Det offentliga har kapitulerat


INVANDRING. Annika Borg skriver i en ledare i SvD att det offentliga har kapitulerat.

”Polisen jag talar med tittar mot utgången på Stockholms central. ”Där ser du tolv killar som följer med volontärerna ut”, säger han, ”vi vet inte vilka de är eller vart de åker, de är inte registrerade och vill inte söka asyl. Polisen får helt enkelt inte göra sitt jobb, vi är tillsagda att inte ingripa utan bara finnas här.

Det blir motsägelsefullt, då vi inom polisen satsat så mycket på att förhindra flyktingsmuggling”, fortsätter han. ”I den aktivitet som pågår finns också pengar inblandade, det finns personer som tar betalt för transport av dem som kommer. Det är ingen som tar i det heller och vi vet inte om myndigheter och politiker får en riktig bild av vad som sker”, säger polismannen”.

Klart är att det svenska offentliga systemet i denna del kapitulerat och nu överlåter åt frivilliga att finna lösningar på konsekvenserna av den humana politik man säger sig vilja föra.

Läs hela ledaren på SvD

-Pettersson inser att det offentliga inte bara har kapitulerat, de har lagt sig platt på rygg och vägrar att ens försöka se effekterna av sitt handlande…


25 responses to “Det offentliga har kapitulerat

 • Kattsand

  Myndigheter som bara tittar på vad som än händer när någon kommer hit kommer garanterat bara tolkas på ett sätt: fritt fram att göra vad man vill, dvs man kan strunta i de lagar som gäller. Vad är det våra politiker vill åstadkomma med det?

  Gilla

 • lofas!

  Detta är ordning och reda enligt Röfven!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenska folket måste helt enkelt på något sätt visa makthavarna att nu är det mer än nog. Skulle 100 personer i en kommun bli överens om att vi tågar till kommunhuset och tar ett rejält snack med kummunföreträdarna hade det nog väckts ett intresse landet över. Det skall bli en manifestation i Trelleborg framöver och denna skall jag ABSOLUT närvara vid.

  Gilla

 • sven svensson

  Snart krävs ordning och reda , , ,

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Även media är väl en stor bov till detta samhälles uppgivenhet………..

  Mycket ska man behöva höra och det från denna man.

  ”Det usla debattklimatet har fått journalister att lämna sociala medier. Schibsteds sociala medier-chef Ehsan Fadakar är en av dem.

  Han kritiserar journalister på bland annat Schibstedägda Svenska Dagbladet. ”Jag har ingenting till övers för de här människorna, oavsett om de är kolleger och sitter i samma byggnad”, säger Ehsan Fadakar.

  ”– Förut var det jag mot dig i en debatt. Men det är inte så längre. Nu är det jag mot dig plus dina 13 000 troll därbakom, säger Ehsan Fadakar.
  – Jag får inte ut någonting av Twitter längre. Det är för mycket pajkastning, jag orkar inte. Det är hetsigt, obehagligt, hotfullt och allmänt ohälsosamt. Det här kommer aldrig att bli bra. Allt bara rasar neråt.

  Ehsan Fadakar pekar ut ett fåtal ledarsidor som ansvariga för den uppkomna situationen genom att närma sig Sverigedemokraterna: Dagens Industri och Göteborgs-Posten framför allt. Och så, med en liten omskrivning, Svenska Dagbladet, som ingår i Schibsted Publishing där han själv alltså är strategiansvarig för sociala medier.”

  Vilket ”ego-synsätt” han har på demokrati, med tillhörande debattfrihet.

  http://www.journalisten.se/nyheter/journalister-overger-sociala-medier

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  SKRÄMMANDE signaler politikerfrälset sänder ut och fullständigt ansvarslöst, detta kommer att knäcka Sverige! ”Godhetsapostlarna” ger bort Sverige till en kriminell sekt – ISLAM! En sekt som inte kan stava till EMPATI ELLER MEDMÄNSKLIGHET, en satans sekt som slaktar medmänniskor och skriker ”allah akbar”….
  DUMMARE ÄN SÅ KAN INTE ETT FOLK BLI….- NI SOM RÖSTAR PÅ STEFAN LÖVEN ELLER NÅFON AV DE ANDRA ANSVARSLÖSA TA OCH TÄNK EFTER LITET!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Tack Petterssonsblogg för informationen om denna artikel i SVD, i övrig hatmedia råder politiskt korrekthet liksom i SVT!
   NI SOM KAN STÖD DENNA VIKTIGA BLOGG!!!

   Gilla

 • angelicaplacet

  Vilka är volontärerna?

  Gilla

 • fullsula

  Vem vill vara polis idag?
  90% av dem som jobbar idag hatar den nya ledningen och vantrivs på jobbet. De får inte göra sitt jobb.

  Gilla

 • Naivtive

  Och vem är rikspolischef? Kan det vara förre chefen för Migrationsverket?

  Och vem är nuvarande chef på Migrationsverket? Kan det vara förra säpochefen! Men nej det är ingen korruption inblandad här inte.

  Det är dags att tillsätta chefer som är kompetenta och inte bara lydiga.

  Gilla

 • jgarn

  ”Polisen får helt enkelt inte göra sitt jobb, vi är tillsagda att inte ingripa utan bara finnas här.”
  Tillsagda av vem/vilka? Namn och bild för bövelen annars är påståendet av ringa värde.

  Gilla

 • jgarn

  Stena Line smugglar in tusentals i veckan, vad gör polisen?

  Gilla

 • JEX

  Vågar inte tänka på vad för folk som åker med på vågen som väller in just nu .Varför inte tvinga alla att bli fotograferade och använda ögonavtryck så polisen kan samköra databaser med EU och USA mot terrorister.
  Man blir både förbannad och rädd hur det sköts idag Sverige .
  Vad kan vi vänta oss av denna galenskap ,jo ännu mera laglöshet,terrorbrott,våldtäkter och ett ännu mera utarmat samhälle mm.
  Löven och övriga i regeringen avgå, ni upprätthåller inte trygghet för det Svenska folket, ni trampar på oss och förstör vår välfärd.

  Gilla

 • Tony

  Samtidigt åker det överbetalda skämt som ska räknas
  som vår Statsminister runt och glassar i New-York,
  ungefär som om han skulle betyda något hos dom
  övriga världsledarna? Dom enda som ser honom
  som en ledare är väl dom som kommer från
  bidragsnationerna. Han är långt ifrån så betydelsefull
  som han själv tycks tro!

  Gilla

  • Björn

   Nu har ju Löfvén hållit tal i FN om att användandet av veto måste minska. Nån som tror de länder som har vetorätt bryr sig om vad Stefan Löfvén säger?

   Gilla

 • eva

  Jag saknar ord! Ett statsledning som låter detta kaos fortgå, som låter landet invaderas utan kontroll på vilka som väller in(sk. öppet land) är ingen statsledning. De har förverkat sin rätt. Landet ligger lika öppet som Tyskland för framvällande sovjetiska styrkor och de allierades arméer 1944/45 liksom framvällande flyktingskaror österifrån.
  Allt detta är skrämmande men TACK för de du skrivit Annica Borg!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Förklaringen bakom förstörandet av Sverige???

  http://radio.bubb.la nr 12
  ”Hemligt strategidokument…”

  Gilla

 • Björngunnar

  Myndigheterna har inte kapitulerat!
  Myndigheterna arbetar åt främmande makt mot svenska folkets intressen.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Sveriges politiska oledning vill förstöra Sverige som nation.

  Gilla

 • Jens Myller

  Svenska polisen är töntar. Lön har dom men något arbete utför dom inte. Vi borde punktmarkera polisen.

  Gilla

 • Grune

  Om allmänheten skall ta hand om flyktingeländet då hoppas jag att inte myndigheter lägger sig i när allmänheten sköter det på sitt sätt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: