SD-politiker åtalas för två fall av grovt skattebrott

INRIKES. Sverigedemokraten Martin Kinnunen åtalas i dag för två fall av grovt skattebrott, skattebrott och grovt bokföringsbrott, enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

Kinnunen är styrelseledamot i bolaget Samtid och Framtid AB, ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som ingår i sfären kring Sverigedemokraterna (SD).

De brottsliga gärningarna ska ha utförts 2013 och 2014 och enligt Ekobrottsmyndigheten rör det sig om mycket stora belopp.

Kinnunen nekar till brott och partiledningens förtroende kvarstår, skriver TT. Jimmie Åkesson skriver: ”Det är min uppfattning att det aldrig funnits något uppsåt att begå brott (…) såvitt jag kan bedöma har det aldrig funnits någon fara för att skattemedel inte skulle inkomma.”

Partigranskning, andra partier

9 thoughts on “SD-politiker åtalas för två fall av grovt skattebrott

  1. tYvärr Janne så är ju inte SD största partiet och lär hellre inte bli det efter senaste tidens rapportering om flyktingar där svenskarna har öppnat sina plånböcker och hjärtan

  2. Hade det t.ex. varit en sosse hade det nog bara stått ”En socialdemokratisk politiker o.s.v.”. Aftonslasken och Expressen hade det givetvis under rubrik ”EXTRA” som de har en förkärlek att använda om allt som har med SD att göra. ”EXTRA” måste vara den mest missbrukade rubrik som finns. Vad skall de använda när det verkligen hänt någonting ”extra” (som att Löfvén avgått eller så)?

  3. SD är nu Sveriges största parti, något som knappast undgått någon , inte ens träskallarna i 7-klövern.
    Och något måste då göras för att stoppa deras framfart och vad kan vara effektivare än att sprida falska rykten och anklagelser om partiet och deras ledare! Hjärntvättningsorganet SVT gick även ut med att Kinnunen förmodligen hamnar i fängelse…
    Antagligen och förhoppningsvis går SD segrande ur striden, starkare än förr och kanske når 35% efter den förmodade friande domen!
    Men hur är det med falsk angivelse, det måste väl ändå anses som brottsligt, eller hör det också samman med vilka dom inblanbdade är?
    Janne

  4. Advokat: ”Märkligt åtal”……………………

    Kinnunens advokat, Thomas Olsson, tror att risken för fällande dom är ”obefintlig” och beskriver åtalet som märkligt.

    ”– Det som är lite anmärkningsvärt med åtalet är att det till stora delar bygger på ett påstående om att Martin Kinnunen skulle ha känt till de här bristerna redan när de förekom. Det kan jag inte se att vare sig utredningen, eller den bevisning åklagaren har åberopat, ger något som helst stöd för, säger Olsson.”

  5. Om det nu skulle visa sig vara korrekt, är det en fjärt i rymden om man jämför vad egenberikarnas slödder försnillat och förskansat sig från det Svenska folket under decennier.

  6. Inget signalement förrän dömd . . dröm om det då det gäller SD . . . förmodligen artiklar som redan sniffar ”morgonluft” . . . Ingen från något annat parti visas i de PK MSM på detta sätt . . .

Kommentera