Ingen vill ha nyval, utom SD

INRIKES. KD:s nej till decemberöverenskommelsen spred sig snabbt till allianskollegorna. På fredagskvällen hade samtliga partier förklarat DÖ död.

Sveriges Radio Ekots Tomas Ramberg skriver i en analys att KD-beskedet omkullkastade Anna Kinberg Batras upplägg inför M-stämman nästa helg – ingen partidisciplin i världen hade nu kunnat ”hålla kvar de motsträviga moderaterna.”

Ingen av alliansledarna vill avsätta regeringen med misstroendeförklaring eller extraval, enligt Ramberg beror det på opinionsläget: ”De borgerliga är i dag svagare än de rödgröna och flåsas i nacken av Sverigedemokraterna.”

Han får medhåll av alla politiska kommentatorer: bara SD skulle tjäna på ett extraval. Att DÖ nu är bruten innebär inte något ”omedelbart kaos”, enligt SVT:s Margit Silberstein.”Alliansen har inte planerat att lägga fram en gemensam budget den närmaste tiden och det är bara en sådan som kan fälla regeringens budget”, säger hon i en analys.

Beslutet kan i ett längre perspektiv snarare få psykologiska effekter, fyller Aftonbladets Lena Mellin i: ”Många Kristdemokrater får det lättare att andas när partiet håller sig till normal parlamentarisk praxis och har gett partiledningen en knäpp på näsan.”

-Pettersson antar att färden mot avgrunden fortsätter…invandringen kommer att krossa välfärdsstaten, tilliten mellan människor, viljan att betala skatt och ställa upp för varandra.

Läs gärna Patrik Engellau krönika om en experimenterande nation. Mycket klokt.

18 thoughts on “Ingen vill ha nyval, utom SD

  1. Ingen vill ha nyval utom SD??? Ja men man ska ha klart för
    sig att SD är Sveriges största parti idag, så det är inte precis
    kattskit, det har större betydelse vad SD s 25% tycker än
    Sossarnas 23 %!?

  2. KD har ju gjort det här för att FÅ väljare från SD. Tror inte det lyckas men är nog tanken. Vi får väl se i november-mätningar vad folket tycker. Jag tror inte folket vill ha nyval. Jag tror folk är trötta på politiker överlag idag. Vi står inför stora utmaningar och pajkastningen ökar. BEDRÖVLIGT!

    • Hej Roland!

      KD har gjort det här för att de respekterar demokratin och de svenska väljarna. Som de naturligtvis vill se fler av i sitt parti.

      Dessa väljare kommer de ta från alla andra partier, om KD nu fortsätter med en rakryggad politik.

      Att en stor del av det svenska folket är trötta på en hel del politiker är väl en naturlig konsekvens av den politik som har förts.

      Det är väl då man ska ha nyval och i högsta grad fundera på det, som en politisk nystart, för det Sverige som nu är på helt fel spår.

  3. Media är i panik och skriver att det inte betyder nåt… igen försök att styra händelserna genom förtida nyheter

    • Har förundrats över detta faktum de senaste dagarna hos SVT, när Sverige står inför den svåraste migrantkris sedan jesu tid lallas det runt med andra i jämförelse, nonsensnyheter.

      Samtliga nyhetssändningar borde fullt ut fokusera på vad som händer nu och på hur lösa den uppkomna katastrofen.

      Och ja, den har förutsetts under många år, att påstå något annat visar på två saker, 1, man har bott under en sten de sista åren och 2, man ljuger medvetet och ogenerat.

  4. Tror analysen är felaktig.
    På kort sikt händer ingenting, allt går på som ”vanligt”
    men på lite längre sikt så håller inte det parlamentariska läget.
    Eftersom det inte finns ramar så kommer riksdagsledamöterna att rösta lite hit och dit. Mer kaos i riksdagshuset, mer pajkastning och till sist ett krasch.
    Det tror i alla fall jag. Alliansen tvår sina händer, men kommer fortfarande gå i koppel, nu fria från ansvar (som om de någonsin haft något) eftersom de röstat ner DÖ. Vilka förlorar, svenska folket som vanligt. Vi ska vänja oss och integrera i det nya invandrarhumanistsika muslim Sverige.
    (fattiga svenskar gör sig inget besvär)

  5. Tycker Fjodors analys är helt korrekt. Allt fortsätter som vanligt. Löfven säger ju faktiskt sanningen. Antingen gör man upp över blockgränsen eller kanske en S-M regering eller också samarbetar alliansen med SD. Dom säger klart nej till båda. Tidigast 2017 läggs en alliansbudget. Något nyval vill inget av dom sju partierna ha. Så varför KD hyllas övergår mitt förstånd.

  6. Det är fortfarande lika lätt att välja vid nästa val eftersom det då bara finns två riksdagspartier att välja på, SD och 7klövern. Valet är lätt, Självklart SD.
    Varför lämnar inte SD misstroende mot Lövén? Förklara någon!!!

  7. Tacka f.n att inte sjuenigheten vill ha extraval. Alla utom de sekteristiska partierna förlorar på det. Den politiska klassen kämpar för sin överlevnad.

    • Självklar vill inte 7-klövern ha nyval av den enkla anledningen att dom vet att dom kommmer att förlora ett sådant. och dom är alldeles för maktgalna för det.

  8. Att DÖ nu är bruten är ett förnuftigt kliv för demokratin, ett nyval fullbordar demokratin,med det är/blir defacto demokratin den enda vinnaren endera utgång/parti.(Sverige/folket och denna oreda vi bevittnat skulle bli ett minne blott och Sverige kan bli Sverige igen).

    • Det kommer nu att bli jättesvårt att reda ut den röra i politiken som 7-klövern har ställt till med och som dom slyller SD för när det är dom själva som ställt till det p.g.a. att dom är så rädda för SD och för att förlora makten som dom absolut måste hålla fast vid.
      Dom är så maktgalna att dom skiter fullständigt i väljarna, men det tror inte de dårar som valde dom.

  9. Man hoppas att dom moderata lokalpolitikerna blivit tuffare efter KDs vägvisning. Kanske vi får se Reinfeldt 2 bita i gräset. Och då när det gäller massinvandringsvansinnet. En värre kvarnsten än AKB får man leta efter.

  10. Sossarnas gamla slagdänga ” att vi byggde Sverige” har
    fog för sig, men man frågar sig då varför i H….te man från
    det hållet gör allt för att förstöra samma land? Varför har man
    tagit hjälp från verklighetsfrånvarande kommunister i VP
    och MP till att bryta ner dom fundament som var grunden i
    vår välfärd? Deras sinnesförvirrade världsbild om att alla
    människor är lika , tänker lika, agerar lika är bara så fel,
    och har bevisats gång på gång. Att då dessutom blanda
    in människor med medeltida tänkesätt , där krig och utplåning
    av andra är lösningen på allt, så sjösätter dom ett Monster
    som dom inte kommer att bli kvitt i första taget!

  11. Nyval eller inte så måste Alliansen rösta emot S budget med SD. Det parti som skulle göra annat är borta annars.
    Då är frågan vem och vilken budget som skall användas. Mest troligt blir det Moderaternas.
    Löfven kan knappast regera med deras budget, eller är makten så viktig för honom?
    I vilket fall så kommer SD gå vinnande ur hela situationen.
    Desto längre tiden går, desto fler väljare får SD.
    Det viktiga är att folk får inte glömma att det var tack vare SD, som DÖ kom till, och det är tack vare SD att DÖ är ett minne blott.
    Jimmie begär misstroende i veckan, då får vi se vilka partier som röstar för detta, och vilka partier som kommer göra blocköverskridande samarbete.
    Blir troligen Fp alt. Centerpartiet som kan komma ifråga.
    Politiken i Sverige blir i vilket fall mer intressant.
    Inget hindrar dock från att införa TUT. Centerpartiet som måste välja sida.
    ALLT ÄR LIKA RÖRIGT SOM KRIGET I SYRIEN.

  12. Man har väl upptäckt att DÖ inte behövs. Man behöver bara lägga separata budgetar och sen lägga sig i varje omröstning för att inte SD ska få något inflytande. Och så kommer man hålla på tills den dagen SD får egen majoritet.
    Alliansen är för övrigt lika död som DÖ i det hänseendet.

Kommentera