny rapport. Samtidigt konstateras att pensionsnivåerna faller kraftigt.

    – Inget pekar på att det blir bättre i framtiden, säger Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker på Folksam.

    I ett av räkneexemplen i rapporten kommer han fram till att skillnaden i inkomst som pensionär mellan ett fullt arbetsliv inom offentlig sektor (inkomstpension och tjänstepension) och att inte ha jobbat alls (garantipension plus bostadstillägg) i snitt är 400 kronor.

    – Bonusen för ett helt arbetsliv är alltså 400 kronor.

    400 KRONOR……..jo man tackar…………

    http://www.svd.se/sjalvklart-att-pensionsaldern-maste-hojas/om/naringsliv

  17. Tilläggas ska väl att även LO och moderaterna förespråkar en höjning så fort som möjligt.

    Som arbetarkille kan man inte känna mer än förakt mot socialdemokraterna och deras stöd organisation LO, som säger sig stå bakom arbetarklassen.

    Pyttsan säger jag till dessa lögnaktiga fasadmänniskor.

Kommentera