77 % av Danmarks muslimer önskar en islamisk stat

ISLAM. Jyllands-Posten publicerade på lördagen en chockerande opinionsundersökning. En stor majoritet av Danmarks muslimer
önskar en islamisk stat med sharia som lag…

77,2 % menar att koranen är det enda rättesnöret för politiken. Det är en drygt 15 %-ig ökning mot en undersökning för tio år sedan.
Också i inställningen till vardagen har det skett en kraftig islamisering. 42,7 % anser att muslimska flickor ska vara täckta med hijab eller burqa så snart de lämnar hemmet.
Hälften av de danska muslimerna ber fem gånger om dagen, mot knappt en tredjedel för tio år sedan…
***
F d inrikesminister Karen Jespersen kommenterar undersökningen och dess konsekvenser i Den Korte Avis :

”Jyllands-Posten fortolker målingen således, at muslimer i Danmark er blevet mere religiøse. Det er en misvisende måde at formulere sagen på.

Man er nødt til at gøre det klart, at islam ikke er en religion i vores kristne forstand. Islam er ikke bare en personlig tro. Den giver love for, hvordan samfundet skal indrettes, og den rummer et hav af forskrifter, som den enkelte skal følge i sit personlige liv.
 
Islam er altså ikke bare en religion, den er en politisk ideologi. Og når man taler om at følge Koranens anvisninger fuldt ud, så taler man også om at følge Koranens love for, hvordan samfundet skal indrettes.
 
Dermed siger man, at man ønsker sig en islamisk stat. Dette drejer sig ikke om terrorbevægelsen Islamisk Stat, men om en stat, der i sidste ende er styret af Koranen”

***
Norska HRS kommenterar utifrån liknande undersökningar.
-Pettersson antar att det bara är svenska muslimer som inte tror på islam…

16 thoughts on “77 % av Danmarks muslimer önskar en islamisk stat

  1. Det är bara en tidsfråga innan Julmarknader, stora Granen på torget, gissa vikten på julgrisen är historia. Det kränka troligtvis de Humana och fredliga.

  2. Vilken tur att det är i Danmark som 3 av 4 muslimer vill ha en islamistisk stat med sharialag! Tänk om muslimerna i Sverige hade tyckt likadant! För det gör de väl inte?

  3. Men det är ju perfekt!! Det är ju bara att resa till något av de ca 50 länderna som är muslimska.bara registrera er i första by ni ser och få livslånga generösa bidrag.trevlig resa…. NÖTTER!!

  4. Då får dessa 77% lämna Danmark så snarast som möjligt, varför söka sig till ett demokratisk land när man samtidigt föraktar demokratin, deras lögn system är följande:taqqiya,tawriya,kitman, och muruna, tawriya betyder kreativ lögn, kitman betyder att du berättar halva sanningen, och muruna betyder, att du döljer dig på ett flixibelt sett för att smälta in hos dina fiender, via giftermål med kuffarer samt lura ickemuslimer så att de tror att man är en av de, här klargjorde jag en viktig del av denna bedrägeri som islamister/övertygade muhammedaner försöker göra med Sverige. OBS! Vissa koranverser har avskaffat andra, när muslimerna är svaga så håller de sig till de mindre våldsamma delarna av Koranen, då använder de sig av tawriya.

  5. Attention!!! Troligen måste någon form av assimilering av invandrarna genomföras! Vad jag menar är att nu har vi försökt med integration (mångkultur) under flera årtionden! Tydligen är det inte rätt väg att gå! Tydligen krävs att religionsfriheten regleras på ett sådant sätt att den endast får utövas mellan hemmets fyra väggar. Kanske enda sättet är att förändra Sveriges grundlag regeringsformen och föra in begränsningar i religionsfriheten. En sådan förändring är ingen stor sak för befolkningen i stort förutsatt att man inte är extremist av något slag!

    Eftersom kristendomen under flera hundra år varit den vedertagna religionen i Sverige och scandinavien och dessutom fungerat som kitt mellan människor i svåra tider samt fram till för något årtionde även fungerat som statsreligion måste självklart kristendomens religiösa seder, traditioner, bruk och kyrkorum finnas kvar!

    Lika bra att göra vissa förändringar i demokratin nu och inte senare! Dags att förbjuda våldsbejakande religioner som islam och judendom! Dessa båda religioner skapar inget annat än ett enda långt utdraget lidande för både anhängare och övrig befolkning!

    Min grunduppfattning har alltid byggt på frihet för alla människor, den grundinställningen börjar få sina törnar av det som sker i Sverige och ute i omvärlden. Anser för övrigt att alla regelverk politiska, religiösa eller något annat regelverk som begränsar människors handlingsfrihet är av ondo! Mitt motto har alltid varit ”frihet under ansvar” det innebär fullständig frihet så länge ingen annan levande varelse skadas eller på något sätt drabbas negativt av sina medmänniskors handlingar.

    • Judendomen i Sverige har ju inte gjort något väsen av sig direkt. Men det gör inte heller något om de skulle få för sig att flytta till Israel. Hur som helst utgör de inte något större problem. Dock finns även denna sorts judar;

  6. Ja men det finns ju länder där Islam råder , det är bara att fara
    dit, men där finns inga bidrag. !00 % av Danskarna vill inte ha en
    Islamisk stat , så det är bara för Islamisterna att rätta in sig efter
    det, landet tillhör Danmark!

  7. Varför skulle det vara färre muslimer som har samma önskan i Sverige än i Danmark? Det är precis tvärtom det är jag övertygad om och här får de hållas utan att partierna i Sjuklövern överhuvudtaget reagerar, Detta är verkligen otäckt!

  8. Samhället delas i tu. De bygger sitt egen land inuti vårt. I bästa fall låter de oss leva vårt liv – så länge det inte inverkar på deras. När de behöver lebensraum, så tar de våra bostäder mm.

    • Ja, det börjar bli riktigt otäckt! Det blir bara fler och fler krav på muslimska lagar, på muslimska regler, överallt. Väst plockar bort julgranar, begrepp, mat, allt möjligt, bara för att det är kränkande mot muslimer. Helt groteskt när de har så många muslimska länder att leva i. Varför måste de förvandla vartenda land till en muslimsk mardröm.

      Det är som det alltid varit genom historien, men våra politiker tror att det ska bli annorlunda nu. Eller så bryr de sig inte om det, de vill inte lära av historien.

Kommentera