Kinas hangarfartyg har anlänt till Syrisk hamn.


Ungefär samtidigt som USA: s president Barack Obama välkomnade Kinas president Xi Jinping till Vita huset på fredagen , och talade om vänskapen mellan de två länderna, förtöjde det kinesiska hangarfartyg Liaoning-CV-16 i den syriska hamnen i Tartus, tillsammans med en missil kryssare.

Kina avser troligtvis att hjälpa den rysk-iranska politiska och militära uppbyggnaden som  till stöd för Syriens president Bashar Assad och hans regim.

Den kinesiska hangarfartyget passera genom Suezkanalen den 22 september, en dag efter toppmötet i Moskva mellan Rysslands president Vladimir Putin och den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu.

När de talade, gjorde Putin ingenting om den kinesiska krigsfartyg in i östra Medelhavet eller dess destination. Dess ankomst har högkant hela strategiska situationen kring den syriska konflikten, lägga till en ny global dimension till Moskva och Teheran militära stöd för Assad.

Militära källor finner troligt att att de kinesiska styrkorna förbereder för en längre vistelse i Syrien.

Hangarfartyget har inte de flygplan och helikoptrar den normalt är utrustda med ombord, de kommer att flygas in i  mitten av november -. Flyger in direkt från Kina via Iran eller transporteras av gigantiska ryska transportflygplan från Kina genom iranska och irakiska luftrummet.

Enligt källorna kommer kina att sända minst 1.000 marinsoldater för att slåss tillsammans med sina motsvarigheter från Ryssland och Iran mot terroristgrupper, inklusive ISIS.

De kinesiska marinsoldaterna kommer att söka upp och förgöra de uiguriska muhammedaner från den Kinesiska övervägande muslimska provinsen Xinjiang som åkt till Syrien – Irak för att bygga upp ”kalifatet”!

På samma sätt som Putin inte har någon önskan om  att se de tjetjenska muslimska soldaterna återvänder till Ryssland, så vill även Kinas president Xi vill förhindra de muhammedanska uigurerna från att återvända hem från Syrien.

LÄNK

Verkar som vi går mot en arabisk höst!


5 responses to “Kinas hangarfartyg har anlänt till Syrisk hamn.

 • Anonymus

  Ironiskt att sanktionerna mot Ryssland ser ut att ha stärkt Ryssland genom att de har vänt sig mer mot öst. =)
  Tyvärr har väst mest korkade kvartalspolitiker.

  Gilla

 • islamskinfo

  det här visar vad kriget i Syrien egentligen handlar om. Nämligen att kriget mot islam o muslimerna numera sker extra öppet o inte längre bakom kulisserna.

  Och att det pågår en maktkamp mellan USA-pakten och Ryssland -Iran – Kina pakten. Nästan alla krig har dena typ av maktkamper . Ukraina, Korea, Mellanösterns, Georgien, första o andra andra världskriget m.m

  Gilla

 • angelicaplacet

  Ska bli intressant att se hur dom löser detta.

  Gilla

 • lofas!

  Ryssland och Kina sätter ner foten!

  Gilla

 • jgarn

  Numera är det länder som Ryssland, Kina, Ungern, Polen mfl som står upp mot de muslimska horderna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: