Katalonien: Ingen majoritet för självständighet


MÅNGKULTUR. Partierna som förespråkar ett självständigt Katalonien får en klar majoritet i parlamentet med 72 mandat. Men i antalet röster lyckades valalliansen Junts pel Si och vänsterpartiet CUP inte nå en majoritet. Tillsammans får partierna 47,8 procent, när alla röster räknats.

Hade valet varit en faktisk folkomröstning hade det inte räckt. Separatistledaren och regionpresidenten Artur Mas anser sig ändå ha mandat för självständighet, rapporterar Reuters.
Men i omvärldens ögon kan separatisterna få svårt att nå legitimitet efter valresultatet, säger den politiska analytikern Josep Ramoneda till The Guardian. – Ingen kommer att erkänna en självständighetsdeklaration, säger han till tidningen.

Elpais

The Guardinan

-Pettersson undrar om inte mångkultur är bra? Jugoslavien sprack, i Belgien är det bråk, England och Skottland tjafsar, norra Italien gillar inte fattiglapparna i söder, svenskar och norrmän kunde inte hålla sams för 100 år sedan. Nu Katalonien mot Spaniens centralmakt, tidigare Baskien mot Spaniens centralmakt. I den välmående tyska delstaten Bayern är inte de inte så pigga på att skicka skattepengar till andra delar av Tyskland osv.

-Pettersson säger att det är snart bara svenska PK som tror på idén om mångkultur och då behöver jag inte ens nämna Mellanöstern och Afrika…


2 responses to “Katalonien: Ingen majoritet för självständighet

 • malmobon

  Är helt övertygad om att Skåne-Blekinge och kanske Norrland en dag kommer bli egna stater om denna migrationspolitik kommer fortsätta.
  Tippar <10 år.

  Gilla

 • Hönsmamman

  När de som sitter vid makten ska genomföra samhällen som någon annan bestämt för länge sedan av personer som är döda då är risken stor att idén är rätt död oxå.
  Det betyder oxå att de uppenbarligen har svårt att känna av sin samtid och aktuella reaktioner hos människor eftersom de måste förlita sig på vad någon i en annan fann vara gångbart eller kanske bara drömde om.

  Sådana människor kan inte ens sköta en krukväxt än mindre motsvara den funktion som ett lands styre behöver ha. Risken är stor att en sådan växt kommer att missgynnas av att få för mycket av det den saknar behov och för lite av det den behöver.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: