Cykelställ för nästan en halv miljon i Oxelösund

Oxelösund ska få fler cykelställ, totalt 46 cykelplatser rapporterar Södermanlands Nyheter. Kostnaden för cykelställsutbyggnaden under 2015 i Oxelösund är beräknad till 451 250 kronor.

I den kostnaden ingår även asfaltering av marken kring de nya cykelställen. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen förordar asfaltering som marktäckning eftersom alternativet, plattläggning, är dyrare.

-Pettersson räknar ut att det blir 9 800 kronor per parkeringsplats för en cykel. Det är de säkert värda, många har fina cyklar…

cykelställ2 Cykelställ

18 thoughts on “Cykelställ för nästan en halv miljon i Oxelösund

  1. Hemmavid satte kommunen upp ett ”konstverk”, bestående av 2 glasskivor på 4 ben. Kostnad 621.000kr.

    Men, de få som sett eländet vet inte vad det föreställer…
    Jag fattar inte varför det anses ok att slösa pengar på sånt samtidigt som de gamla inte kan få riktig mat.

  2. … ”Reepalu som bjudits på många resor”. Jag VET vilka som bjöd honom till OS i Sidney år 2000 då Broloppet arrangerades av,…… Malmö AI. Tillfällighet…? Tror väl ingen som får veta detta???

    • En korrupt i Malmö känner jag till….Vill minnas att han heter något likt Percy,eller var det kanske Nilsson ?

  3. Politikerna la väl uppdraget på någon av sina bekanta eller vänner och eftersom deras assistenter attesterar så går det som vanligt över budget och sedan delar de det som gick över budget. Så brukar man göra på Malmö stad. De mest korrupta politikerna finns där. Där finns också Reepalu. Mannen som är öppet antisemit och som bjudits många gånger av hans vänner på resor och annat.

    I Lund, har man ett system med hyrcyklar. Det måste vara det största fiaskot hittills. Massor av cyklar men få som hyr dem. Det var väl också någons polare som fick uppdraget fast.

  4. De dyraste cykelställen som vi har i Sverige, är de som ligger på knä med ändan i vädret och ber till ………………….hor** p***le.

  5. vi behöver mer cykelställ i den cykel-ekonomi som väntar Sverige. Vi går mot var Kina var ekonomiskt på 70-talet.

  6. Hoppas de förankrar dessa ställ på ett mycket säkert sätt.
    Så dyra installationer brukar locka ligor från ”öststaterna”.Det verkar som många ”är ute och cyklar” i er ort…Är det kanske därför ni berikas,av den lokala dagstidning,som finns att tillgå ?

  7. Pettersson, om jag inte har fattat helt fel.

    Så det bara sammanlagt 48 nya cykel platser i år, till totalt 76 platser, med de redan befintliga på dessa tre ställen.

    Vilket gör 48 nya platser 2015 , för kostnaden 451 250 kronor.

    Vilket då föranleder 9401 kronor i kostnad per plats med asfalt.

    • Ställ den i stället i stället…

      Nåväl, jag minns några busfrön från min skoltid som lyckades hissa upp en lärares cykel i flagglinan och på något vis fick ramen herrcykelns trekantiga ram över flaggstången och sedan lugnt och fint sänkte ned den till marken, där en något fundersam lärare kliade sig i huvudet innan vaktmästarna fick fälla stången…

Kommentera