Inser alla att regeringens nyligen presenterade budget baseras på nedanstående


INVANDRING. Behovet av privata asylboenden kommer att minska kraftigt, enligt Migrationsverkets senaste prognos, rapporterade SVT den 5 augusti i år.

Hela fyra av fem privata asylboenden kan komma att försvinna när behovet av sådana platser minskar till 4 500 nästa år från 19 500 i år.

Privata boenden är det sista alternativet för Migrationsverket när inga andra platser finns. Prognosen bygger på att Migrationsverket lyckas hitta fler platser ute i kommunerna. Man hoppas på en modell där kommunerna bygger boenden som Migrationsverket förbinder sig att hyra i minst sex år.

Den 19 augusti 2015 dementerade Migrationsverket uppgifter om att prognosen för 2015 skulle höjas. Prognosen från den 24 juli ligger fast sade man. Då kom 2000 asylsökande i veckan.

 

Migrationsverkets senaste upphandling, klar den 25 september, resulterade i närmare 18 000 boendeplatser för asylsökande. Behovet av nya boendeplatser är mycket stort säger samma Migrationsverk som i juli räknade med att fyra av fem privata asylboendet skulle försvinna. 

Nu kommer 7000 i veckan plus de som Migrationsverket inte hinner med att registrera, så kanske tiotusen i veckan.

-Pettersson är inte nationalekonom eller finansminister men inser att om man gör en budget på 2000 asylsökande i veckan och det kommer 7-10 tusen så har vi stora problem. Frågan är om det är barnen, de gamla, de sjuka, eller någon annan som som får betala…

2015-09-29_1941


28 responses to “Inser alla att regeringens nyligen presenterade budget baseras på nedanstående

 • Över 95 000 asylsökande hittills i år och tio veckor kvar | Sveriges Politik, Invandring & Brott

  […] -Pettersson undrar om alla inser att regeringens nyligen presenterade budget baseras på detta […]

  Gilla

 • Över 95 000 asylsökande hittills i år och tio veckor kvar | Petterssons gör skillnad

  […] -Pettersson undrar om alla inser att regeringens nyligen presenterade budget baseras på detta […]

  Gilla

 • jockfall

  I kväll söker ett kommunalråd i Kalix efter privata bostäder till flyktingar. Tror inte att Ellinor Söderlund vill ha någon taliban i sin bostad?
  Stefan Röfven som bara åker runt i andra länder och hjälper till i importen av talibaner kanske skulle upplåta sin tjänstebostad. Han är ju sällan hemma. Eller skänka hälften av sin feta månadslön av 160 000.som han inte gör skäl för.

  Gilla

 • Vigor

  Tyckte att den där prognosen var väldigt konstig. Vad i hela världen fick de teorin att vi bara ska få 1/4 så mycket sdyldökande nästa år?? Inte exakt de vibbarna man får från omvärlden direkt..

  Gilla

 • Eddy Karlsson

  60 miljoner på flykt?! Vilka är dessa ”60 miljoner” om det skulle redovisas för varje land? Pågår krig överallt där? I Syrien bor 23 miljoner, men alla är inte på flykt. Är 60 miljoner påhittade pk-siffror kanske? Det finns säkert fyra miljarder människor som önskar sig ett bättre liv – typ i något europeiskt välfärdsland eller motsvarande standard. Hur stor procent av de ”60 miljonerna” är muslimer eller lever i muslimska länder? Svaret är kanske 99% ! Och den skiten ska massinvälla i vårt land.

  Gilla

  • Andreas Larsson (@ingeborgsjon)

   Så här såg det ut förra året (Källa: UNHCR).

   Afrika: 17 miljoner flyktingar

   Asien: 25 miljoner flyktingar varav:
   Syrien: 12 miljoner flyktingar
   Irak: 4 miljoner flyktingar
   Afghanistan: 4 miljoner flyktingar
   Burma: 1 miljon flyktingar

   Europa: 1,8 miljoner flyktingar varav:
   Ukraina: 1 miljon flyktingar

   Latinamerika och Karibien: 6,6 miljoner flyktingar varav:
   Colombia: 6 miljoner flyktingar

   Statslösa: 4 miljoner flyktingar

   Gilla

 • Hönsmamman

  60 miljoner på flykt = saknar hem i världen
  Total befolkning i världen 7 miljarder människor
  60*10^6 / 7*10^9 = 60 / 7*10^3 = ca 9 promille är migranter och saknar hem

  Sveriges befolkning: 10 miljoner
  Om man översätter den andel av världens befolkning som är migranter/bostadslösa (varav en del är krigsflyktingar) så motsvarar det som andel av svbef
  9 promille av svbef 0, 009 x 10 000 000 = ca 90 000 personer

  Hur många saknar hem i Sverige pga bostadsbrist? Är det fler eller färre än 90 000?

  Förbättras bostadslösa situation av att bostadslösa flyttar till ett land med större andel bostadslösa än vad andelen migranter/bostadslösa i världen är?

  De borde ju i första hand ta sig till ställen som har en lägre andel bostadslösa än den andel de själva utgör och som betraktas som katastrofalt. Annars blir det ju vara ännu värre. För alla inblandade.

  Gilla

  • age

   Motsvarar ”naturlagen”; Osmotiska trycket.
   Ben ordet och betydelsen finns kanske inte översatt till arabiska språken?

   Gilla

 • Malmöbo

  Det är SD som får betala Pettersson ;).

  Gilla

 • Lena

  Deras icke civiliserade ”kultur” har förstört allt det som våra förfäder har byggt upp.
  Ett ord för invällarna och de som har sanktionerat att de är här, FÖRAKT !!
  Ett stort FÖRAKT !

  Gilla

 • Nisse

  Ännu en expert Hans Rosling erkänner inderekt att det är SDs politik hjälp i närområdet som gäller………

  Gilla

 • Hönsmamman

  Rosling inbjuden som gäst och han betonade att det är viktigt att pengar går till UNHCR i första hand så att hjälpen kan ges i närområdet. De är snabba och proffsiga men behöver resurser i form av pengar: 25/dag/pers. Han säger oxå att hela Syrien inte kan flytta hit och de med svarta flaggorna blir kvar. Det måste bli fred i landet menar han är av högt värde.

  Det är viktigt att han säger detta eftersom regeringen i allra högsta grad behöver stödhjul för att komma vidare. De kan ta täckning bakom Roslings vädjan om hjälp i närområdet eftersom de inte lyckats med den analysen själva. Det regeringen hittills gjort är ju tvärtemot – man har tagit från de fattiga och gett till de rika. Samtidigt som man bidragit till att i onödan riskera sina liv. För många kan flykten gett dem värre trauman och förluster än vad deras tid under inbördeskriget i hemlandet gjort.

  Det som är viktigt och som dk o ty gjort är att begränsa de förmåner som ges eftersom detta skulle jag vilja säga lurar människor att tro att det finns goda möjligheter att klara sig här. Med rådande arbets- o bostadssituation är det inte ok att påstå att det ordnar sig för det ska mycket till. I kombination med den ytliga framställningen i dagens sociala medier blir det en absurd kombination dör det utifrån går att få uppfattningen att alla är då lyckliga, glada och mysigt.

  Jag saknar en gala för fattigsvenskar som pensionärer, sjuka och andra som lider i vårt närområde. Där sympatin är djup och hjärtlig.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Detta eldas på av sinnessjuka, den värsta tomtarna är i USA, dvärgen Stefan Löven och Margot…..Vilka sköningar, de vill rädda världen med Sveriges outtömliga statskassa….
  RIKTIGA FLYKTINGAR, DVS KVINNOR OCH BARN FINNS I KRIGENS NÄROMRÅDEN, DÄR BORDE ”HJÄLPEN” SÄTTAS IN!!!
  Det som pågår nu med massinvandringen av unga män är rena vansinnet! Stefan Löven är den sämsta statsminister Sverige någonsin haft, en riktig NOLLA och TOMTE!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Massiv propaganda från SVT och hatmedia för att ta hit fler unga män….KVINNORNA OCH BARNEN I KRIGENS NÄROMRÅDEN SKITER DE I!!!!

   Gilla

 • Joy

  Noll koll har de! Vad gör vår utrikesminister? Hon borde väl ha koll på sådana grejer som flyktingströmmar, det har ju inte hänt över natten direkt. Men jag vet inte, allt verkar rörigt. Någon som håller koll på skramlandet i tv4? Vilket jippo! När hålls en gala för alla fattigpensionärer? Precis, aldrig någonsin!

  Gilla

  • Joy

   Svt var det som skulle skramla! Förr samlade man in pengar för att utrota TBC, nu importerar man TBC med insamlade medel. Sverige har tappat kontrollen!

   Gilla

   • age

    TBC är skräckinjagande, men vad värre är; Vi importerar – och betalar för – människor som i sin absoluta tro/hjärntvätt har till livsuppgift att deras sekt, islam, ska ta över världen,
    ”inte delar av den, utan hela” (citat ur koranen).
    Dessa människor, muslimer, ska konvertera oss, eller göra oss till slavar – eller döda oss, ickemuslimer.

    ÄR DET RÄTT ATT TA IN MUSLIMER I VÅRT LAND.

    Jag är rädd! – för muslimer!

    Gilla

  • Grune

   Sånt skit som krypandet för invandrarmiljonärerna kolla jag inte på.
   För övrigt har jag slutat titta på nyheterna på TV och läsa tidningar, av den anledningen att invandringen står mig upp i halsen och 98% av tidningarna och nyhetsprogrammen handlar om hur många tusentals miljarder vi kan stoppa i halsen på lyxturisterna.

   Gilla

 • argochbesviken

  Hönsmamman mycket bra sagt! Men är det inte dags att vi gör något aktivt snart? Vi måste agera tillsammans för annars kanske det är försent och vad gör vi då? Vi kan antingen stå upp och säga att nu räcker det eller lägga oss platta och ta all skit. Hur det ska gå till är för mig ett stort frågetecken, men en sak vet jag och det är att om den kurvan inte faller snart kommer vi att falla, platt.

  Gilla

  • age

   Ett citat från vad jag hörde på radion just nu:

   ”Det som pågår är bara en första regnskur av det störtregn som kommer”

   (Marit Pålsson, med reservation för att jag kan ha valt något felaktigt ord)

   Gilla

  • Grune

   Det finns bara ett sätt att stoppa detta invationselände och det är att utrota islam från jordens yta. Så länge det finns islamister så kommer det att välla in mördare i Sverige.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Man kan luras att tro att det inte finns någon bortre gräns för ökningen. Men den är påverkar av människor eftersom det är människor som skapat den.

  Vet inte i vilket sammanhang det är önskvärt med en så kraftigt stigande kurva. När förekommer de i naturliga sammanhang? Vid naturkatastrofer, spridning av smittsamma sjukdomar, vulkanutbrott och då kommer alltid en motreaktion i naturen som gör att stigningen planar ut för att sjunka och avta helt.

  Med minsta lilla matematiska begåvning inser att det som är oroande är inte antalet idag primärt utan takten med vilken antalet stiger. Det finns inget samhälle som har beredskap att hantera en sådan expansion.

  Gilla

  • Joy

   Om det kommer smittor ja! TBC, HIV , gulsot, you name it!

   Gilla

  • Fjodor

   Kurvan kommer plana ut när den svenska välfärden är förbrukad och samhället kollapsar helt.

   Gilla

   • Hönsmamman

    Eller när whiteflight gjort skatteintäkterna obefintliga på ena eller andra sättet. Säg att folk o ftg flyttar och därmed omdisponerar sina skatteinbetalningar till andra länder. Då blir det lika fattigt här som där de kom ifrån. Jobbigt för uppehållstillståndare och pistiller förlåt politiker. De kommer att känna sig kränkta.

    Gilla

 • sven svensson

  I stället för denna ”happening” som blir dyr och dålig skulle det vara billigare och bättre att planera för näst intill dubbla MV´s prognoser . . . ingen ko på isen inga ad hoc lösningar och inte denna guldvaskning . . .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: