Livat bland tiggarna i Oxelösund


TIGGERI. I morse var det lite cirkus utanför ICA i Oxelösund. Inte mindre är fyra tiggare hade placerat sig vid entrén. Tre satt och en stod med en krycka och skakade. Mannen med kryckan blev tillsagd av sin boss att lämna området men de andra blev kvar.

Mannen till höger som vi känner sedan tidigare var inte glad åt sina nya kollegor, de två damerna som sitter till vänster på bilden. Vad han sa vet jag inte men det är nog lika bra det, för det lät inte som några komplimanger.

Den högra mannen verkar jobba i skift med en annan, de byter av varandra regelbundet men de har tydligen samma barn för bilden de använder på de lidande, fattiga familjen är densamma…

2015-10-01_1151

TIDIGARE 2015-09-16. En tiggare med stöldgods

Utanför ICA i Oxelösund sitter det en tiggare som säger Hej, hej, kompis. Tyvärr har en en annan ovana, han stjäl och plockar grejor på baksidan av fastigheten, trots att han upprepade gånger är tillsagt att han inte får vara där och plocka saker. 

I fredags fick ägaren plocka av honom begagnade kläder som skulle till en loppisbutik. Då blev karl sur och hänvisade till sin boss. Igår försvann ett par stolar, med full längd på benen, idag återfanns en av stolarna, han satt på den och stolsbenen var avkapade. Dock inte enligt honom, det hade hans boss gjort.

Nåväl, polisen tillkallades och kom, vilket de inte hade tid med i fredags, det blev förhör med hjälpa av tolk och nu väntar kanske rättegång. Flera vittnen finns.

-Pettersson undrar när sådana är skitsaker som kostar besvär och pengar ska räknas in i den totala kostnaden för invandringen?

Det är tiggaren till vänster och den kapade stolen nere vid polismannens fötter…2015-09-16_1155


14 responses to “Livat bland tiggarna i Oxelösund

 • karlsson

  En intressant fråga är varför Skatteverket plötsligt tycker det är okej för vissa människor att tjäna svarta pengar på offentliga platser i Sverige? En annan intressant fråga är varför rättsväsendet och polisen behandlar folk och ärenden olika, beroende på vem eller varifrån personen kommer? Ytterst handlar denna förskjutning av rättsmedvetandet om en rädsla att stöta sig med kulturvänsterns media diktatur som råder i Sverige.

  Gilla

  • Pettersson

   Enligt butikspersonal så tjänar tiggarna mellan 800 och 1000 kronor per dag utanför ICA i Oxelösund, de vet det därför att tiggarna växlar pengar hos småbutiker och ICA runt torget.

   Det är visserligen långa arbetsdagar och dåligt väder ibland men ger trots allt en bra slant och de slipper moms, skatt och arbetsgivaravgift på inkomsterna.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Samma sak hände även i Gnesta idag.

  Ett bråk uppstod utanför Ica-butiken i Gnesta på onsdagsförmiddagen. Enligt polisen ska det ha rört sig om fyra tiggande EU-immigranter som drabbat samman.

  http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.3487251

  Gilla

 • Thomas.B.

  Mejla ICA kvantum att det blir Bojkott av affären om dom inte
  Försvinner

  Gilla

  • Peter Skoglund

   ICA Kvantum i Oxelösund, är en mycket bra affär. Trevlig personal och bra sortiment. Att dessa ”tiggare” sitter utanför affärsingången, är inte ICA skyldiga till.

   Mejla istället de lokala politikerna och våra rikspolitiker. Hjälper inte det, avstå från att rösta på dem.

   Fast det bästa sättet att få dem att lämna platsen utanför ICA.

   Är ju naturligtvis att sluta ge dem pengar. Det finns tyvärr, fortfarande ”stollar” som tror att de löser något, genom att skänka pengar till dessa ”tiggare”.

   Skänk istället pengarna till……………..

   http://hjartatillhjarta.se/arbetet-i-sverige/

   Gilla

 • Ali Babba

  Organiserat eller inte. Jag vill inte ha hit tillrest tiggeri Sätt slöddret i arbete med att städa upp efter sig och sparka ut dom sen!

  Gilla

 • jgarn

  Han boss har gjort, hans boss har bestämt, du får tala med min boss osv.
  Tiggeriet är inte organiserat enligt pk-idioterna.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Fast nu säger ju sosse-ministern att vi INTE skall ge till tiggarna utan till hjälp-organ i Rumänien. Hoppsan!

  Gilla

 • Pettersson

  Enligt de kommunala ordningsreglerna i Oxelösund måste man begära tillstånd för att samla in pengar.

  Jag har skrivit till kommunenledningen och oppositionen men de påstår att det inte gäller tiggare!!!

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Just så här vill ju 87:andumbom svenne ha det tillsammans med de grovt kriminella Landsförrädarna = så varför klaga .

  Gilla

 • Argus

  Polisen är nog jäv…, f’låt, ordentligt less på det nya tillskottet i vår flora (fauna?)?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: