Kinas hangarfartyg har anlänt till Syrisk hamn.

Ungefär samtidigt som USA: s president Barack Obama välkomnade Kinas president Xi Jinping till Vita huset på fredagen , och talade om vänskapen mellan de två länderna, förtöjde det kinesiska hangarfartyg Liaoning-CV-16 i den syriska hamnen i Tartus, tillsammans med en missil kryssare.

Kina avser troligtvis att hjälpa den rysk-iranska politiska och militära uppbyggnaden som  till stöd för Syriens president Bashar Assad och hans regim.

Den kinesiska hangarfartyget passera genom Suezkanalen den 22 september, en dag efter toppmötet i Moskva mellan Rysslands president Vladimir Putin och den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu.

När de talade, gjorde Putin ingenting om den kinesiska krigsfartyg in i östra Medelhavet eller dess destination. Dess ankomst har högkant hela strategiska situationen kring den syriska konflikten, lägga till en ny global dimension till Moskva och Teheran militära stöd för Assad.

Militära källor finner troligt att att de kinesiska styrkorna förbereder för en längre vistelse i Syrien.

Hangarfartyget har inte de flygplan och helikoptrar den normalt är utrustda med ombord, de kommer att flygas in i  mitten av november -. Flyger in direkt från Kina via Iran eller transporteras av gigantiska ryska transportflygplan från Kina genom iranska och irakiska luftrummet.

Enligt källorna kommer kina att sända minst 1.000 marinsoldater för att slåss tillsammans med sina motsvarigheter från Ryssland och Iran mot terroristgrupper, inklusive ISIS.

De kinesiska marinsoldaterna kommer att söka upp och förgöra de uiguriska muhammedaner från den Kinesiska övervägande muslimska provinsen Xinjiang som åkt till Syrien – Irak för att bygga upp ”kalifatet”!

På samma sätt som Putin inte har någon önskan om  att se de tjetjenska muslimska soldaterna återvänder till Ryssland, så vill även Kinas president Xi vill förhindra de muhammedanska uigurerna från att återvända hem från Syrien.

LÄNK

Verkar som vi går mot en arabisk höst!

5 thoughts on “Kinas hangarfartyg har anlänt till Syrisk hamn.

  1. Ironiskt att sanktionerna mot Ryssland ser ut att ha stärkt Ryssland genom att de har vänt sig mer mot öst. =)
    Tyvärr har väst mest korkade kvartalspolitiker.

  2. det här visar vad kriget i Syrien egentligen handlar om. Nämligen att kriget mot islam o muslimerna numera sker extra öppet o inte längre bakom kulisserna.

    Och att det pågår en maktkamp mellan USA-pakten och Ryssland -Iran – Kina pakten. Nästan alla krig har dena typ av maktkamper . Ukraina, Korea, Mellanösterns, Georgien, första o andra andra världskriget m.m

Kommentera