Inser alla att regeringens nyligen presenterade budget baseras på nedanstående

INVANDRING. Behovet av privata asylboenden kommer att minska kraftigt, enligt Migrationsverkets senaste prognos, rapporterade SVT den 5 augusti i år.

Hela fyra av fem privata asylboenden kan komma att försvinna när behovet av sådana platser minskar till 4 500 nästa år från 19 500 i år.

Privata boenden är det sista alternativet för Migrationsverket när inga andra platser finns. Prognosen bygger på att Migrationsverket lyckas hitta fler platser ute i kommunerna. Man hoppas på en modell där kommunerna bygger boenden som Migrationsverket förbinder sig att hyra i minst sex år.

Den 19 augusti 2015 dementerade Migrationsverket uppgifter om att prognosen för 2015 skulle höjas. Prognosen från den 24 juli ligger fast sade man. Då kom 2000 asylsökande i veckan.

 

Migrationsverkets senaste upphandling, klar den 25 september, resulterade i närmare 18 000 boendeplatser för asylsökande. Behovet av nya boendeplatser är mycket stort säger samma Migrationsverk som i juli räknade med att fyra av fem privata asylboendet skulle försvinna. 

Nu kommer 7000 i veckan plus de som Migrationsverket inte hinner med att registrera, så kanske tiotusen i veckan.

-Pettersson är inte nationalekonom eller finansminister men inser att om man gör en budget på 2000 asylsökande i veckan och det kommer 7-10 tusen så har vi stora problem. Frågan är om det är barnen, de gamla, de sjuka, eller någon annan som som får betala…

2015-09-29_1941

28 thoughts on “Inser alla att regeringens nyligen presenterade budget baseras på nedanstående

  1. I kväll söker ett kommunalråd i Kalix efter privata bostäder till flyktingar. Tror inte att Ellinor Söderlund vill ha någon taliban i sin bostad?
    Stefan Röfven som bara åker runt i andra länder och hjälper till i importen av talibaner kanske skulle upplåta sin tjänstebostad. Han är ju sällan hemma. Eller skänka hälften av sin feta månadslön av 160 000.som han inte gör skäl för.

  2. Tyckte att den där prognosen var väldigt konstig. Vad i hela världen fick de teorin att vi bara ska få 1/4 så mycket sdyldökande nästa år?? Inte exakt de vibbarna man får från omvärlden direkt..

  3. 60 miljoner på flykt?! Vilka är dessa ”60 miljoner” om det skulle redovisas för varje land? Pågår krig överallt där? I Syrien bor 23 miljoner, men alla är inte på flykt. Är 60 miljoner påhittade pk-siffror kanske? Det finns säkert fyra miljarder människor som önskar sig ett bättre liv – typ i något europeiskt välfärdsland eller motsvarande standard. Hur stor procent av de ”60 miljonerna” är muslimer eller lever i muslimska länder? Svaret är kanske 99% ! Och den skiten ska massinvälla i vårt land.

    • Så här såg det ut förra året (Källa: UNHCR).

      Afrika: 17 miljoner flyktingar

      Asien: 25 miljoner flyktingar varav:
      Syrien: 12 miljoner flyktingar
      Irak: 4 miljoner flyktingar
      Afghanistan: 4 miljoner flyktingar
      Burma: 1 miljon flyktingar

      Europa: 1,8 miljoner flyktingar varav:
      Ukraina: 1 miljon flyktingar

      Latinamerika och Karibien: 6,6 miljoner flyktingar varav:
      Colombia: 6 miljoner flyktingar

      Statslösa: 4 miljoner flyktingar

  4. 60 miljoner på flykt = saknar hem i världen
    Total befolkning i världen 7 miljarder människor
    60*10^6 / 7*10^9 = 60 / 7*10^3 = ca 9 promille är migranter och saknar hem

    Sveriges befolkning: 10 miljoner
    Om man översätter den andel av världens befolkning som är migranter/bostadslösa (varav en del är krigsflyktingar) så motsvarar det som andel av svbef
    9 promille av svbef 0, 009 x 10 000 000 = ca 90 000 personer

    Hur många saknar hem i Sverige pga bostadsbrist? Är det fler eller färre än 90 000?

    Förbättras bostadslösa situation av att bostadslösa flyttar till ett land med större andel bostadslösa än vad andelen migranter/bostadslösa i världen är?

    De borde ju i första hand ta sig till ställen som har en lägre andel bostadslösa än den andel de själva utgör och som betraktas som katastrofalt. Annars blir det ju vara ännu värre. För alla inblandade.

    • Motsvarar ”naturlagen”; Osmotiska trycket.
      Ben ordet och betydelsen finns kanske inte översatt till arabiska språken?

  5. Deras icke civiliserade ”kultur” har förstört allt det som våra förfäder har byggt upp.
    Ett ord för invällarna och de som har sanktionerat att de är här, FÖRAKT !!
    Ett stort FÖRAKT !

  6. Ännu en expert Hans Rosling erkänner inderekt att det är SDs politik hjälp i närområdet som gäller………

  7. Rosling inbjuden som gäst och han betonade att det är viktigt att pengar går till UNHCR i första hand så att hjälpen kan ges i närområdet. De är snabba och proffsiga men behöver resurser i form av pengar: 25/dag/pers. Han säger oxå att hela Syrien inte kan flytta hit och de med svarta flaggorna blir kvar. Det måste bli fred i landet menar han är av högt värde.

    Det är viktigt att han säger detta eftersom regeringen i allra högsta grad behöver stödhjul för att komma vidare. De kan ta täckning bakom Roslings vädjan om hjälp i närområdet eftersom de inte lyckats med den analysen själva. Det regeringen hittills gjort är ju tvärtemot – man har tagit från de fattiga och gett till de rika. Samtidigt som man bidragit till att i onödan riskera sina liv. För många kan flykten gett dem värre trauman och förluster än vad deras tid under inbördeskriget i hemlandet gjort.

    Det som är viktigt och som dk o ty gjort är att begränsa de förmåner som ges eftersom detta skulle jag vilja säga lurar människor att tro att det finns goda möjligheter att klara sig här. Med rådande arbets- o bostadssituation är det inte ok att påstå att det ordnar sig för det ska mycket till. I kombination med den ytliga framställningen i dagens sociala medier blir det en absurd kombination dör det utifrån går att få uppfattningen att alla är då lyckliga, glada och mysigt.

    Jag saknar en gala för fattigsvenskar som pensionärer, sjuka och andra som lider i vårt närområde. Där sympatin är djup och hjärtlig.

  8. Detta eldas på av sinnessjuka, den värsta tomtarna är i USA, dvärgen Stefan Löven och Margot…..Vilka sköningar, de vill rädda världen med Sveriges outtömliga statskassa….
    RIKTIGA FLYKTINGAR, DVS KVINNOR OCH BARN FINNS I KRIGENS NÄROMRÅDEN, DÄR BORDE ”HJÄLPEN” SÄTTAS IN!!!
    Det som pågår nu med massinvandringen av unga män är rena vansinnet! Stefan Löven är den sämsta statsminister Sverige någonsin haft, en riktig NOLLA och TOMTE!!

    • Massiv propaganda från SVT och hatmedia för att ta hit fler unga män….KVINNORNA OCH BARNEN I KRIGENS NÄROMRÅDEN SKITER DE I!!!!

  9. Noll koll har de! Vad gör vår utrikesminister? Hon borde väl ha koll på sådana grejer som flyktingströmmar, det har ju inte hänt över natten direkt. Men jag vet inte, allt verkar rörigt. Någon som håller koll på skramlandet i tv4? Vilket jippo! När hålls en gala för alla fattigpensionärer? Precis, aldrig någonsin!

    • Svt var det som skulle skramla! Förr samlade man in pengar för att utrota TBC, nu importerar man TBC med insamlade medel. Sverige har tappat kontrollen!

      • TBC är skräckinjagande, men vad värre är; Vi importerar – och betalar för – människor som i sin absoluta tro/hjärntvätt har till livsuppgift att deras sekt, islam, ska ta över världen,
        ”inte delar av den, utan hela” (citat ur koranen).
        Dessa människor, muslimer, ska konvertera oss, eller göra oss till slavar – eller döda oss, ickemuslimer.

        ÄR DET RÄTT ATT TA IN MUSLIMER I VÅRT LAND.

        Jag är rädd! – för muslimer!

    • Sånt skit som krypandet för invandrarmiljonärerna kolla jag inte på.
      För övrigt har jag slutat titta på nyheterna på TV och läsa tidningar, av den anledningen att invandringen står mig upp i halsen och 98% av tidningarna och nyhetsprogrammen handlar om hur många tusentals miljarder vi kan stoppa i halsen på lyxturisterna.

  10. Hönsmamman mycket bra sagt! Men är det inte dags att vi gör något aktivt snart? Vi måste agera tillsammans för annars kanske det är försent och vad gör vi då? Vi kan antingen stå upp och säga att nu räcker det eller lägga oss platta och ta all skit. Hur det ska gå till är för mig ett stort frågetecken, men en sak vet jag och det är att om den kurvan inte faller snart kommer vi att falla, platt.

    • Ett citat från vad jag hörde på radion just nu:

      ”Det som pågår är bara en första regnskur av det störtregn som kommer”

      (Marit Pålsson, med reservation för att jag kan ha valt något felaktigt ord)

    • Det finns bara ett sätt att stoppa detta invationselände och det är att utrota islam från jordens yta. Så länge det finns islamister så kommer det att välla in mördare i Sverige.

  11. Man kan luras att tro att det inte finns någon bortre gräns för ökningen. Men den är påverkar av människor eftersom det är människor som skapat den.

    Vet inte i vilket sammanhang det är önskvärt med en så kraftigt stigande kurva. När förekommer de i naturliga sammanhang? Vid naturkatastrofer, spridning av smittsamma sjukdomar, vulkanutbrott och då kommer alltid en motreaktion i naturen som gör att stigningen planar ut för att sjunka och avta helt.

    Med minsta lilla matematiska begåvning inser att det som är oroande är inte antalet idag primärt utan takten med vilken antalet stiger. Det finns inget samhälle som har beredskap att hantera en sådan expansion.

      • Eller när whiteflight gjort skatteintäkterna obefintliga på ena eller andra sättet. Säg att folk o ftg flyttar och därmed omdisponerar sina skatteinbetalningar till andra länder. Då blir det lika fattigt här som där de kom ifrån. Jobbigt för uppehållstillståndare och pistiller förlåt politiker. De kommer att känna sig kränkta.

  12. I stället för denna ”happening” som blir dyr och dålig skulle det vara billigare och bättre att planera för näst intill dubbla MV´s prognoser . . . ingen ko på isen inga ad hoc lösningar och inte denna guldvaskning . . .

Kommentera