Irakisk flykting: ”Det här skulle jag inte ens mata åt min hund, det är inte ätbart”

INVANDRING. Den finska matkulturen är på kollisionskurs med den irakiska. I Uleåborg marscherade ett sextiotal flyktingar ut i protest när maten inte smakade.

– Det här skulle jag inte ens mata åt min hund, det är inte ätbart, visade en av demonstranterna och petade med fingret i korngrynsrisotton.

 

2015-10-01_1321

Maten som bjuds de nyanlända tillverkas av matcentralen Oulun Serviisi som lagar mat till skolbarnen och stadens anställda. Men till skillnad från dessa får flyktingarna specialkomponerad mat, som av etiska skäl bland annat inte innehåller griskött.

– Maten tillreds på stadens matservicecentral, säger Salmivaara.

 

 

Det protesterades inte bara mot maten, protesten gällde också inkvarteringsförhållandena som inte uppfyllde de nyanländas krav. En del av demonstranterna uppgav att de inte tänker återvända till förläggningen, men alla gjorde det veterligen ändå. Största delen av flyktingarna i Hiukkavaara är unga män. – Vi har bara några kvinnor och barn. Åt dem har vi ordnat skilt nattkvarter, säger Salmivaara.

-Pettersson säger återigen, skicka tillbaka dem till Irak. Det finns reguljärflyg från 4 487 kronor, enkel resa, från Helsingfors till Bagdad och om standard inte duger åt de unga herrarna finns det en enkelresa för 24 000 kronor också men då får de betala själva…

HBL.fi

39 thoughts on “Irakisk flykting: ”Det här skulle jag inte ens mata åt min hund, det är inte ätbart”

  1. För flera tusentals år sedan fanns det olika människoarter. Några exempel av de vanligaste människoarter barn får lära sig om i grundskolan är homo sapiens, homo neanderthalare, homo erectus, osv. Idag finns det bara en art kvar som heter homo sapiens. Det spelar ingen roll i fall en person är svensk, amerikan, ryss, kines, zigenare, rumänier eller kommer från något annat land. Det spelar ingen roll i fall vi har bott i ett land flera generationer eller nydlingen anlänt. Vi är samma människorart som utvandrade och befolkade hela världen för tusentals år sedan. Vi tillhör alla samma familj. När du är rastistisk mot andra är du rasistiska mot dig skälv.

  2. Är det Torsdag gäller Ärtsoppa och pannkakor av hänsyn till muslimer kan två kastruller framställas en med fläsk till och en utan… Djäflalyxmat,, Kalkon !!!!??????. De skall legitimera sig med pass eller annat om de vill bo och äta. passar det inte kan de vara hungriga eller göra sin egen mat…

  3. Men om jag hade haft en skabbig utsvulten byracka, så
    hade jag kunnat tänka mig att mata den med en sådan
    otacksam skitstövel som denne Irakier! Flykting? Haa!

  4. Uuuuut med sådant här skitfolk! GODHET vet de inte vad det är, inte EMPATI eller MEDMÄNSKLIGHET heller, det enda de lärt sig är SATANS-SEKTENS BUDSKAP: MÖRDA ALLA ICKE-MUSLIMER!!
    De vill inte äta, och inget griskött men halal går bra, kött där djuren förnedras och plågas enligt deras ritualer….
    POLITIKERFRÄLSET ÄR GALNA, DE HÄR INDIVIDERNA SKA VARA DÄR DE HÖR HEMMA, I IRAK ELLER SYRIEN DÄR DE KAN ÄTA HALAL OCH SLAKTA VARANDRA….
    Är det någon som skänker pengar till insamling till dessa…-sök hjälp på psyket!

  5. Om de beställer ett inbördeskrig här i Finland, kommer de att få ett inbördeskrig. Innan det föreslår jag tre alternativ:
    1. Enkelbiljett gratis till Bagdad
    2. AK47 skott i huvudet

    Här får blatten välja fritt.

  6. Jag funderar på alla dessa mobiltelefoner som så många personer använder sig av under sin s.k ”flyr för sina liv resor” – vem betalar räkningarna?

    • Vi troligen, genom naiva hjälporganisationer.
      Såg ett nyhetsreportage nyligen där det talades om hur simkort delades ut fritt till flyktingar för att via telefoner sedan sprida informationshjälp.

      Sedan ska vi inte glömma hur välutbildade dessa raketingenjörer är, så de kan säkert programmera om både telefoner och kort så att de kan ringa gratis ( sista raderna var kanske en smula ironisk… Bäst att säga det utifall någon regeringsperson eller rådgivare läser)

  7. Jag är kritisk till invandringen men har viss förståelse för att människor från andra kulturer inte gillar all vår mat och att det blir bråk på trånga boenden.
    Då har vi ännu inte bjudit på lutfisk eller surströmming.

    På 1970-talet beskrev en arbetskamrat från Tjeckien våra groteska matvanor:
    – Ni vrider huvudet av små djur och äter upp dem !
    Så såg han det när vi åt räkor.

  8. Maken till fräckhet får man leta efter. Komma från krig och elände som de själva påstår, och vara kräsmagade tillika. Då tar man tacksamt emot vad som erbjuds.

    • En av de många hundratusende som satt i krigsfångeläger i Sibirien (under många år),berättade för mig att de gladde sig,när de tvingades ut till skogsarbete. Orsaken var att de fångna då kunde äta sig mätta av björklöv och andra lövarter…Normalt serverades bara en tunn kålsoppa i lägren…och då utan sul !
      Många svalt ihjäl,medan andra genomled åren…

  9. Hur svårt kan det vara? Tältläger med taggtråd, och ärtsoppa med fläsk till de som är hungriga!

    Tror ni att de hellre svälter? Glöm det, hunger är den bästa kryddan.

  10. De vet hur dom kan göra sig populär bland Hakapeliterna! Finnarna är inte lika mesig som Svenskar

  11. Risotto är verkligen inne nu i alla kulinariska kocktävlingar men irakierna hänger väl inte med?
    Men det är bra att de fortsätter att visa vilka kräsna lyxturister de är.

    • Det är nog skillnad på risotto på ris och risotto på korngryn. Jag är själv ingen vän av risotto, föredrar ren risgrynsgröt, och vad gäller korngryn vill jag ha korngryn och fläsk. Rejäl mat som jag skulle bjuda flyktingarna på.
      Men korngryn är gott till korv också.

  12. Muslimer anser att hund och gris är smutsiga djur, finns ingen muslim som har hund, det är nonsens !
    Hot och hat känner de väl till och använder sig av, ut med eländet !

  13. Kocken kanske spottar i maten till nästa gång och då kanske det kan bli rätt krydda.
    Lite baconfett som krydda kanske gör att det glider ner lättare.

    Hädanefter blir korgen enda alternativet.

  14. Man måste göra klart för dom när dom kommer till gränsen att om ni tar er in i landet så får ni klara er själva. Detta land bidrager ej med en neda krona till er försörjning eller till er bostad.

    • Myndigheterna borde göra klart för dom att dom absolut inte alls är valkomna varken till Finland, Sverige eller det övriga Europa!
      Att släppa in ohyran här skapar enbart problem, massor med problem! Har en muslim någonsinbidragit med något annat än krig, våld och elände till världen? Det är det enda dom kan, att mörda, våldta, stjäla, misshandla, terrorisera och skapa oreda och problem vart än dom kommer!
      Janne

  15. I Finland stred männen vid fronten, kvinnorna tog hand om krigsindustrin och jordbruket. Flyktingarna som kom till oss i Sverige var alla under tonårsåldern. De fega kräken som nu kommit till Finland efter ha lämnat kvinnor barn och åldringar bakom sig i krigszonen är nog i fel land för att få gehör för sin klagan.

  16. Priset på den kommunala maten för pensionärer i Kramfors, har höjts så mycket att väldigt många gamla inte har råd att äta varje dag!
    Janne

  17. Men en gratis flygresa tillbaks till Irak hade kanske
    smakat bättre? Tror att jävligt många skulle vilja
    bidraga till resan ekonomiskt, otacksamma
    skitstövlar från medeltiden behövs inte här i Norden.
    Tur att Mobiltelefonerna faller dessa R–hål i smaken!

Kommentera