Majoritet mot ökat flyktingmottagande

Igår presenterade Ipsos/DN en undersökning om svenskarnas inställning till flyktingmottagandet.

En stor majoritet säger nej till att Sverige tar emot fler flyktingar än idag, 56% mot 44%. Vi på Petterssons gjorde en egen undersökning, inte vetenskaplig förstås, men det var väl knappast Ipsos heller. Det riktiga svaret skulle vi bara få genom en folkomröstning, men det lär väl knappast bli aktuellt. 

I Ipsos undersökning ingick 1 229 personer som intervjuades via telefon. På Petterssons undersökning svarade 2 425 personer (18,52% av gårdagens besökare) och detta genom en knapptryckning. Om personer är mer benägna att svara ärligt när någon okänd ringer upp i telefonen eller när de sitter ostört framför datorn, låter jag vara osagt, men sanningen är den att de opinionsinstitut som prickar SD:s siffror mest rätt, är de som gör sina undersökningar via webbpaneler.

I Petterssons ovetenskapliga undersökning var alla välkomna att svara. Nu är Petterssons blogg kritisk till Sveriges invandringspolitik (ej till invandrare) och därför är av naturliga skäl de flesta besökare också de kritiska. Ungefär som att Aftonbladet främst vänder sig till läsare som älskar svensk migrationspolitik och som har slagsida till vänster. Dock vet vi att meningsmotståndare (de som är okritiska till svensk migrationspolitik), media och diverse myndigheter också besöker bloggen och nog tror jag att ett antal av dessa lockades att rösta.

Nåväl, så här blev resultatet:

Mot ett ökat flyktingmottagande: 98,6% (2391 röster)

Det är bra som det är: 0,82% (20 röster)

För ett ökat flyktingmottagande: 0,58% (14 röster)

 

14 thoughts on “Majoritet mot ökat flyktingmottagande

  1. Nu när Sverige tagit emot 2 miljoner invandrare så kan dom väl ta emot ett par hundratusen klyktingar också.

  2. Hässleholms kommun i krismöte

    Enligt prognosen kommer omsorgsnämnden i år att gå back med 33,4 miljoner kronor. Omsorgsförvaltningen har räknat ut att det motsvarar en minskning med 247 platser – eller 324 årsarbetare.

    – Jag tror fortfarande att man i fullmäktige inte riktigt förstår vilka enorma behov vi står inför. Och jag har nästan panik i rösten när jag säger det, konstaterar Thomas Rasmusson, omsorgsnämndens ordförande Thomas Rasmusson (S).

    – Den signal jag fick av ekonomichefen i förra veckan var att det är ett oerhört, oerhört kärvt läge. Jag skulle säga att det nästan råder budgetkris.

    http://www.nsk.se/2015/09/28/kraver-krisgrupp-till-omsorgens-ekonomi/

    • Ja, att alla 98.6% råkade trycka på fel knapp och därmed är undersökningen ogiltig. >_< Hans resonemang.

  3. Jag vill inte ha fler folk in i landet! Eftersom jag vet vad de flesta är ute efter, jag har pratat med en del invandrare eftersom att jag själv har en invandrar bakgrund, många av de vill ta över Sverige det var en plan från början! De flesta ni ser vill inskränka Sveriges utveckling, många av de är islamister med rakade skägg! Jag lovar jag förstår arabiska,och talar somaliska, man måste rösta ner politikerna det finns inget annat man kan göra.

  4. Lessen. Men jag råkade trycka på fel knapp. Jag är av misstryck en av de 14. Skulle naturligtvis ha tryckt på ”kasta ut dem” knappen om någon sådan funnits.

Kommentera