Ska hotell Ankaret i Oxelösund bli asylboende?

INVANDRING. Oxelösund är en liten stad med 11 000 invånare i sydöstra Södermanland precis på gränsen till Östersjön. 

Hotell Ankaret är den lilla stadens enda hotell, det bytte ägare den 1 juni i år och nu har den nya ägaren, Bamal Hotel AB, ansökt och fått ett tilldelningsbeslut för tillfälligt asylboende för 120 platser á 312 kronor per dygn i självhushåll. Det är 9 320 kronor per person och månad eller 1 123 200 kronor i månaden om hotellet blir fullbelagt. 

Att företaget, Bamal Hotel AB, vars ägare och vd är Rajander Singh, har fått tilldelningsbeslut godkänt av Migrationsverket men det betyder inte att det bara är för de asylsökande att flytta in utan en hel del krav måste uppfyllas innan det är dags, men Migrationsverket är desperata så risken är stor att Oxelösund blir av med sitt enda hotell.

Rajander Singh är bördig från Indien och är en seriös affärsman, och så vitt jag vet betydligt seriösare än en viss asyldirektör från Skara men det betyder inte att Oxelösund behöver 120 nya invånare.

-Pettersson som bor i den lilla staden, 50 meter från hotell Ankaret, är glad att han har tillgång till en vinterbonad stuga långt inne i de sörmländska skogarna…

2015-09-29_2123 2015-09-29_2122

27 thoughts on “Ska hotell Ankaret i Oxelösund bli asylboende?

  1. Det fina med den här bloggen är att den är rikstäckande. Självklart tar Pettersson upp frågor som rör Oxelösund-Nyköping. Där har han en styrka som vi andra får ta del av. Personligen är jag inte mogen för SD ännu. Min fru säger blankt nej och jag värnar familjen mer än något annat. Men följer debatten och har svårt att hålla pennan i styr. Någon jävla ordning måste det ändå vara. Vi får ALDRIG bli en minoritet i vårt eget land. Men vill invandrarna anpassa sig till vår kultur är det okey. Men skall VI anpassa oss efter dom är det inte okey. Varför kommer dom då hit?

  2. Jag tror så är gott folk. Sköter sig flyktingarna så lär väl läget förbli lugnt i det röda Oxelösund. Gör dom inte det kan saker hända. Detta är väl tredje flykting-boendet om jag minns rätt. Om detta vet Pettersson och Skoglund som båda bor här mer än jag. När vi flyttade hit 1991 fanns ett flykting-boende inte långt från vår första lägenhet. Två gånger stals grabbens cykel. Första gången hämtade vi hem den från flyktingboendet. Andra gången försvann den för gott. Kan nämna att 5-6 mil härifrån ligger Flen. Här finns tom. migrationsverket. Där har SD 18%. Min gumma som kommer från Hälleforsnäs en mil norröver från Flen. Här bor många flyktingar. Här fick också SD 18%. Där problem finns där ökar SD. Annars är väl i grunden alla kommuner i Sörmland S-styrda. Undantaget är väl Strängnäs. God Kväll !

    • Hej , Roland!

      Under åren 1981-1996 bedrev Invandrarverket, som Migrationsverket hette på den tiden, en ”flyktingförläggning” uppe på Björntorpsvägen eller Ramdalshöjden som bostadsområdet kallas.

      Den var inrättad i Stiftelsen Oxelösundsbostäders lägenheter på en av gårdarna, (nuvarande Kustbostäder). Flyktingförläggningen fick även bland många av invånarna ett ”eget” namn. Istället för Ramdalshöjden blev det ”Golanhöjden”.

      Nu ska vi inte hoppas på att Hotell Ankaret går samma väg som Ramdalshöjdens ”flyktingförläggning”, som revs helt och hållet i februari 1997. Trots att husen då bara var 30 år gamla, samt mycket modernt och robust byggda. Byggnadsåret var 1967.

      Idag är området fortfarande en ”rivningstomt” , fast denna ”rivningstomt” som kallas Barken. Har haft ett besynnerligt händelseförlopp efter år 1997. Fast det är en helt annan historia och en mycket intressant sådan.

      Sedan har vi ju haft asylförläggningen Jollen nere vid Sjögatan, under några år. Vilken Pettersson har skrivit om åtskilliga gånger, här på bloggen.

  3. Angelica: Oxelösund är en av Sveriges rödaste kommuner. Här göre sig varken borgare eller Sverige-Demokrater besvär. S o V har över 50%. Mp stödjer dom numera passivt. SD fick 8% här. KD fick inte ens plats. Då vet du.

    • Efter din information står det klart för mig,att Oxelösund är mer än lämpad för ”flyktingar”…Där kommer dessa lyckosökare att bli väl omhändertagna !Ett nytt Landskrona kommer att uppstå i sydöstra Sörmland…Lycka till Roland.

    • Då är allt frid och fröjd då.

      Kan än dock tycka att det är lite till antal – 120 stycken med tanke på folkmängd.

      Många småorter har ju fått upp mot 500 -1000 stycken.

  4. Hur blir ordningen runt Järntorget framöver. Min hundkompis berättade att hans fru brukar åka till bankomaten när hon slutat jobbet som uska i Nyköping och ta ut pengar. Nu blev hon orolig om torget är fullt av flyktingar. Men vad vi Oxelösundare tycker spelar nog ingen roll. Staten lovar det sen kommunerna skall verkställa. Lyxsökarna tjänar grova pengar. Hoppas du följer upp detta Pettersson !

  5. Hur blir det när alla dessa hotell, vandrarhem, konferenslokaler etc. ska återgå till sin gamla verksamhet? Kommer kunderna tillbaks när de en gång kastats ut och hittat andra leverantörer?

  6. Men gud, ta och smacka ihop det där svinstora lägret i rynkaby direkt! Sen ska ALLA dit, åtminstone i väntan på att bli utredda och put:ade. Vi kan inte göra om vartenda hotell, vandrarhem mm till asylboende. Detta är ju löjligt! Och alldeles för dyrt!!!

  7. ”Resurs-industrin” går på högvarv i det svenska samhället.

    Om detta nu förankras och blir en verklighet på hotell Ankaret i Oxelösund.

    Så förmodar jag att de kommunala enheterna redan är igång och ser på behoven för detta asylboendes inkvarterade. Vilket hotellägare Rajander Singh inte har skyldighet till eller behöver ha med i sin ”ansökan”.

    Oxelösunds kommun får ju med detta per automatik, en massa lagstadgade skyldigheter att uppfylla i sin dagliga verksamhet.

    Som ska tillhandahållas för att de boende på detta tillfälliga asylboende ”mitt i stan”, ska få tillgång till all den service som alla Oxelösunds kommuninvånare har rätt till. Plus lite till, skulle jag vilja säga.

    Även landsting och andra myndigheter får ju mer ”på bordet”.

    Speciellt kul blir det ju för östra Sörmlands lokaltidning SN. Som får mycket ”nya” uppslag att göra i reportage väg.

    Frågan är ju sedan vad gemene man i Oxelösund tycker om detta?

    Ska bli intressant att följa hotell Ankarets framtida planer ….minst sagt.

  8. Jaha, ska man sen på kvällen till bankomaten är det nog bäst att man är i grupp eller beväpnad, troligtvis både och. För Kvinnor kommer torget efter mörkrets inbrott att vara en No Go Zone, om de vill undvika Sex surprise!

    Den enda ljuspunkten är att de så småningom söker sig till större städer.

  9. Jag hörde en intressant teori ikväll betr. Camp Rinkaby; lanseringen av wellpapphusen är bara ett politiskt utspel för att få allmänheten att öppna sina hem + samhällelig acceptans för rekvisition av fritidshus och husvagn. ”Inte ska väl de stackars flyktingarna behöva bo i plywoodhus”. Det är aldrig tänkt att lägret ska byggas.

  10. Beklagar sorgen Pettersson!
    Tragiskt att se sin hemstad invaderas, ödeläggas och förslummas.
    Samma vemod, förtvivlan och ursinne som de 5000 Svenskar som flyr slöddertälje varje år, upplever.

    Avslöja inte adressen på stugan, då har Du snart hemfridsbrottslingarna orrenius, hamrud, wolodarski, aschberg och halva researchgruppen hängande på fönsterbrädan och landsförrädaren Anders Danielsson som försöker stjäl nyckeln, de är desperata nu!

    Samtidigt är det lite galghumoristiskt, eftersom jag upplevt Oxelösund som värsta kommunisthålan. Det är ju just från Oxelösund en stor del av anarkisterna kommit, som ställt till det i Nyköping vid flera tillfällen.
    Nu kanske de själva får avnjuta sin glorifierade masskultur på hemmaplan, det hade de säkert inte räknat med.
    Synd bara att övriga drabbas.

    P.S. Indiern Rajander Singh kan väl inte vara en speciellt ”seriös affärsman”, om han ens överväger att upplåta en Svensk byggnad till invasionsbedrägeriet, många kallar det landsförräderi!
    Mammon är ingen ursäkt, bara en sjuk anledning…

    • Namnet eller ursprunget betyder inget, de SKRUPULÖSA finns i ALLA skepnader, dock så har vi de globala så nu gäller det att RÄTTSVÄSENDET följer lagboken. Skriv om den boken så att den stämmer med verkligheten , vi har hela världens elände i VÅRT land, så för tusan se till att de försvinner härifrån !

  11. Pettersson om du orkar att titta och lyssna, inne i programmet så är det en icke svensk som har all makt, säger hur det ser ut i dag och jag bodde granne med en sådan på 80-talet som hade gjort och gjorde så mycket ont.
    Hon den vidriga hade allt stöd av de korrumperade i kommunen
    alla ”svinen” var rikare och mera nöjda.

  12. Lite underbar realistisk humor och så sann i Sverige . Om ni har tid över njut av av ALLA avsnitten det är ingen dokumentär men jag undrar !

  13. Sedan invällningen eskalerade utom kontroll så har kommunerna inte längre resurser att leka ”tuff , tuff” och andra minabla lekar på skattebetalarnas bekostnad,nu brandskattas skattebetalarna med att betala för afrikas behov. Jag älskar att funktionärerna nu inte kan glassa runt och leka på Sveriges hotell, men de får BETALA i SKATT att afrikanerna roar sig !
    Det är SLUT slut med skiten som ni sysslade med på vår bekostnad
    NU FÅR NI BARA BETALA !
    Till hela världens socialbyrå !

  14. Eftersom invandrarna föredrar städer och ingen hindrar dem, kommer de att ta över städerna. Svenskarna kommer att barrikadera sig i förorterna och på landet, precis som i USA. Det innebär så klart att städerna kommer att förslummas, precis som i USA. Historiken därifrån kommer att komma hit. Ingen är intresserad av att styra upp. Vi får hit mord, kriminalitet, fattigdom, usla skolor, osv. Endast en idiot upprepar sig och förväntar sig ett annat resultat.

Kommentera