Nattlig vildsvinsjakt i centrala Malmö

Polispatruller kallades till centrala Malmö efter att ett vittne sett ett vildsvin vid Pildammsparken. Även kommunens skyddsjägare kallades in.
– De har rätt kompetens för att avliva djuret. Våra tjänstevapen är inte anpassade för att skjuta djur, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Polisen

-Pettersson undrar vad polisen har för tjänstevapen som inte är anpassade för att skjuta vildsvin? De träffar ju på sådana i sitt dagliga arbete, dessutom är Malmös svin rejält beväpnade. Som vanligt verkar svinet ha klarat sig…

11 thoughts on “Nattlig vildsvinsjakt i centrala Malmö

  1. Vi vet i detta läget att polisens tjänstvapen tydligen inte är tillräckliga robusta att skjuta med! Dessutom är vildsvin av det goda, muslimer tycker inte om svin i alla de former, så fram med fler vildsvin. Här i Halland bökar vildsvin varje natt runt flyktningeförläggningar, vi skatter dessa individer högt, somliga utfodra till o med djuren med gobitar, för att leda dom in på rätta vägen.

    • Instämmer …Ju fler desto bättre ! Kanske en liten möjlighet att stoppa inflödet,om vi informerar muslimska lyckosökarna kring dessa orena djur,redan nere i arabvärlden ?

  2. Det är nog riktigt att polisens vapen inte är avsedda och lämpliga för jakt av vildsvin eller dylikt, de räknas som för svaga för det!, men de kan dock troligen vara godkända för att avliva t ex skadade djur genom skott i nacken eller med pannskott! Vilket är en annan sak.

  3. Svin som svin, som sagt.
    Att vi har ett överskott av vildsvin är jägarnas fel, som inte skjutit av nyetablerade besättningar, utan vill ha dem kvar för att ägna sig åt sin årliga machojakt.

  4. Som djurvän är jag tacksam för att – om ett djur måste avlivas – att kompetent jägare utför det så skonsamt som möjligt för det stackars djuret.

  5. Ja, sicket mediavrål det hade blitt om de skjutit på vildsvinen… vi som vet att man måste ha en riktig bössa för att lägga ned ett svin inser att polisen gjorde rätt; en skadeskjuten gris är lika farlig som härskarna i undre världen.

    • Jo så är det…Förhoppningsvis väljer svinen,liksom deras anförvanter
      Rosengården i Malmö till fast boplats.
      Berikning som berikning,av mångkulturella faunan .

Kommentera